Jonas Vingegaard zesde in Baskenland: “Helaas geen podium, maar ik heb het geprobeerd”

zaterdag 9 april 2022 om 20:27
Jonas Vingegaard zesde in Baskenland: “Helaas geen podium, maar ik heb het geprobeerd”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard bleef op de slotdag van de Ronde van het Baskenland op de zesde plaats in het algemeen klassement staan. De Deen van Jumbo-Visma kon zich in de lastige etappe naar Arrate wel in de debatten mengen en besloot de laatste rit als vijfde.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik voelde me erg sterk vandaag”, vertelde Vingegaard na afloop op de website van zijn ploeg. “Ik heb me niet verscholen en probeerde meerdere keren om aan te vallen op de beklimmingen. De samenwerking met de renners met wie ik uiteindelijk vooruit was verliep goed. Helaas werden we nog bijgehaald door een aantal andere renners. Op het eind waren de benen een beetje verzuurd. Ik weigerde echter de strijd vroegtijdig te staken.”

Eigenlijk wilde de Deen nog een aantal plaatsen opschuiven in het algemeen klassement. “Het doel was om minstens op het podium te eindigen. Helaas is dat niet gelukt, maar ik heb het geprobeerd. Mijn manier van rijden stemt me wel tevreden. De vorm is er. Dat geeft hoop voor de komende koersen”, aldus Vingegaard, die in de komende weken normaal gesproken aan de start verschijnt van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

‘Primož opende heel sterk’
Het was de bedoeling om de koers te winnen, zei sportdirecteur Marc Reef. “Vandaag was het voor het eerst deze ronde een man-tegen-mangevecht. Met Primož (Roglič, red.) en Jonas hadden we twee mannen die nog kort in het klassement stonden. Het was de bedoeling om met Primož te openen. Dat deed hij heel sterk. De besten bleven daarna over. Jonas zat daar ook bij”, vertelde Reef.

“De situatie leek perfect, aangezien wat renners die voor ons stonden in het algemeen klassement op achterstand reden. Helaas keerden zij uiteindelijk terug. We hebben gekoerst om te winnen. We hoopten natuurlijk op meer, maar we hebben onszelf deze week getoond.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

bunchsprinter 9 april 2022 om 20:35

Als hij en Rogla nog een stapje erbij kunnen zetten, moeten ze, met een goede Kuss, Pogi toch onder druk kunnen zetten.

0
Turtlehead 9 april 2022 om 21:20

Waar je dat op baseert, kan ik niet verzinnen.

0
Landeirovic 9 april 2022 om 21:37

Als Mcnulty en Soler nog een stapje zetten en ook Majka weer super is rijden ze Jumbo aan gort.

0
goldone123 9 april 2022 om 23:30

als kuss idd wat beter word Ik denk dat ze het nog niet winnen dan maar goed, je weet het maar nooit, als roglic gwn fit is dan weet ik het ook niet, die tijdrit was wel indrukwekkend.

0
Thombeg 10 april 2022 om 00:33

Haha volgens mij snap je niet hoe goed Pogacar is.

0
Ronellenfitsch 9 april 2022 om 20:41

Wat een algemeenheden van Reef, ‘renners die voor ons stonden reden op achterstand maar keerden terug’. Ja, oa een renner die door je eigen kopman naar de grond geslingerd werd. Je mag wel iets specifieker zijn …

0
xistnc 9 april 2022 om 20:50

Volgens mij snap je best dat het om het eerdere groepje ging.

0
WernerFranke 9 april 2022 om 20:41

“Ik heb het geprobeerd”
goeie poging, maar je hebt uiteindelijk niet iedereen van de baan kunnen maaien.

0
Thijmen.cycling 9 april 2022 om 20:51

Duidelijk iemand die geen Jumbo-Visma fan. Valt een keer Werner heeft eindelijk iets om op te haten….

0
Marco Willems 9 april 2022 om 21:43

Not from lack of trying though.

0
WernerFranke 9 april 2022 om 22:37

Huh? Wanneer heb ik nog gebasht op JV?

0
Michelangelo 9 april 2022 om 20:50

Eigenlijk koerst Vingegaard nog volgens de oude stempel. Tot een paar jaar terug zag je niets anders dan renners die demarreerden, omkeken, de benen stil hielden, vroegen om overnames, het bordje van de ander leegeten en dan pas kijken naar het eigen bord.

Wat dat betreft zijn we verwend geraakt met coureurs als Flip, VdP, Pogacar en ook Evenepoel. Die zijn niet lui in de inspanning, demarreren en kijken pas na verloop van tijd om wie er nog mee is. Durven ook hun eigen bord leeg te eten.

Laat dat de les zijn die Vingegaard meeneemt uit dit rondje. Meer met lef koersen, en dan maar een keer tegen de muur aan lopen.

0
KimJungPoels 9 april 2022 om 21:04

Een slingerende reïncarnatie van Valverde heb ik gezien deze week. Bepaald geen visitekaartje voor zichzelf afgegeven hier. Hopelijk gaat ie snel wat normaler koersen want de kwaliteiten heeft ie zeker.

0
FDJ 9 april 2022 om 21:07

Tja hetzelfde zie je bij Quintana en ook Lopez nog steeds wel. Ook gewoon een kwestie van niet beter kunnen. Je noemt met VDP, Alaphilippe en Pogacar ook net een paar exceptionele talenten op.

Toen Van der Poel doorbrak op de weg en op Gulperberg al demarreerde zei iedereen ook waar begin je aan en uiteindelijk won hij.

We moeten denk ik gewoon beseffen dat we een hele bijzondere generatie renners hebben die over 50 jaar nog herinnerd zullen worden. En er zijn ook gewoon nog renners die zuiniger met krachten moeten omgaan. Heeft bijzonder weinig met oude stempel ofzo te maken.

0
peter s 9 april 2022 om 23:08

Sws verschrikkelijke term ” bordje leegeten “

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 9 april 2022 om 20:51

Geen woord over het voorval met Izagirre? Oke dan..

0
xistnc 9 april 2022 om 20:55

Hij wacht eerst jouw filmpjes af.

0
Marik 9 april 2022 om 20:56

Ik kijk elke keer uit naar een louter positieve post van het jachtluipaard. Tot nu toe ben ik steeds teleurgesteld. Ik blijf moed en hoop houden!

0
FDJ 9 april 2022 om 21:08

Zag op een baskisch iets een filmpje waarin hij sorry zei, Izaguirre accepteerde en Jonas na een knuffel nog zei dat hij blij was dat hij won.

0
bunchsprinter 9 april 2022 om 20:54

Klopt. Jeugdige onhandigheid. Overkomt hem wel te vaak. Leerpunt

0
Jacco van Stierop 9 april 2022 om 21:19

Ik vond het wel een aardige renner, maar van zijn optreden hier kan ik niet echt blij worden. Reed vertwijfeld en krampachtig rond. Dat hij gisteren niet mee wilde rijden kon ik wel billijken, maar doe dat dan met overtuiging en niet als een natte dweil. Vandaag wel wat beter, maar o, o, wat is hij bang om zelf wat meer initiatief te nemen dan de anderen.
Wordt een pittig halfjaarsgesprek.

0
Tripodboom 9 april 2022 om 21:22

Jonas is geen killer op de fiets en slingert te veel fouten, Roglic zakt er doorheen, Kuss weet niet waar hij mee bezig is. Ik zeg Wout voor het geel in de Tour.

0
Bimbo Visma 9 april 2022 om 23:18

Het is wel een killer op de fiets. Vooral van tegenstanders

0
Turtlehead 9 april 2022 om 21:24

Ik snap inmiddels wel veel beter waarom hij zelfs bij de visafslag is mislukt. Die gast stond natuurlijk steeds met z’n handen in de zakken rond te koekeloeren, en was dan steeds te laat als er een inktvis langskwam om in te pakken.

0
Kopinkas 9 april 2022 om 22:02

Anderzijds: er zou maar eens een bijtgrage verdwaalde zeeschildpad moeten langsrollen…

0
Romāns Vainšteins 9 april 2022 om 21:31

Veel gezeik op V maar niet alle coureurs zijn hetzelfde natuurlijk. Hij lijkt wat te blokken als hij zelf moet beslissen ja, mag dat? Bereid je maar voor want met een au knie bij Roglic is dit goed mogelijk de Ardennenkopman, kwaliteit om de schifting te halen heeft ie.

0
xistnc 9 april 2022 om 22:25

Zou best kunnen dat Ardense eendagskoersen meer zijn ding zijn. Heel overzichtelijk, geen klassementsperikelen.

0
VerstandOpNul 9 april 2022 om 22:13

Pff, die larmoyante interviews, die laffe kopbeurtjes en dat omkijken, die hemeltergende onhandigheid met sturen.. Ik ben vooralsnog geen fan..

Ik zie hun het Pogi nog niet heel moeilijk maken in de Tour straks..

TJV wordt een klassiekerploeg en van de klassementsploeg blijft weinig over: Roglic op z’n retour, Dumoulin is meer met soul-searching/chakra’s/biodanza bezig, Kruijswijk die nog in 2016 leeft.. Sam wil vooral dichtbij Tom zijn..

0
Joker 11 9 april 2022 om 22:42

niks tegen in te brengen

die visgraat komt ook weinig sympathiek over en ziet zo ernstig bleek steeds.

ketonen karma?

0
goldone123 9 april 2022 om 23:27

en dan zie je dat ze straks winnen, de druk is nu wel heel laag volgens mij.

0
tramontana 10 april 2022 om 02:00

Zijn ploeg heeft iemand als Wout van Aert nodig, om de koers te lezen, kopmannen op sleeptouw te nemen, tempo te maken,… Kuss, Vingegaard en Roglic zelf hebben te weinig inzicht in waar, wanneer en hoe er ingegrepen moet worden. Wout als wegkapitein die zelf niet vies is van een inspanning teveel. Opmerkelijk hoe het zonder hem toch dikwijls de foute kant uitgaat, veelal omdat er tactisch blunders worden gemaakt.

0
DrJ 10 april 2022 om 07:07

Roglic weinig inzicht? No way, die heeft een prima inzicht.

0
Ray Haaier 10 april 2022 om 08:44

Ik denk dat alle renners, voordat ze aan de start gaan van een wedstrijd, eerst even hier advies moeten vragen aan de ECHTE specialisten hier op dit forum die zelf never nooit een profwedstrijd zullen winnen, hoe het best te rijden en misschien zelfs met de vraag: “hoe zou Pogi het doen?”

Pogi dit, Pogi dat. Vingi rijdt een keer zeker niet zijn sterkste meerdaagse rondje en hij moet gelijk maar focussen op eendagswedstrijden, terwijl hij als knecht eindigt op plek 6 in dit rondje. En ook terwijl Vingi tot nu toe als enige heeft laten zien Pogi bergop te kunnen lossen.

Valt eigenlijk nog mee dat er niet van een grote schande wordt gesproken dat Rogli en Vingi niet opgewassen waren tegen dit b-garnituur. Want hey, Woutie, Mattie, Bernie en Pogi reden niet mee.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone