Jonas Vingegaard tevreden na tijdrit: “Ik kende echt elke bocht”

maandag 4 april 2022 om 19:08
Jonas Vingegaard tevreden na tijdrit: “Ik kende echt elke bocht”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard eindigde vandaag als negende in de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland. De Deen verloor aan de streep exact twintig tellen op zijn ploeggenoot Primož Roglič. “Het was erg zwaar, maar ik mag blij zijn met het verloop van de tijdrit”, tekent Eurosport op uit de mond van Vingegaard.

“Ik heb een vrij goede tijdrit gereden. Dit soort korte tijdritten zijn niet echt op mijn lijf geschreven. Ik had het parcours echter goed verkend. Ik was hier al een week en heb dus genoeg tijd gehad om te verkennen. Ik kende elke bocht en dat was zeker een voordeel”, aldus Vingegaard, die vorig jaar als tweede eindigde in het algemeen klassement van de Ronde van het Baskenland.

De 25-jarige Deense klimmer hoopt ook dit jaar weer op succes in de Spaans-Baskische ronde, maar zal rekening moeten houden met de ambities van zijn teamgenoot Roglič. De Sloveen gaat na de inleidende tijdrit aan de leiding. “We hopen gewoon op een goed resultaat in deze ronde. Met wie, dat is niet belangrijk”, is Vingegaard duidelijk.

Vingegaard was eerder dit seizoen al succesvol in de Drôme Classic. Verder eindigde hij als tweede in Tirreno-Adriatico, achter de ongenaakbare Tadej Pogačar.

Dit artikel delen:

8 Reacties

kelderfan 4 april 2022 om 19:30

Het zag er prima uit en zeker bergaf. Het kan nog beter.

0
goldone123 4 april 2022 om 19:44

Er is verbetering mogelijk maar dit is al een goed teken

0
vanSpringel 4 april 2022 om 19:58

Ik ben niet van de ‘mannen’, maar man, wat zie ik die gast graag rijden.

0
Dikke Vrouw 4 april 2022 om 20:07

Ik ben wel van de mannen , Jonas gaat heel lekker

0
Turtlehead 4 april 2022 om 23:13

Hij kende elke bocht na een hele week verkennen… Ha, d’n Remco reed in één ochtend 55.000 verkenningsrondjes en deed het beter!

0
Blackcanyon 5 april 2022 om 06:24

Ze hadden dan ook tegen Remco gezegd dat de wolven achter hem stonden. En Vingegaard wist dat Zeeman op een vissersstoeltje bij de finish zat.
Engels en Boven reden in de auto achter Vingegaard, en die riepen door de megafoon, wacht even … we moeten plassen.

0
de adelaar 5 april 2022 om 08:51

@ Turtlehead: sneue reactie, jij bent vast een begenadigd analist

0
Jean Dumas 5 april 2022 om 14:48

Remco reed een uitstekende tijdrit, agressief en bijna foutloos. Roglic verslaan was mooi geweest, maar het was een typisch Primoz-parcours.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone