Jonas Vingegaard: “Had na gisteren niet de beste benen op Alpe d’Huez”

donderdag 14 juli 2022 om 19:02
Jonas Vingegaard: “Had na gisteren niet de beste benen op Alpe d’Huez”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard hield vandaag sterk stand in de koninginnenrit met aankomst op Alpe d’Huez. Tadej Pogacar probeerde enkele keren het pantser van zijn Deense concurrent te breken, maar Vingegaard kon steeds volgen. “Plan was niet om tijd te winnen vandaag.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Het was zeker geen makkelijke dag vandaag, het was heel zwaar. Vooral de warmte was echt lastig, aan de voet van de Col de la Croix de Fer en de Alpe d’Huez leek het wel meer dan 35 graden Celsius”, vertelde Vingegaard in het flashinterview na afloop. “Ik had eigenlijk niet de beste benen na gisteren, maar slecht was ik nu ook weer niet. Het was gewoon een zware dag.”

In totaal moest Vingegaard twee keer een demarrage van Pogacar beantwoorden, dat deed de geletruidrager tweemaal zeer vlot. “Ik had het wel verwacht dat hij me ging aanvallen ja. Ik was blij dat ik hem kon volgen. Of ik zelf aan tijd winnen gedacht heb? Nee, ik wou gewoon mijn voorsprong behouden. Dat was het plan voor vandaag.”

Ten slotte had Vingegaard het ook nog over de ruim aanwezige supporters op de Alpe d’Huez. “Eerlijk gezegd waren ze ‘beter’ dan ik had verwacht, soms is het niet zo aangenaam om daar te rijden. Ze supporterden op een goede manier”, sloot de klimmer af met een glimlach.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 14 juli 2022 om 19:11

Ja zo’n dag als gisteren gaat je niet in de koude kleren zitten natuurlijk, Wout gaf het ook al aan. Vanuit dat oogpunt verstandig behouden gekoerst vandaag. Als gele maagd ook even wennen natuurlijk aan de nieuwe situatie. Hopelijk zien we hem in Pyreneeën weer strijd voeren.

0
Blackcanyon 14 juli 2022 om 20:28

Vingegaard geeft gelijk. Thomas had de beste benen. Tomas Pidcock.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone