Jonas Vingegaard: “Het was gevaarlijk met de wind”

vrijdag 22 juli 2022 om 21:12
Jonas Vingegaard: “Het was gevaarlijk met de wind”

foto: Cor Vos

Jonas Vingegaard was opgelucht dat hij de negentiende rit van de Tour de France ongeschonden is doorgekomen. Aan het eind van de etappe mocht hij naar het podium om een nieuwe gele trui op te halen.

Vingegaard was blij dat hij de finish in Cahors had gehaald. “Het is een opluchting, want het was gevaarlijk met de wind. We moesten de hele dag voorin blijven en voorzichtig zijn. Dat waren we. Gelukkig haalde ik veilig de finish. We wonnen uiteindelijk zelfs de etappe, ongelooflijk! Ik ben heel blij voor Christophe (Laporte, red.) want het is een aardige gast. Het was een ongelooflijke dag.”

De Deen kijkt uit naar de tijdrit die voor morgen op het programma staat. “Normaal gesproken ben ik niet zo slecht in tijdrijden. Het is een vrij technisch parcours. Ik moet mijn best doen en hopelijk is het genoeg. Ik hoop dat het een mooie dag wordt”, sloot hij zijn gesprek met de NOS na afloop van de etappe af.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wim Kruithof 22 juli 2022 om 21:26

Open deuren, maar grossier gerust in open deuren, met zo een heerlijke Tour kan ik dat prima verteren.

stephano 22 juli 2022 om 22:08

Ik ook. Zeker als die open deuren hem helpen om gewoon te doen waar die goed in is en rustig te blijven :)

IlPirata 22 juli 2022 om 22:39

Het charisma druipt er niet van af inderdaad, maar met zulke benen hoeft dat ook niet. Kan meerdere grote rondes gaan pakken op deze wijze.

Gijsbert Van Beers 22 juli 2022 om 23:12

Ik word ook niet warm van zijn interviews. Dan hoor ik liever Roglic, die net zo nietszeggend is maar wel vaak met wat droge humor eronder.

Maar wat Vingegaard op de fiets laat zien is van hoog niveau, en dat is uiteindelijk waar het echt om gaat.

makkelijk 23 juli 2022 om 06:48

Vanaf volgend jaar wint McNulty er 8 op rij.

Headlines

Populair

Materiaalzone