Jon Aberasturi gediskwalificeerd vanwege verboden houding: “Bedankt UCI”

woensdag 15 september 2021 om 20:40
Jon Aberasturi gediskwalificeerd vanwege verboden houding: “Bedankt UCI”

Aberasturi op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Caja Rural-Seguros RGA moet het morgen zonder Jon Aberasturi stellen in de derde etappe van de Ronde van Luxemburg. De Spaanse sprinter is namelijk door de koersjury gediskwalificeerd voor het aannemen van een verboden houding op zijn racefiets. Op social media doet Aberasturi zijn beklag over het oordeel van de jury.

Voor Aberasturi, die aan het eind van het jaar Caja Rural-Seguros RGA verruilt voor een nieuwe uitdaging bij Trek-Segafredo, was de Ronde van Luxemburg zijn eerste koers sinds de Vuelta a España. Zijn optreden in de vijfdaagse wedstrijd blijft echter beperkt tot twee dagen. De Spaanse renner werd namelijk gediskwalificeerd op grond van artikel 2.12.007.7.9 uit de UCI-reglementen, omdat hij een verboden houding had aangenomen op zijn racefiets die andere renners in gevaar bracht.

Naast zijn diskwalificatie kreeg Aberasturi ook 500 Zwitserse Frank boete en vijftien punten aftrek in de UCI-rankings. “Morgen verschijn ik niet meer aan de start van de Ronde van Luxemburg dankzij een onbekwame jury of een jury die zijn bril moet laten nakijken”, foeterde de 32-jarige renner op social media. “De diskwalificatie komt door verwarring over de fameuze ‘supertuck’-positie. Bedankt UCI. Nogmaals… houdt jullie bezig met de belangrijke zaken!”, sloot hij zijn bericht af.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Duh 15 september 2021 om 21:01

De pissenbed houding? Leuke benaming in het spaans :)

bswinkelss 15 september 2021 om 21:02

Wat een mierenneukers, dit is niet gevaarlijk!

xistnc 15 september 2021 om 21:04

Dat lijkt me onmogelijk in de pissebed-houding.

Turtlehead 15 september 2021 om 21:41

Hij ziet er op die foto uit of de zadelpen in zijn gat steekt. Maar dat zal het wel niet zijn geweest.

Michelangelo 15 september 2021 om 21:46

Je kunt als renner wel zielig doen, maar als je daadwerkelijk iets gedaan heeft dat niet mag volgens de regels, dan moet je niet boos worden op de UCI maar op jezelf.

Hoewel ik kan genieten van renners die in supertuck houding de berg af zoeven, of van renners die met hun polsen los op het stuur een solo aan het rijden zijn, is er afgesproken dat het niet meer mag. Doe je het toch, dan ken je de consequenties. En ook als je bewust zelf de randjes op zou zoeken, dan moet je niet beginnen te piepen als je toch wordt bestraft.

dit is mijn achterwiel 16 september 2021 om 07:29

Volgens mij is zijn hele punt dat hij geen verboden houding aannam, en dat de jury het verkeerd zag.

Pascal Mortier 16 september 2021 om 07:47

Volgens mij geeft de geposte foto niet de bewuste fase weer…

Boasson en Hagen 16 september 2021 om 12:51

Deze foto bewijst natuurlijk niets. Als je een bekeuring krijgt voor bellen tijdens het autorijden, kun je niet een foto naar de rechtbank sturen van jezelf met 2 handen aan het stuur en verwachten dat je wordt vrijgesproken.

Materiaalzone

Populair