Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch mogen VAE verlaten

donderdag 25 februari 2021 om 13:55
Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch mogen VAE verlaten

Jonas Rickaert - foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Jonas Rickaert en Gianni Vermeersch: de twee Belgen van Alpecin-Fenix hebben van de autoriteiten groen licht gekregen om de Verenigde Arabische Emiraten te verlaten. Dat laat Alpecin-Fenix weten via social media.

Sinds bekend werd dat een staflid van de ploeg positief was getest op het coronavirus, zaten Rickaert en Vermeersch, die beiden in de UAE Tour van start gingen, in quarantaine. Beide renners waren een ‘close contact’ met het positief geteste staflid en moesten daarom in de Verenigde Arabische Emiraten blijven.

De rest van de selectie – Mathieu van der Poel, Roy Jans, Jasper Philipsen, Kristian Sbaragli en Louis Vervaeke – mocht maandag al naar huis. Sinds hun aankomst in de Emiraten waren de 27-jarige Rickaert en Vermeersch (28) bij alle drie coronatests negatief getest. De laatste keer was afgelopen dinsdag.

De twee coureurs van Alpecin-Fenix zullen zo snel mogelijk dus weer voet op Belgische bodem zetten. Rickaert en Vermeersch zullen ook in hun thuisland een tijdje in quarantaine moeten, alvorens ze weer mogen trainen en koersen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Turtlehead 25 februari 2021 om 14:37

Dat laatste zinnetje maakt me nieuwsgierig: geldt dat soms ook voor de jongens die maandag thuiskwamen? Verplichte quarantaine bij aankomst in België? Ik zou eigenlijk niet weten waarom dat is (gezien hun topsport-status bedoel ik). Anders is het toch niet te doen om in het buitenland te moeten koersen…

Barry Batsbak 25 februari 2021 om 14:40

Vanwege de kwalificatie “close contact” misschien?

Limal 25 februari 2021 om 19:16

Toch wel bizar, internationaal reizen tijdens je quarantaineperiode…

(Het is niet bekend wanneer het hoogrisicocontact plaatsvond, maar als de laatste negatieve test van dinsdag dateert dan zou dat in principe vóór afgelopen donderdag geweest moeten zijn om met enige zekerheid te kunnen stellen dat ze niet aangestoken werden/ondertussen besmettelijk zijn)

Cochise 25 februari 2021 om 22:09

Ze zijn van het vliegtuig op hun fiets gesprongen dus van die “quarantaine” is niet veel waar

Headlines

Materiaalzone

Populair