Jonathan Hivert soleert naar de zege in GP Miguel Indurain
foto: ASO/Alex Broadway (archief)
Julian Dubbeld zaterdag 6 april 2019 om 17:24

Jonathan Hivert soleert naar de zege in GP Miguel Indurain

Jonathan Hivert is de verrassende winnaar geworden van de GP Miguel Indurain. De Fransman van Direct Energie demarreerde op de slotklim en kwam vervolgens solo over de finish. Vlak achter Hivert eindigde Luis Léon Sánchez voor Sergio Higuita op de tweede plaats.

Klimmen geblazen in de GP Miguel Indurain! Alejandro Valverde stond weliswaar niet aan de start om zijn titel te verdedigen, maar met Astana, Movistar en Mitchelton-Scott aan de start was spektakel gegarandeerd in de Baskische heuvelkoers.

Kopgroep krijgt weinig ruimte
Loic Chetout (Cofidis), Sergio Rodriguez (Euskadi-Murias) en David Gonzalez (Caja Rural-RGA) waren de coureurs die de GP Miguel Indurain animeerden in de openingsuurtjes van de wedstrijd.  Een grote voorsprong kregen zij nooit, maar een voorsprong van één minuut wisten zij geruime tijd vast te houden.

Valpartijen zorgen voor noodgedwongen neutralisatie
Zij werden echter weer ingerekend nop vijftig kilometer van de meet. Een aantal valpartijen zorgden ervoor dat er niet genoeg ambulances meer in de koers aanwezig waren, waardoor de koers voor enige tijd werd geneutraliseerd. Uiteindelijk kon de koers toch weer doorgang vinden.

Omar Fraile wordt gecontroleerd door Mitchelton-Scott en Movistar
De Alto de Lezaún, normaliter één van de scherprechters in de wedstrijd, kon in het laatste wedstrijduur niet voor grote verschillen bij de favorieten zorgen. Wel werd het peloton flink uitgedund door een aanval van Omar Fraile, maar Mitchelton-Scott en Movistar wisten de Spanjaard kort te houden.

Tadej Pogacar probeert, maar Jonathan Hivert wint
Uiteindelijk bleven er een twintigtal renners over om de zege in aanloop naar de slotklim. Het was Tadej Pogacar die namens UAE Emirates een dappere poging deed om de wedstrijd naar zijn hand te zetten, maar hij sneuvelde op de slotklim na een demarrage van Hivert. De Fransman behield zijn voorsprong vervolgens in volle finale, waarna hij aan de finish het zegegebaar mocht maken.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 april 2019 17:26
Zozo toch ook genoten van Pogacar!
6 april 2019 17:29
Knap gedaan, was overduidelijk de sterkste en slimste vandaag.
6 april 2019 17:30
Profiteerde van chaos? Hivert was gewoon overduidelijk de sterkste en knalde iedereen bergop met sprekend gemak ui het wiel. Heb zelf pas ingeschakeld op het einde. Iemand die me kan zeggen wat er gebeurd is bij de neutralisatie? Die valpartijen zagen er niet al te best uit.
6 april 2019 19:03
Toch wel een opvallende trend dat de koers de laatste tijd steeds vaker geneutraliseerd wordt. Daar is natuurlijk niks mis mee, want veiligheid boven alles maar toch.
    6 april 2019 19:54
    Wat zeg je nou eigenlijk? Er is niks mis met veiligheid boven alles, maar toch wel?
    6 april 2019 20:00
    Maar toch is inderdaad een beetje raadselachtig. Ik zie de trend ook. Ik zie ook dat organisaties de boel niet altijd goed en eerlijk kunnen neutraliseren. Helder communiceren, doen wat je communiceert en optreden tegen renners die eerder dan aangegeven weer gaan koersen.
    Tragisch als er nog eens iemand de giro wint dankzij gedoe over een neutralisatie, zoals quintana toen
6 april 2019 20:54
Landa DNF.
Weer gevallen? Gelost en niet goed genoeg? Rustig aangedaan voor eigen publiek?
7 april 2019 09:58
Groeibriljantje Sergio Higuita .

Reacties zijn gesloten.