Jonas Vingegaard: “Remco Evenepoel en ik zouden goede bondgenoten zijn”

zaterdag 12 november 2022 om 09:53
Jonas Vingegaard: “Remco Evenepoel en ik zouden goede bondgenoten zijn”

foto: Cor Vos

Geletruiwinnaar Jonas Vingegaard ziet een grote ronde rijden met Remco Evenepoel zitten. De Deen vertelde in een interview dat de twee tenoren ook goede bondgenoten zouden kunnen zijn, omdat ze de koers graag hard maken. “Ik vind het wel moeilijk om ons niveau ten opzichte van elkaar in te schatten.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Vingegaard blikte na afloop van het Saitama Criterium in Japan samen met Het Nieuwsblad uitgebreid terug op zijn seizoen. De Deense winnaar van de Tour de France kreeg onder meer een vraag voorgeschoteld of Evenepoel een goede bondgenoot zou kunnen zijn in een grote ronde. “Ja, ik en Remco in dezelfde grote ronde; dat zou goed kunnen werken. We hebben beiden baat bij een zware koers. Hij zou een goede bondgenoot kunnen zijn, tot op het moment dat we met elkaar moeten afrekenen.”

Dat Evenepoel de Vuelta won in augustus, heeft Vingegaard zeker en vast gezien. “Hij was ontzettend sterk. Ik vind het echter moeilijk om in te schatten hoe we ons ten opzichte van elkaar verhouden op dit moment. We hebben nog nooit tegen elkaar gekoerst in een ronde van drie weken.” De twee reden dit seizoen samen twee rittenkoersen, de Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland. In Italië eindigde de renner van Jumbo-Visma ruim voor Evenepoel, in Spanje was de Belg dan weer net iets beter.

Driestrijd 
Tot slot gaat de Deen van een driestrijd tussen Tadej Pogacar, Evenepoel en zichzelf zeker niet uit de weg. “Dat zou heel cool zijn, ik kan niet wachten op dat moment. Maar vergeet ook Roglic en Bernal niet. Wij allemaal samen in één grote ronde, ik ben nu al enthousiast. Ik wil tegen de allerbesten koersen. Als ik dan win, geeft dat mijn zege alleen maar glans.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

Wheely 12 november 2022 om 10:17

Ik deel zijn enthousiasme, een grote ronde waar Pogacar, Evenepoel, Vingegaard, Roglic en een herboren Bernal de degens kruisen lijkt me top. Laat Carapaz en Mas ook maar aantreden dan, lets go!

7
Grote Plateau 12 november 2022 om 12:54

Dat wordt niet noodzakelijk spektakel.

Het is niet gezegd dat ze dan massaal elke bergrit, mano a mano, gaan strijden vanop de 2 uur van het eind.

Dan krijg je teveel mannen die elkaar (in de eerste plaats met hun ploeg) controleren.

Soms heb je aan 2, 3 tenoren genoeg.

Wat je moet hebben is ploeg van 5. Dan kom je volgens mij veel sneller op die gedroomde situatie uit.

-1
Wheely 12 november 2022 om 13:03

Heb je gelijk in maar vermoedelijk krijg je ook in dit scenario een tweestrijd op het eind, kan me geen Tour herinneren waarbij daar het niet op uitdraaide. Sommigen lazeren namelijk gegarandeerd van hun fiets of komen iets anders tegen.

3
Derierre de la course 12 november 2022 om 19:28

Als er 7 starten mondt het vaak uit in een driestrijdt. De rest komt wat tegen of haalt zijn niveau niet.

0
Posterix 12 november 2022 om 11:02

Ik ben super enthausiast overhet idee van alle grote AK mannen in een grote ronde samen. Wat ik echter bruut irritant vind is dat een journalist een vraag aan vingegaard stelt en dat hier in de titel gedaan wordt alsof de woorden zo op die manier uit hem zelf zijn gekomen. Wat een schijtmanier van journalistiek bedrijven…
Een dikke min voor WF naar mijn meninig.

5
Marik 12 november 2022 om 12:25

Ik ga wel met je mee, de vraag wordt door de journalist bedacht waarbij Vingegaard woorden in de mond worden gelegd. Om dat dan vervolgens als kop te gebruiken geeft de indruk dat Vingegaard dat zelf heeft bedacht.

2
Comments 12 november 2022 om 14:33

Dit soort methoden zijn bij ons in België heel gebruikelijk. Namelijk een buitenlandse top sporter koppelen aan n Belg en dan suggeren dat het vrienden zijn of anderszins. Plaatsvervangend slijmen en glijen;

1
Romāns Vainšteins 12 november 2022 om 12:46

Jonas vertrekt dus om als ervaren meesterknecht de REVKET naar zijn 8 gele truien te loodsen, check.

0
Grote Plateau 12 november 2022 om 13:03

provo14

Wil nog wel zien hoe lang Visgraatje het volhoud in het wiel tijdens een raid van das Aerokogel. Eerst maar eens die knietjes toeplakken dan.

-3
ghostwriter 12 november 2022 om 13:47

Man wat zijn Evenepoel fanboys snel zuur…

0
jan jansen 12 november 2022 om 16:47

Remco is de beste
Hup Remco

0
Promiz Rigloc 12 november 2022 om 22:25

Nog ff'kes geduld, bijna juli…

0
Steve De Wolf 13 november 2022 om 08:23

Remco is gewoon heel constant en Vingegaard niet. Dat is het verschil.
Bovendien zwalpt laatstgenoemde wel eens: die aanrijding tussen hem en Vlasov waardoor beiden te voet over de street kwamen, heeft ze plekken gekost in Baskenland. Daarna waren ze allebei top in de Tour.

0
Edwin Jansen 12 november 2022 om 11:33

@redactie: Ik vin ook wel eens wat. ;-)

-1
thenewGOAT 12 november 2022 om 13:37

Quote: ik vind het wel moeilijk om ons niveau ten opzichte van elkaar in te schatten. Wel Jonas ik ook. Het is onmogelijk om dat momenteel te doen zelfs. Weet je ook waarom Jonas? Wel heel simpel, Remco gaat overal vol voor de overwinning, van begin februari tot eind oktober, in kleine, middelgrote en grote wedstrijden. In eendagskoersen, in rondjes van een vijftal dagen èn in rondes van 3 weken . Vooralsnog beperkt jij je seizoen volledig in functie van de eerste 3 weken van juli, en voor de rest rij je er anders meestal maar voor spek en bonen bij…

-8
ghostwriter 12 november 2022 om 13:49

Vingegaard eindigde dit jaar in de helft van alle koersen die hij startte op het podium: Drome Classic 1e, Tirreno-Adriatico 2e, Dauphine 2e, Tour de France 1e en Cro Race 2e. Trouwens had Vingegaard de Dauphine gewonnen als Roglic voor een andere ploeg had gereden.

1
Mooie Sjors 12 november 2022 om 14:02

Het ene sluit het andere niet echt uit. Vingegaard inderdaad goed in de paar rondjes die hij reed op verschillende momenten van het jaar en natuurlijk de Tour. Evenepoel meer de spektakelman die vrijwel overal waar hij aantreedt de koers kleurt, in allerlei types wedstrijden. Net als Pogacar bijvoorbeeld.

Iedereen mag koersen en een seizoen indelen zoals hij wil, en het staat de volger ook vrij om dan te supporteren voor wie hij wil. :)

2
thenewGOAT 12 november 2022 om 14:06

@Ghostwriter, ja en in de andere helft reed hij er voor spek en bonen bij, of haalde hij zelfs de finish niet eens. Zoals ik zei is het dus moeilijk om de vergelijking te maken met iemand die van 1 februari tot 15 oktober rijdt om te winnen. Dus beste jongen, als jij van mening bent dat de waarheid zeggen zuur is, dan kan ik dat ook niet helpen

-7
Romāns Vainšteins 12 november 2022 om 14:15

Weinig mooiers dan de éénkeerperjaarpiekers, temeer vanwege het schuimbekken dat het bij sommigen opwekken doet.

#Rasmussenyellow2007!

0
ghostwriter 12 november 2022 om 14:16

@thenewGOAT
Nice moving goalpost you have there… Je deed eerst alsof hij naast de Tour zo goed als niets had laten zien terwijl hij in elke ronde waarin hij startte het goed deed en op één na allemaal op het podium eindigde. Het omlaag praten van de prestaties van Vingegaard toont de zuurheid van jou aan. De prestaties van Evenepoel worden er heus niet minder indrukwekkend op door de prestaties van Vingegaard ook op hun waarde te beoordelen. Je kan een fan van Evenepoel zijn zonder je als fanboy te gedragen.

2
thenewGOAT 12 november 2022 om 14:28

@ghost. Mooie uitleg met wat fancy woorden doorspekt, maar jammer genoeg ga je volledig aan de essentie voorbij. De essentie is dat Vingegaard zelf zegt dat hij moeilijk kan inschatten hoe het niveau tussen hen beiden is. Dat klopt inderdaad, en de redenen daarvoor zijn degene die ik aanhaal. Nergens downolay ik de prestaties van Jonas. Ik kan er ook niet aan doen dat hij in bvb de Waalse pijl of LBL helemaal zoek gereden wordt en moet opgeven terwijl hij 10 minuten achter het peloton peddelt. Er zijn weinig grote namen die zo weinig koersdagen op een jaar hebben als Vingegaard, en als hij dan nog eens in de helft van die koersen rondrijdt als een grijze muis, dan downplayt hij zijn eigen ongewild eigenlijk een beetje. De prestaties van Remco gaan daarmee inderdaad niet grootser worden. Laat ons zeggen dat die dit seizoen al meer dan groot genoeg waren. Mochten ze in de toekomst nog groter worden, dan schieten er enkel nog kruimels voor de rest over vrees ik. Daar zit niemand op te wachten, toch?

-6
Panache 12 november 2022 om 14:32

Vingegaard meerdaagse wedstrijden 2022
Maart 2e (wt) / April 6e (wt) / Juni 2e (wt) / Juli 1e (wt) / September 2e (2.1)

Geen idee welke 'helft' hij voor spek en bonen mee reed? Jij hebt ook geen idee, je was immers niet op de hoogte, te lui om even PCS te checken voor het posten.

-1
Michiel 12 november 2022 om 14:36

Zijn alle Belgen zoals Goat? Snap werkelijk niet dat je de uitstekende prestaties van Evenepoel dit jaar nog groter wilt maken door de TDF winnaar te downplayen

-1
Baukema Tomoulin 12 november 2022 om 14:43

‘Het is moeilijk om een vis te beoordelen op zijn boomklim capaciteiten’. Dat de een 54 koersdagen heeft en op die manier de grootste koers op aarde wint en de ander 68 koersdagen heeft en daarin 4 zeer grote overwinningen haalt en nog een boel andere zeges is hin eigen manier van werken. De een lijkt meer op een Armstrong/Froome benadering terwijl de ander meer een Valverde benadering heeft. Dat doet niet af aan elkaars prestaties. Dat zegt alleen dat deze benaderingen goed werken voor deze individuele sporters gezien de resultaten en ze daarmee zichzelf goed kennen.

0
thenewGOAT 12 november 2022 om 14:57

@Baukema. Jij snapt het, waarvoor dank :-) Wat ik wil zeggen was dus gewoon dat je moeilijk kan inschatten hoe de niveau verhoudingen tussen de twee dan precies liggen,net wat Vingegaard zelf ook aangeeft. Ik hoef trouwens niet op PCS te checken om te weten dat Jonas in heel wat wedstrijden geen platte prijs rijdt of een DNF achter zijn naam krijgt. Geen idee waarom dat trouwens zijn andere zeer goede resultaten zou downplayen. Ook ik vind het fantastisch wat hij in de Tour deed, maar vind het daarom niet minder zielig om hem met eigen ogen te zien zwalpen in LBL en te horen dat hij een halfuur later in de wagen gekropen heeft. Het zijn inderdaad 2 totaal verschillende renners, met een totaal verschillende aanpak om hun doelen te halen. Precies daarom is het bijzonder moeilijk om in te schatten hoe hun niveau ten opzichte van elkaar zich aftekent. Sommigen zien daar downplayen in, of sterker nog, sommigen zien daar het verheerlijken van rev in. Tjah, het is wat het is, begrijpend lezen is niet hetzelfde als lezen wat je wil lezen.

-6
Lalsacien 12 november 2022 om 18:04

@Geit een lang verhaal om te schrijven wat Vingegaard gewoon verkondigd…

-2
Maillot à Pois 12 november 2022 om 18:33

EDIT: oh, dat had Panache eigenlijk al mooi gezegd.

@theNewGoat
Vingegaard is tot hiertoe geen grote eendagsrenner en op zijn best in de Tour, da's een feit. Maar buiten die drie weken in juli voor spek en bonen meerijden? Da's feitelijk onjuist.
Februari: winst in de Drôme Classic
Maart: 2de in de Tirreno
April: 6de in het Baskenland
Juni: 2de in de Dauphiné (en de beste in koers, zoals we allemaal weten)
Juli: Tourwinst
En daarna volgde decompressie, da's helemaal waar. Maar er zijn wel eens Tourwinnaars geweest die we minder zagen doorheen het jaar.

1
Sjonge Jonge 12 november 2022 om 18:34

Fijn om te lezen dat er in een Remco vs. TJV vergelijking zeer normaal gereageerd wordt!

Een enkele uitzondering daargelaten.

0
Romāns Vainšteins 12 november 2022 om 18:37

Vingegaard weet gewoon dat hij in een eendaagse koers niet op zijn best is. Hij kijkt ze liever. Zelfkennis is de helft van het werk.

2
YogiBear 12 november 2022 om 19:10

@Goat Je verkondigt eerst iets waarvan iedereen meteen kan zien dat het feitelijk volkomen onjuist is. Het zou je sieren om dan niet de doelpalen te verzetten, maar gewoon toe te geven dat je er volkomen naast zat hetgeen iedereen binnen vijf minuten kan zien. Maar goed, je hebt blijkbaar goed naar Trump gekeken die van draaien en liegen ook zijn vak heeft gemaakt.

0
Promiz Rigloc 12 november 2022 om 22:26

Kijk er naar uit om de toppers tegen elkaar bezig te zien, en dat de beste mogen winnen !!

:)

0
Promiz Rigloc 12 november 2022 om 22:28

thenewGOAT … > We kunnen ook concluderen dat Remco na de ronde van Noorwegen en nog een kermiskoersje ergens in Bels gewoon twee maanden vakantie gehouden heeft. Tijdens die vakantie heeft hij lekker getraind en dan als warming up de ronde van Zwitserland gereden, waar hij erachter kwam dat er bergop nog wel wat werk verzet diende te worden. Hij heeft de beentjes in de tijdrijd te Suisse nog even goed getest en dat heeft hij op het Belgisch kampioenschap nogmaals gedaan. Verder heeft Remco de hele maand juni en juli nergens voor prijzen meegedaan.

Dus dat zij gewoon twee volle maanden die wegvallen waar de rest van de toppers in de belangrijkste wedstrijd van het jaar streden.

Remco heeft vanaf eind mei toegewerkt naar z’n Vuelta in Augustus/September. In juni heeft hij in Suisse niet voor de prijzen meegereden, maar wel op mooie wijze de tijdrit gepakt. En eind juli pakt hij San Sebastian, op prachtige wijze overigens.

Nu vindt ik daar persoonlijk niks mis mee hoor, want ik vindt Remco een absolute klasbak. Maar ik snap de noodzaak niet van je om ten alle tijden alles en iedereen te moeten afbranden die geen Remco Evenepoel heet. Ik mag voor jou persoonlijk hopen dat je niet met datzelfde sentiment achter je televisie gekluisterd zit, want dan ga je nog ontzettend veel vervelende wedstrijden tegemoet. (En dat bedoel ik echt niet in de kwade zins des woord.) Want tsja ook Remco is maar mens, en hij gaat nog heel veel meer verliezen dan dat hij gaat winnen. Dat is nu eenmaal inherent aan de wielersport.

Dus voordat je nu weer uitspraken gaat doen over andere renners die geen Remco Evenepoel heten, kan het misschien wel eens handig zijn om eerst na te gaan wat die renner daadwerkelijk gedaan heeft gedurende een seizoen. Als je dat gedaan had was je er immers zelf al achter gekomen dat Vingegaard in 2022 meer koersdagen heeft gehad dan bijvoorbeeld een Pogacar om maar even iemand te noemen. Tevens reed Vingegaard in 80% van z’n races mee om de zege, wat uiteraard niet wil zeggen dat hem dat ook lukt. Want zoals daarnet bij Remco al aangegeven, iedere renner verliest nu eenmaal veel meer dan dat hij wint.

Bij mijn weten eindigde Vingegaard voor Remco in de Tirreno en reden ze beiden top tien in Baskenland. En daar waar Vingegaard daarna 2e werd in de Dauphiné, reed Remco geen top tien in Suisse. Remco hebben we eigenlijk amper aan het werk gezien verder in juni en juli waar Vingegaard de Tour won. Daarna won Remco San Sebastian en de Vuelta in een periode waar we Vingegaard weer amper aan het werk zagen.

Dus al bij al scheelt het allemaal niet zoveel.

En nu ben ik geen uitgesproken Vingegaard fan, en dat hoeft ook niet.

Maar het zou je sieren mocht je gewoon iedere renner de eer gunnen die hij verdiend. Of ben je zo’n kleinzerig typetje dat je nu nog steeds zwaar gefrustreerd rondloopt omdat sommige andere mensen ooit gezegd hebben dat jouw lievelingsrenner niet zou slagen, en dat je hier daarom altijd als een wilde rond je heen loopt te meppen.

Fan van iemand zijn is geweldig, dat zal iedereen hier beamen. Je idool aanmoedigen en verdedigen is ook allemaal prima. Maar probeer er gewoon realistisch in te blijven, je zal merken dat de reacties richting jou ook gelijk een stuk anders zullen zijn.

Al kan het natuurlijk ook zijn dat je er gewoon van geniet om te trollen ? Want daar heeft het wel veel van weg.

In dat laatste geval een kleine tip. Check eerst je feiten, anders zet je jezelf zo voor l*l.

;)

0
BoemBoemWvA 12 november 2022 om 23:18

Nog nooit zoveel onzin in 1 post gelezen. Remco komt als GC man nog lang niet in de buurt van de grote mannen. Joee

0

Headlines

Populair

Materiaalzone