Jonge Tulett twaalfde in Waalse Pijl: “Goede resultaten zijn een mooie bonus”

woensdag 21 april 2021 om 20:06
Jonge Tulett twaalfde in Waalse Pijl: “Goede resultaten zijn een mooie bonus”

foto: Cor Vos

Met zijn 19 jaar was Ben Tulett net niet de jongste renner aan de start van de Waalse Pijl, maar aan het eind van het schouwspel rond Hoei kwam de jonge Britse renner van Alpecin-Fenix als twaalfde over de streep.

Tulett was zondag al zeventiende in de Amstel Gold Race en vandaag deed hij het nog een paar plaatsen beter. “Ik wist dat ik hier met een goede vorm naartoe kwam. We hadden de Brabantse Pijl en de Amstel toegevoegd aan mijn programma nadat we de Ronde van Catalonië (als gevolg van enkele positieve coronatests in de ploeg, red.) moesten missen. Ik keek er erg naar uit om deze wedstrijden te rijden. Twee nieuwe koersen, die ik nooit eerder heb gedaan. Ik wist dat we hier een sterke ploeg hadden en dat we konden anticiperen voor een goed resultaat.”

Voor de tweedejaars neoprof, die zowel in Valkenburg als Bogense wereldkampioen veldrijden bij de junioren werd, staat deze fase van zijn carrière vooral nog in het teken van zijn leerproces. “Het is een nieuwe ervaring en ik steek veel van mijn ploeggenoten op. In elke koers leer ik nieuwe dingen, wat voorlopig erg belangrijk is. Dat ik dan ook nog goede resultaten behaal, is een mooie bonus. Natuurlijk is er altijd ook een persoonlijke druk die je jezelf oplegt. Je wilt altijd het beste uit jezelf halen. Je hebt altijd je eigen doelen en die van de ploeg. Ik denk dat dat normaal is.”

Helden
Na zijn 35e plaats bij zijn debuut in 2020, deed Tulett het nu een pak beter in de Waalse Pijl. “Ik wist dat het zwaar en erg explosief zou worden. Ik kan niet zeggen dat het me niet ligt, want ik heb het goed gedaan vandaag. Maar normaal gesproken zouden de lange beklimmingen me wat beter moeten liggen dan deze explosieve klimmetjes. Dus ik ben erg blij met vandaag. Als je de namen om mij heen ziet, dan zijn dan vaak helden of renners tegen wie ik opkeek toen ik jonger was. Dus ik mag niet klagen.”

Vlak achter Max Schachmann en Bauke Mollema, maar voor bijvoorbeeld Jakob Fuglsang, Benoît Cosnefroy en Adam Yates kwam hij over de streep. “In de komende uren en dagen kom ik vast wel wat meer tot het besef. Maar ik ben superblij met vandaag. Het niveau dat ik kan halen, ligt erg hoog. Om dit al te kunnen is supergoed. Ik ben erg trots op al mijn ploegmakkers. Ze hebben allemaal geweldig gewerkt. Petje af voor de ploeg. Het beste is dat ik plezier maak op de fiets en vandaag heb ik mij vermaakt. Als ik plezier kan blijven maken, komt het vast goed.”

Zondag gaat Tulett nog van start in Luik-Bastenaken-Luik. “Inderdaad, La Doyenne. Vorig jaar heb ik daar ook gereden. Dat was erg cool. Ik kijk ernaar uit om terug te keren.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

josi 21 april 2021 om 20:16

Knappe prestatie voor zo’n jonge renner. Alpecin-Fenix heeft best wel wat leuk talent voor het klimwerk in huis.

chiller87 21 april 2021 om 21:55

Vind net dat ze te weinig klimtallent hebben. Met tullet hebben ze wel een toekomstige topper. Benieuwd wanneer ineos komt aankloppen..

Jori 21 april 2021 om 20:33

Zou hij dit jaar ook al een grote ronde doen? met 19 jaar wel echt piepjong natuurlijk, maar zet wel reuzenstappen met zijn uitslagen en rijden. Een Vuelta zou misschien wel kunnen?

Aart van Woud 22 april 2021 om 06:44

Of afspreken dat hij na de tweede week afstapt, maar zo wel al de ervaring laten opdoen.

Turtlehead 21 april 2021 om 20:46

Ja, echt mooi. In de top 30-40 eigenlijk bijna alleen maar doorgewinterde profs (en Pidcock… ). Dan is dit een prima uitslag, zeker na een 27e plek in AGR.

djerkson 21 april 2021 om 22:18

Quinten Hermans mag er ook zijn hoor.

Boomie1 22 april 2021 om 06:29

Hermans is 26…..

Peetvader 22 april 2021 om 09:35

Maar dit is wel het eerste seizoen dat hij echt op de weg focust.

De voorbije jaren was het enkel in mei/juni enkele koersen rijden als voorbereiding op het crossseizoen, en vorig jaar natuurlijk een zware blessure.

Ik denk dat hij nog wel veel progressiemarge heeft.

Monsieur vdS 22 april 2021 om 10:06

Marco Brenner werd 24e, die is nog maar 18 jaar oud. Ook erg knap

pirazzi 21 april 2021 om 20:52

Misschien ligt het aan de vertaling maar normaal zeg je toch plezier hebben ipv plezier maken?

Veleta 22 april 2021 om 07:37

Opvallend: Ben zegt zelf “twee nieuwe koersen die ik nooit eerder heb gedaan”, terwijl verderop in het artikel staat: ‘na zijn 35e plaats bij zijn debuut in 2020’. Hier klopt iets niet…

Steven_E 22 april 2021 om 07:45

Hij heeft het daar over de Brabantse Pijl en de Amstel.

Veleta 22 april 2021 om 08:49

Je hebt gelijk, slecht gelezen door mij…

Headlines

Materiaalzone

Populair