Johnny Hoogerland: “Heb Roompot zelf gecontacteerd”

vrijdag 29 augustus 2014 om 11:06
Johnny Hoogerland

foto: Sirotti

Na een kleurloos jaar bij Androni Giocattoli-Venezuela, zal Johnny Hoogerland volgend jaar in het feloranje tenue van Team Roompot-Orange Cycling rondrijden. Een Zeeuw in dienst van een Zeeuwse sponsor: mooier kan het voor Hoogerland haast niet. Dat hij ook erg tevreden met zijn transfer is, laat hij blijken in een gesprek met WielerFlits.

Androni
De aanzet tot de transfer kwam er al vrij vroeg op het seizoen. “Het was snel duidelijk dat het bij Androni Giocattoli geen succesverhaal zou worden. Vooral omwille van het gebrek aan goede communicatie. Maar de mindere resultaten (Hoogerland behaalde dit jaar slechts één top 10-plaats, red.) wil ik hier niet aan wijten. Ik ben niet iemand die excuses zoekt.”

Hoogerland besloot daarop zelf initiatief te nemen en uit te kijken naar andere teams. “Ik vernam al vroeg iets over het project van Orange Cycling. Daarom heb ik begin mei zelf Michael Zijlaard opgebeld. Toen was het nog niet helemaal concreet dat de ploeg ook daadwerkelijk opgericht zou worden, maar praten werd er al wel gedaan. Ook bij enkele andere teams heb ik mij aangeboden, maar dat werd nooit concreet.”

Roompot
Dat de hoofdsponsor, Roompot Vakanties, net als Hoogerland zelf Zeeuws is, maakt hem niet heel veel uit. “Het is wel grappig dat het bedrijf waarvan ik dagelijks voorbij het hoofdkantoor fiets, nu mijn sponsor wordt, maar op basis daarvan heb ik niet mijn keuze voor de ploeg gemaakt. Moest de sponsor van ergens anders afkomstig geweest zijn, zou ik even graag voor Orange Cycling hebben gereden.”

“Ik ben dan wel de eerste aanwinst van het team, maar inspraak in het samenstellen van de selectie of materiaal heb ik nooit gehad. Dat laat ik over aan mijn ploegleiders. Overigens is de samenstelling van de ploeg voor volgend jaar nog niet rond. Ik weet dus niet of daar nog ervaren mannen bij komen, of dat het voornamelijk jonge talenten rondom mij worden.”

Najaar
Dit najaar koerst Hoogerland, tijdens zijn allerlaatste maanden bij Androni Giocattoli-Venezuela, vooral in België, nadat hij de voorbije weken de Tour du Limousin en Classic d’Indre in Frankrijk afwerkte. “Brussels Cycling Classic, GP Jef Scherens, GP Impanis en het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp staan vooralsnog op mijn programma. Op een deelname aan bijvoorbeeld de Ronde van Lombardije, reken ik niet.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone