Jon Aberasturi sprint naar winst in Boucles de la Mayenne, Thibault Ferasse nieuwe leider

Door , zaterdag 8 juni 2019 om 18:16
Jon Aberasturi sprint naar winst in Boucles de la Mayenne, Thibault Ferasse nieuwe leider

foto: Team UKYO (archief)

Jon Aberasturi heeft de tweede etappe in de Boucles de la Mayenne gewonnen. De coureur van Caja Rural-Seguros RGA was in Lassay-les-Châteaux de snelste van een uitgedund peloton voor Hugo Hofstetter en Romain Cardis.  Thibault Ferasse nam de leiderstrui over van Julien Duval, die op grote achterstand werd gereden.

Het venijn van de tweede etappe in de Boucles de la Mayenne zat hem in de staart, met de beklimming van de Côte d’Herbaine in de laatste tien kilometer.  Tot de laatste twintig kilometer volgde de wedstrijd een vast verloop. Een kopgroep met daarbij Tim Naberman, Perrig Quémeneur, Fabian Schmidt, Kévin Le Cunff, Matthias Reutimann en Pierre Gouault reden een voorsprong bij elkaar, maar werden uiteindelijk teruggegrepen door aanvallers Alo Jakin, Bryan Coquard, Julien Simon en Ferasse, die op de Côte d’Herbaine een voorsprong bij elkaar hadden gereden op het eerste peloton.

Duval zat daar op dat moment niet meer in. De Fransman moest het peloton twintig kilometer voor de finish al laten gaan op een heuvel. Ferasse, Coquard, Jakin, Reutimann, Le Cunff en Simon begonnen met tien seconden voorsprong aan de laatste drie kilometer, maar konden niet voorkomen dat er nog een hergroepering zou plaatsvinden. Aberasturi sprintte na deze hergroepering vervolgens overtuigend naar de zege.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 8 juni 2019 om 21:42

Zijn eerste dit jaar. Caja Rural is goed bezig deze ronde. Zo vaak wint de ploeg niet en nu opeens twee dagen achter elkaar.

Grobbel 9 juni 2019 om 01:17

Wel opvallend dat Wippert er dit keer aan is blijven hangen. Die heeft toch al aardig wat koersen volbracht dit jaar in de absolute staart van het deelnemersveld, maar lijkt nu wel een doel te maken van een goed klassement hier.

Headlines

Materiaalzone

Populair