Johnny Hoogerland: “Proberen om tijdens de Giro veel in beeld te rijden”

dinsdag 6 mei 2014 om 10:31
Johnny Hoogerland

foto: Sirotti

Johnny Hoogerland is aanstaande vrijdag een van de zeventien Nederlanders aan de start van de Giro d’Italia. De 30-jarige Zeeuw in dienst van Androni Giocatolli-Venezuela zal de aanval zoeken, zo vertelt hij aan Omroep Zeeland.

Androni Giocatolli rijdt de ronde dankzij een wildcard. “Bij deze ploeg is het belangrijk om veel in beeld te rijden. Dat zal ik ook proberen. Maar ik wil ook ritten uitkiezen waar ik een kans heb om ver te komen”, aldus Hoogerland. Presteren in de Giro is voor zijn werkgever van groot belang. “Dit is de belangrijkste koers van het jaar van de ploeg. Er komt niets in de buurt.”

Hoogerland wil in Italië zijn kampioenstrui tonen. “Ik ben niet tevreden over mijn seizoen tot nu toe. Ik heb eigenlijk nog niets spectaculairs laten zien. Ik hoop dat dit nu zal veranderen”, geeft hij aan. “Aan het begin van het jaar hebben ze gezegd dat ik hier top moet zijn. Ik hoop dat ik dat ook ben. Fysiek voel ik me heel goed. Ik ben altijd goed blijven trainen, dus ik hoop dat het nu op zijn plek valt.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone