Joe Dombrowski: “Ik reed misschien iets te agressief op de slotklim”

dinsdag 17 augustus 2021 om 08:32
Joe Dombrowski: “Ik reed misschien iets te agressief op de slotklim”

foto: Cor Vos

Joe Dombrowski won dit jaar al een etappe in de Giro d’Italia en deed gisteren een gooi naar ritwinst in de Vuelta a España. De Amerikaanse klimmer vocht op de Picón Blanco een duel uit met Rein Taaramäe, maar de ervaren Est bleek in de laatste kilometers over de betere benen te beschikken.

Met een tweede plaats in de daguitslag, op 21 seconden van ritwinnaar Taaramäe, was Dombrowski niet echt tevreden. “Ik ben wel een beetje teleurgesteld na deze tweede plek. Het was mijn bedoeling om op de steilste stroken van de beklimming weg te rijden, maar Taaramäe was erg sterk. Ik heb mijn best gedaan, maar ik reed misschien iets te agressief op de slotklim.”

De 30-jarige Amerikaan maakte onderweg deel uit van een sterke kopgroep van in totaal acht renners. “Ik wist dat de etappe van maandag goede kansen zou kunnen bieden voor de ontsnapping. Het was een beetje vergelijkbaar met de rit die ik dit seizoen wist te winnen in de Giro d’Italia. We begonnen met een mooie voorsprong aan de laatste klim en ik geloofde in een goed resultaat.”

De renner van UAE Emirates hoopt later in deze Vuelta alsnog een etappe te winnen. “Er zullen nog meer kansen komen in deze Vuelta en ik hoop daarvan te profiteren.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Marveloke 17 augustus 2021 om 10:40

Dombrowski en Elissonde hebben zich toch aardig laten ringeloren door Taaramäe. Op papier waren zij toch de betere klimmers. Ik had vooral verwacht dat laatbloeiertje Dombrowski zijn kunstje uit de Giro zou herhalen

Peetvader 17 augustus 2021 om 11:28

Uiteindelijk was Taaramae gisteren toch gewoon duidelijk de sterkste. Weinig ringeloren aan.

AnderJ 17 augustus 2021 om 12:31

@Peetvader: +1. Op papier de betere klimmers, maar gisteren niet. Elissonde heeft verder voor zover ik kon zien vooral achterin de vluchtersgroep gehangen zodat voor hem nog minder geldt dat hij zich liet ringeloren (heb van Dombrowski een minder duidelijk beeld).

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone