Jonathan Castoviejo voor de vijfde keer Spaans kampioen tijdrijden

vrijdag 28 juni 2019 om 18:05
Jonathan Castoviejo voor de vijfde keer Spaans kampioen tijdrijden

foto: Cor Vos

Jonathan Castroviejo mag zich ook komend jaar de beste tijdrijder van Spanje noemen. Voor het derde jaar achtereen – de vijfde keer in totaal – streek de renner van Ineos namelijk de nationale titel op. In Yecla klokte hij 46:01 en daarmee was hij sneller dan Pello Bilbao en Gorka Izagirre.

Op het Spaans kampioenschap tijdrijden is Castroviejo een trouwe podiumklant. In zijn negen vorige deelnames eindigde hij slechts eenmaal buiten de top-3: bij zijn debuut in 2009 werd hij zesde. Sindsdien volgden vier titels, drie tweede plaatsen en eenmaal werd hij derde. Daar kwam vandaag een vijfde titel bij, waarmee hij recordhouder wordt. Ook werd bekend dat de Spanjaard opnieuw deel uitmaakt van de Tourselectie van Ineos.

Castroviejo deed 46:01 over het bijna veertig kilometer lange parcours door de provincie Murcia en klokte daarmee de snelste tijd. Hij deed het beter dan Astana-renners Pello Bilbao (46:50) en Gorka Izagirre (47:29), die respectievelijk tweede en derde eindigden. Lluís Mas (Movistar) besloot het Spaans kampioenschap tijdrijden op de vierde plaats in 47:43, de 36-jarige Eloy Teruel, die in 2013 een seizoen bij Movistar reed, completeerde de top-5 in 47:45.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Titaantje 28 juni 2019 om 19:10

Heerlijke renner, echt een gemis voor de Movistar ploeg en een enorme aanwinst voor Sky/Ineos. Hij past daar ook perfect: een hele goede tijdrijder, die ook gewoon met de beste 30 over de bergen gaat. Een soort upgrade van Stef Clement, zeg maar.

Covadonga 28 juni 2019 om 23:30

Over Clement gesproken, hoe zou het met hem gaan? En heb ik zijn felicitaties voor Van Aert of een andere boeiende uitspraak over laatstgenoemde gemist? Wf is meestal toch wel vrij zorgvuldig.

Headlines

Materiaalzone

Populair