Jonathan Vaughters bevestigt: “Contract van Chaves bij ons loopt nog twee jaar door”

donderdag 17 november 2022 om 15:12
Jonathan Vaughters bevestigt: “Contract van Chaves bij ons loopt nog twee jaar door”

foto: Cor Vos

Esteban Chaves staat ook de komende twee jaar nog onder contract bij EF Education-EasyPost. Dat heeft ploegmanager Jonathan Vaughters bevestigd op Twitter. Bij de bekendmaking van de komst van Chaves, in augustus 2021, werd de duur van het de verbintenis tussen de twee partijen niet genoemd.

Vaughters reageerde op Twitter op een bericht waarin een artikel van L’Équipe werd gedeeld. De Franse sportkrant schreef hierin dat Chaves nog op zoek is naar een nieuwe ploeg voor 2023. “Dit laat wel zien hoe goed L’Équipe onderzoek doet. Het contract van Chaves bij ons loopt nog twee jaar door”, antwoordde Vaughters op de tweet. Het gaat dus niet om een verlenging van het contract: de klimmer tekende in 2021 al een contract voor drie jaar (tot eind 2024) bij de Amerikaanse ploeg.

Chaves kwam vorige winter over van Team BikeExchange. In zijn eerste seizoen voor EF Education-EasyPost wist de 32-jarige Colombiaan niet te winnen, maar hij behaalde wel meerdere ereplaatsen. Zo werd hij zevende in het Critérium du Dauphiné, tweede in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en vierde in de Coppa Sabatini.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cochise 17 november 2022 om 15:42

Ik ging wel strijk met de man die op Vaughters reageerde: “Two more years for you to learn his correct last name”

Camargo z’n contract loopt trouwens ook nog door, daar was ook hier en daar twijfel over.

2
Lo squalo del lago di confine 17 november 2022 om 16:10

Misschien hebben L’Equipe en Vaughters het wel over twee verschillende renners; Chaves en Chavez.
Met hun bolhoedjes, wandelstokken en walrussnorren lossen zij in hun vrije tijd samen misdaden op.

1
Groetjesaandevoetjes 18 november 2022 om 09:56

Later reageerde Vaughters nog: ‘We intentionally never announce how many years are on contracts. Mainly just to upset people like you. In this case, a simple call or enquiry from @lequipe would have done the trick. It isn’t our job to release details on contracts, but we’re happy to answer if asked.’

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 17 november 2022 om 16:49

Chaves worstelt vooral met zichzelf in grote rondes. Het ontbeert hem kennelijk aan zelfvertrouwen. De druk is daar te groot. In kleinere rondes en in zwaardere eendagswedstrijden kan hij best nog wat presteren hoor.

0
Adorni 17 november 2022 om 18:10

Misschien ligt het eraan dat EF ook amper communiceert over contracten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone