Johnny Hoogerland: “Ik ga voor een ritzege”

zaterdag 7 mei 2011 om 10:27

Johnny Hoogerland staat met ambitie aan de start van de Giro d’Italia. De Zeeuw hoopt in de komende drie weken een ritzege te bemachtigen.”Niemand hoeft er aan te twijfelen dat ik me zal laten zien,” vertelde hij tegen de PZC.

De Zeeuw verkiest dagsucces boven een goede eindklassering. “Of ik nu vijftigste of honderdvijftigste eindig, het maakte me niets uit. Ik rij de Tour nog en wil daar ook goed voor de dag komen. Die etappe in de Giro, daar gaat het me om.”

De renner van Vacansoleil heeft zijn oog laten vallen op de etappes naar de Etna, Monte Zoncolan en Sestrière. “Maar dan ben ik vast niet de enige,” stelt hij nuchter vast. De bergetappe op vrijdag 13 mei naar Montevergine staat eveneens in zijn rondeboek aangekruist. Hij viert die dag zijn 28e verjaardag.

Hoogerland is van mening dat de Giro een mooiere koers is dan de Tour. “De Tour is dan misschien wel hét evenement van het jaar, maar het parcours in de Giro is zwaarder. Zeker dit jaar. Italië spreekt mij soqiezo meer aan. Veel mooier dan Frankrijk. Ik kan bijna niet wachten om eraan te beginnen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone