Almeida zegeviert in koninginnenrit Ronde van Catalonië, Quintana nieuwe leider

donderdag 24 maart 2022 om 17:17
Almeida zegeviert in koninginnenrit Ronde van Catalonië, Quintana nieuwe leider

foto: Cor Vos

De koninginnenrit in de Ronde van Catalonië is een prooi geworden voor João Almeida. De Portugees wist na een spannende slotfase Nairo Quintana en Sergio Higuita van de zege te houden. Quintana mocht, ondanks zijn tweede plaats, na afloop nog het podium op om de leiderstrui in ontvangst te nemen. Almeida volgt echter wel in dezelfde tijd.

De vierde etappe, vertrekkend vanuit Pyreneeëndorp La Seu d’Urgel en finishend in skioord Boí Taüll, konden we gerust omschrijven als de koninginnenrit van de Ronde van Catalonië. De etappe kende in totaal drie beklimmingen, met onderweg de Coll de Boixols (18,4 km aan 4,3%), Port de la Creu de Perves (13,5 km aan 4,5%) en de slotklim van 15 kilometer (aan 5,5%) naar skigebied Boí Taüll. De renners finishten net boven de magische grens van de tweeduizend meter, en dat na een etappe met meer dan 3.000 hoogtemeters. Waren dit de juiste ingrediënten voor een spectaculair koersverloop?

Razendsnelle start 
Met de Australiër Ben O’Connor, winnaar van de eerste bergrit naar La Molina, in de leiderstrui begon het peloton net voor de klok van 13.00 uur aan de zwaarste etappe van deze ronde. Simon Yates, op voorhand toch de topfavoriet voor de eindzege, Pieter Serry, Cesare Benedetti en Corbin Strong gingen door ziekte niet meer van start. In de beginfase lag het tempo bijzonder hoog: er was blijkbaar veel animo om mee te zitten in de vroege vlucht. Heel veel renners probeerden er vanonder te muizen, maar het peloton was niet van plan om de eerste de beste kopgroep een vrijgeleide te geven.

Soler zat mee in de vroege vlucht – foto: Cor Vos

En zo begonnen we met een compact peloton aan de eerste stroken van de Coll de Boixols (18,4 km aan 4,3%), de eerste klim van de dag. Op deze Coll de Boixols werd het kaf van het koren gescheiden en slaagden zeven renners erin om een mooie voorsprong uit te bouwen. Marc Soler (UAE Emirates), Hugh Carthy (EF Education-EasyPost), Jesús Herrada (Cofidis), Juan Pedro López (Trek-Segafredo), Mark Donovan (Team DSM), Bruno Armirail (Groupama-FDJ) en Mikel Bizkarra (Euskaltel-Euskadi) gingen ervandoor en kwamen met een mooie voorgift over de top van de klim van eerste categorie.

Kopgroep van zeven 
De voorsprong van de kopgroep bleef in de daaropvolgende kilometers oplopen en de zeven vluchters begonnen met een bonus van drie minuten aan de Port de la Creu de Perves. De mannen van AG2R Citroën wisten op deze klim, in dienst van hun kopman en leider O’Connor, een minuut van de voorsprong af te fietsen. In de kopgroep werd er aan een strak tempo doorgereden, maar voor het echte spektakel was het toch wachten op de slotklim naar Boí Taüll. Herrada deed op de top van de Port de la Creu de Perves goede zaken door als eerste boven, goed voor wat bergpunten, maar de echte prijzen werden aan de meet verdeeld.

Ben O’Connor bleek niet in staat om te volgen – foto: Cor Vos

Eenmaal op de slotklim spatte de kopgroep uiteen. Armirail bleek nog wat over te hebben en ging alleen op zoek naar de overwinning, maar het peloton, met daarin de belangrijkste klassementsrenners, zaten niet ver. Daar zagen we de mannen van Arkéa-Samsic plots naar voren schuiten: de Franse formatie had snode plannen met Nairo Quintana, de nummer drie in het klassement. Élie Gesbert trok door voor zijn kopman Quintana, maar deed dit zo hard dat alleen leider O’Connor kon volgen. Gesbert hield vervolgens de benen wat stil en ook O’Connor keek voornamelijk achterom, met een hergroepering tot gevolg.

Onrust in de groep der favorieten, Valverde moet passen 
In de achterste regionen van het inmiddels flink uitgedunde peloton stond de deur wel wagenwijd open. De meest opvallende naam die moest lossen: Alejandro Valverde, in 2009, 2017 en 2018 winnaar van de Ronde van Catalonië en de kopman van Movistar. In de spits van de koers kreeg een sterke Armirail inmiddels het gezelschap van de weggesprongen George Bennett. De voorsprong van de twee koplopers bedroeg met nog negen kilometer te klimmen echter maar twintig seconden. In de groep der favorieten, nu aangevoerd door de mannen van INEOS Grenadiers, zat de gang er goed in.

Dat kon ook wel in de laatste kilometers richting de top, aangezien de weg wat afvlakte en het bij momenten zelfs naar beneden ging. Het bleef daardoor lang gesloten, maar op goed vier kilometer van de top barstte de strijd dan toch los. Richard Carapaz viel aan en de olympische kampioen werd in zijn dadendrang vergezeld door Sergio Higuita. O’Connor bleef zitten, maar had het geluk dat João Almeida zich op kop zette voor zijn ploegmakker Juan Ayuso. De Portugees wist de aanval van de twee Zuid-Amerikanen te neutraliseren en zo de groep der favorieten nog verder uit te dunnen: alleen Higuita, Carapaz en Quintana konden volgen.

Almeida verslaat Quintana en Higuita 
Voor O’Connor ging het in de laatste kilometers toch te snel, maar de Australiër bleef knokken in de hoop de schade te beperken en zo zijn leiderstrui te behouden. Dat bleek alleen net iets te veel gevraagd. Almeida, Quintana en Higuita vochten intussen een verbeten duel uit om de ritzege. Quintana leek het laken naar zich toe te trekken in de laatste honderden meters, kwam ook als eerste door de laatste bocht, maar Almeida had nog iets over en wist de Colombiaan met een ultieme inspanning nog voorbij te snellen. Voor Quintana restte de tweede plaats, Higuita eindigde als derde.

Almeida, Quintana en Higuita bikkelen om de ritzege – foto: Cor Vos

Wout Poels was de eerstvolgende renner aan de streep: de Nederlander werd keurig vierde, voor de Noorse belofte Tobias Halland Johannessen. Juan Ayuso, Richard Carapaz, Jai Hindley, Carlos Rodriguez en Guillaume Martin maakten de top-10 vol. O’Connor verloor in de finale wat van zijn pluimen en gaf aan de streep 23 seconden toe op ritwinnaar Almeida, waardoor hij zijn leiderstrui moest afstaan.

Dit artikel delen:

58 Reacties

Amio1998 24 maart 2022 om 17:22

Wordt zo langzamerhand ook tijd dat UnoX een WT-licentie krijgt. Wat een resultaten met dat jonge grut!

0
Quincy Adams 24 maart 2022 om 20:14

Inderdaad. En snel, voordat ze leeggekocht worden

0
De Cabybara van de Conradkade 24 maart 2022 om 17:22

Toch mooi een 29ste plaats voor Kruijswijk. Ook ziek?

Toch al van zondag geleden dat UAE nog eens won. Hoog tijd dus voor deze zege.

0
Marik 24 maart 2022 om 17:24

Het is ook weer weer van even geleden dat er sarcasme in een bijdrage van jou zat. Volgende keer weer eens?

0
Groetjesaandevoetjes 24 maart 2022 om 17:39

Ik zie nu pas dat het Oomen was die nog enigzins lang aanklampte (dacht eerst dat dat Kruijswijk was). Wellicht dat Oomen nog meedingt naar de Tour de France selectie in het geval Benoot niet op tijd hersteld is.

0
Jean Dumas 24 maart 2022 om 17:46

Sarcasme is wel op zijn plaats. Rohan Dennis draait zijn ballen eraf voor bleke Jumbo-jongens.

0
FDJ 24 maart 2022 om 17:51

Is Benoot dan überhaupt al aangewezen? Lijkt me toch dat Laporte completer is in dezelfde rol als Benoot.

0
bartp25 24 maart 2022 om 18:09

@fdj
Dennis, Van Aert, Roglic, Vingegaard, Kruijswijk en Kuss waren aangewezen.
Voor de overige plekken kwamen in aanmerking Gesink, Teunissen, Laporte en Benoot en eventueel een verassing.
Denk dat alle 4 de heren die nog in de wacht staan momenteel boven Kruijswijk zouden horen te staan.

0
Franco Ballerini 24 maart 2022 om 17:25

Team Jumbo Drama. Verdere uitleg overbodig, mag ik toch aannemen…

0
harryjohan71 24 maart 2022 om 17:38

Kruijswijk valt tegen, naar een prima prestatie van Oomen.

0
Franco Ballerini 24 maart 2022 om 17:41

Prima prestatie van Oomen? Hij moest afhaken terwijl twee Uno-X jochies nog konden volgen. Ik gun TJV het allerbeste, maar die zwart/geel gekleurde brilletjes hier…

0
harryjohan71 24 maart 2022 om 17:48

@Ballerini naar Oomen eindigt ook voor heel veel klimmers, bijvoorbeeld voor de kopman van QSA. Het is altijd makkelijk om naar enkele renners te kijken die boven verwachting presteren en daar Oomen mee te vergelijken. Voor Oomen als knecht binnen JV is dit gewoon goed.

0
Turtlehead 24 maart 2022 om 18:33

Oomen is prima (op niveau), meer mag je niet van hem verwachten. Die is twee/drie jaar geleden zijn carriere ge-herstart, en moet een eind meegaan met een kopman bergop (om eens eten/wiel aan te geven, wat op kop te rijden e.d.
Dan is dit niet zo gek.
Kruissie is over en uit. Als hij op dit soort lange lopers al niet meer mee kan (al is het in groepje 2 of 3), dan houdt alles op.
Als het voetbal was zou ik beginnen over dat salaris van een miljoen-of-zo dat is weggeflikkerd, maar ik zal me inhouden…

0
Wim Kruithof 24 maart 2022 om 19:58
Quote:
Ik gun TJV het allerbeste…

Je gunt Jumbo-Visma het allerbeste, maar kan niet ophouden met voortdurend, non-stop veroordelende oneliners over de ploeg uit te strooien. Structureel.

Toch gun je ze het állerbeste, zelfs. Ik hoop voor jouw omgeving dat je niet zo met je geliefden omgaat.

0
11 na 11 25 maart 2022 om 06:09

@Harryjohan71, de kopman van QSA is al ziek huiswaarts dus niet zo gek dat hij beter doet, maar als je de 21 jarige gelegenheidskopman bedoelt, die stond nog geen maand geleden twee weken aan de kant met covid en kreeg de opdracht van de ploegarts om gestaag op te bouwen. Anderzijds eindigt die quasi samen met Oomen, en zat er amper 5 seconden tussen.

Geen kwaad woord over Oomen hoor, maar misschien kan je best een ander voorbeeld nemen als referentiekader. Iemand die niet onlangs ziek is geweest of andere tegenslag kende, en die misschien meer dan 5 seconden trager was?

0
Nul verstand 24 maart 2022 om 17:25

Pff, Kruijswijk slecht zeg. Had juist een goed gevoel over hem na de afgelopen dagen. Dit valt me vies tegen. Het is niet dat de ene topper na de andere topper hier aan de start staat.

Weet nu niet meer of ik Kruijswijk moet zien als kopman of knecht. Hijzelf ook niet volgens mij.

0
Franco Ballerini 24 maart 2022 om 17:30

Je doet je nickname eer aan. Kruijswijk is kopman noch knecht. Wat dan wel? Iemand die een beetje meerijdt ter eigen eer en glorie of zoiets.

0
bartp25 24 maart 2022 om 17:30

Kopman is gewoon klaar, dat kan echt niet meer. Laat het al 2 seizoenen gewoon niet meer zien dat hij daar recht op heeft om dat te krijgen/pakken.
Zou me als TJV zijnde ook echt afvragen of je hem, in de vorm die hij de laatste tijd laat zien, wel mee moet nemen naar de tour.
Dennis rijd als die wil beter bergop dan Kruijswijk, dan zou ik nog een renner met een grote motor meenemen voor het vlakke.
Dennis, WvA, Kuss, Vingegaard en Roglic voor in de bergen is meer dan genoeg en prima. Eventueel nog een Benoot daarbij die ook tegen een berg op kan rijden. Dan zou ik Teunissen en Laporte nog meenemen.

0
De Siepel 24 maart 2022 om 17:37

Steven Kruijswijk is al jarenlang vlees noch vis. Overbetaalde renner.

0
FDJ 24 maart 2022 om 17:56

Kruijswijk is ook al jaren een renner die als een diesel op stoom komt. Zijn laatste jaren verdienen ook wel enige nuance. Na de verplichte break in 2020 doordat er geen koersen waren, reed Kruijswijk ijzersterk ook in de Franse voorbereidingskoersen op de Tour de France tot dat hij viel en de Tour zelfs miste. In de Giro gooide een positieve test roet in het eten. Kun je hem eigenlijk weinig verwijten.

Vorig jaar viel hij dan weliswaar uit in de Tour, maar als knecht van Roglic wordt hij wel gewoon 12e in de Ronde van Spanje. Dan heb je echt nog wel waarde voor een ploeg en vind ik de oordelen over iemand die zo’n staat van dienst heeft voor de ploeg wel erg hard.

0
bartp25 24 maart 2022 om 18:00

Nou goed FDJ misschien wat hard geoordeeld, maar vind je dat hij momenteel een uitverkiezing verdiend voor de tour? Ik zie toch echt betere opties.

0
thorsen 24 maart 2022 om 18:25

In het jaar dat Kruijswijk de Giro bijna won waren zijn uitslagen in het voorseizoen nog minder dan dit jaar. Just saying.

0
FDJ 24 maart 2022 om 18:26

De ploegleiding heeft hem met volle overtuiging aangewezen. Daarnaast rijdt hij zoals het er nu voorstaat de Vuelta ook nog (en ik dacht zelfs als kopman). Met inachtneming van het feit dat Kruijswijk altijd wat later op gang komt en dus pas veel verder in het seizoen zijn echte doelen heeft gelegd, vind ik dat prima te verantwoorden ja. Het is niet iets nieuws dat Kruijswijk een slow starter is.

0
bartp25 24 maart 2022 om 18:33

Roglic gaat voor zijn 4e Vuelta op rij, dus dat wordt gewoon knechten voor Steven in de Vuelta. Valpartijen ziekte daargelaten uiteraard.

0
S.t.B 24 maart 2022 om 18:41

Kruijswijk was tot nog toe een matige ‘spaarstand‘ knecht. Loerend op de kans dat de kopman uitviel en hij fris genoeg was het stokje over te nemen.
In het JV treintje doet Steven zijn kop over kop werk meestal op z’n Quintana’s.
Vandaag was toch wel de ultieme reality check dat Kruijswijk zijn heimelijke kopman ambities kan laten varen.
Voortaan wordt het stoempen zoals Rohan.

0
vevie 24 maart 2022 om 19:55

@FDJ: dat hij de Vuelta als kopman rijdt ligt echt niet voor de hand. Roglic kan z’n 4e Vuelta op rij winnen en Pogacar rijdt de Vuelta ook. Kruijswijk gaat daar echt niet voor eigen kans mogen rijden, hooguit als schaduw, schaduw, schaduwkopman.

0
De Siepel 24 maart 2022 om 17:27

Poels goed mee. Jumbo onzichtbaar.

0
Wildebert 24 maart 2022 om 17:28

Poels redt de Nederlandse meubelen. De realitycheck voor de Jumbobrigade valt helaas niet mee. Gek, juist als je denkt dat Steven weer wat op gang komt, laat ie het afweten.

0
harryjohan71 24 maart 2022 om 17:36

@Wildebert Volgens mij heeft Oomen hier gewoon een prima etappe gereden. Dat bij niet met de allerbeste mee kan vandaag is geen verrassing.

0
Wildebert 24 maart 2022 om 21:31

Okay, daar heb je mss gelijk in, maar 14e is nou ook weer niet echt super. hoop dat Sam zich nog naar een hoger niveau weet op te werken, zoals ooit de gedachte was.

0
KimJungPoels 24 maart 2022 om 17:30

Higuita dom door niet door te rijden met Quintana en dan vervolgens veel te laat op beginnen te schuiven met zo’n late binnenbocht.

Maar Almeida klasse gereden. Veel power heeft die zeg.

0
Franco Ballerini 24 maart 2022 om 17:38

Heel slim van Higuita. Quintana vroeg na een inspanning van 30 seconden al weer om overname van Higuita die net het gat had dicht gereden. Het vervolg zou zich laten raden: Quintana lekker in het wiel van Higuita blijven. Zeer naar kereltje, die Quintana.

0
KimJungPoels 24 maart 2022 om 17:44

Haha je hebt wellicht een punt, want Quintana doet dit inderdaad vaak. Maar Higuita had ook 1x over kunnen nemen om het daarna stil te laten vallen.

Higuita zat in een uitstekende positie om te winnen, maar wordt uiteindelijk derde, dus dat is gewoon slecht. ;)

0
S.t.B 24 maart 2022 om 19:06

Vintage Quintana.
Geen jongen die ze in het peloton meteen aankruisen als iemand om een pilsje mee te gaan drinken. Zal in de kroeg waarschijnlijk dezelfde nare trekjes hebben.
Ach, jongens toch. Portemonnee vergeten. Wie schiet mij even voor?

0
de oudste 24 maart 2022 om 17:34

Wat een sof, dat Jumbo.
Zo, dat ben ik ff kwijt…

0
Schaduwling 24 maart 2022 om 18:21

Het is hem van harte gegund! Altijd veel inzet en overgave. Mooie renner om te zien.

0
xistnc 24 maart 2022 om 18:31

Is deze Quintana opeens weer een stukje beter dan vorige week, of is het niveau hier gewoon veel minder dan in Parijs-Nice? Hetzelfde geldt toch ook min of meer voor Almeida.

Prima etappe van Poels en Oomen, al is het wat overdreven om voor een plek net buiten de top-10 Gesink en Dennis op kop te laten sleuren. Kruijswijk komt er heus wel door richting de Tour.

Ook bij Ineos heb ik het idee dat het op kop rijden niet in verhouding staat tot de vorm van de kopman. En UAE, ze winnen wel, maar rijden die nu mét elkaar of tegen elkaar?

0
Polleke 24 maart 2022 om 19:27

Tja… Ineos zal er moeilijk aan wennen dat die tijden voorbij zijn dat ze een peloton konden versmachten met een absurd tempo…

0
Cochise 24 maart 2022 om 19:37

Col d’Eze 500m hoogte, vandaag 2050m hoogte, misschien daar al een verklaring? Maar verder denk ik dat de Roglic en zeker de Yates van vorige week er hier ook wel bovenuit hadden gestoken.

0
Michelangelo 24 maart 2022 om 18:31

Almeida lijkt ieder jaar weer een stapje te zetten. Vorig jaar begonnen als meesterknecht van Evenepoel in de Giro, maar uiteindelijk zijn kopman ontgroeid, en hij weet inmiddels ook wat winnen is.
Denk dat hij er goed aan heeft gedaan om uit de trein van Evenepoel te stappen. Nu krijgt hij in diverse wedstrijden zijn kansen, en als hij moet werken dan is het voor een kopman die daadwerkelijk een stuk beter is.

0
Turtlehead 24 maart 2022 om 18:35

Ja, met Bennet in je ploeg heb je weinig last van interne concurrentie…

0
Klaas Foppen 24 maart 2022 om 19:15

absoluut 100% met je eens

0
Cochise 24 maart 2022 om 19:23

Om “de trein van Evenepoel” even te kaderen:
Almeida en Evenepoel startten in die twee seizoenen welgeteld 6x in dezelfde koers (voor Deceuninck, ook nog een paar keer voor hun land):
– Algarve ’20 waar Almeida vooral tijd verliest als knecht voor Jakobsen, daarna ontdekt wordt en twee ritten min of meer in dienst rijdt van Evenepoel maar pas heel laat in de rit waardoor hij ook hoog in het klassement kan blijven. In de slottijdrit is hij niet top maar hij haalt wel de top 10.
– Burgos ’20 waar hij overal z’n eigen kans mag gaan, 2e en 4e wordt in ritten en in het zog van Evenepoel 3e wordt in de eindstand.
– Giro ’21 waar er inderdaad belachelijke spelletjes zijn gespeeld en het niet nodig was om hem op te offeren in die ene gravelrit, al mocht hij nadien wel gewoon z’n eigen kans gaan.
– Lombardije 20 en 21 waar geen van beide wat betekenden voor elkaar
– Emilia 21 waar Evenepoel de kaart Almeida trok en die 2e werd na Roglic.

Natuurlijk was de relatie van Almeida met Lefevere verzuurd en was het beter om te vertrekken. Maar als je alles optelt zie je 3 ritten waar Almeida voor Evenepoel moest rijden (waarvan 2 in z’n tweede profkoers toen hij zelf niet eens wist wat hij kon en 1 nadat hij al voor een andere ploeg had getekend) en 1 waar Evenepoel voor Almeida reed.

0
Polleke 24 maart 2022 om 19:58

Chapeau voor het opzoekingswerk, nog duidelijker gaat het niet meer worden…

0
adelaarvanantwerpen 24 maart 2022 om 20:05

@ Cochise
Almeida moest ook op hem wachten richting de zoncolan. Maar voor de rest ga ik volledig akkoord. Almeida heeft niet veel moeten knechten voor Evenepoel maar het heeft hem wel een mogelijke giro podium gekost en een zeker vierde plek.

0
Limal 24 maart 2022 om 20:11

Cochise (en adelaar), je bent nog vergeten te zeggen dat Almeida het ook deels aan zichzelf te wijten had dat hij in het begin van de Giro moest knechten, door in de eerste heuvelrit meteen 4min10 te verliezen op Evenepoel.

Voor de rest natuurlijk eens met Michelangelo dat Almeida zich mooi doorontwikkelt tot een steengoede renner. Zelf wacht ik echter nog tot ná de Vuelta, waar ze allebei starten, om de vergelijking te maken – dit jaar t.e.m. Parijs-Nice (Almeida 8e op 5:43 van Roglic) en de Tirreno (Evenepoel 11e op 4:20 van Pogacar) was er amper verschil tussen beiden en ook Evenepoel kan de komende maanden nog gaan winnen op WT-niveau.

0
Panache 24 maart 2022 om 20:39

Goed uitzoekwerk Cochise, maar met een andere insteek opzoeken geeft de intenties van Lefevere wel weer (al zijn die laterna bijgesteld).

“We werken aan een ploeg rond Evenepoel en daar zal Almeida deel van uitmaken. De Giro zal wellicht nog iets te vroeg komen, al presteert hij nu toch boven de verwachtingen. Maar ik wil voorzichtig blijven, want Almeida is een Portugees en dit is de Ronde van de Algarve. Dat geeft natuurlijk extra motivatie, dat mogen we ook niet vergeten.”

Lefevere heeft zich vergist. Almeida is veel beter dan hij ooit had ingeschat, op grote ronde niveau misschien zelfs beter dan Evenepoel. En dit is geen sneer naar Evenepoel, het is een compliment voor de Portugees die in drie weken zich al bewezen heeft.

0
11 na 11 25 maart 2022 om 06:25

Beste Panache, vreemd dat je dit citaat uit het zelfde artikel niet neemt. Maar ik ben er van overtuigd dat het louter toeval is en je zeker geen vertekend beeld wou schetsen:

“Hij zat in de ploeg rond Remco, maar het is niet noodzakelijk dat hij daar blijft. Als hij zich op deze manier verder ontwikkelt, hoeft hij dat traject niet te volgen.”

0
Limal 25 maart 2022 om 06:49

Zo vindt iedereen zijn eigen waarheid blijkbaar – @Cochise op basis van wedstrijden, @Panache op basis van een citaat uit februari '20 na de eerste koersen van een 'vers' talent (terwijl Evenepoel al San Sebastian '19 etc had gewonnen) en @11na11 op basis van een artikel van oktober dat jaar waarin het citaat weer opgerakeld wordt:
https://www.wielerflits.be/nieuws/patrick-lefevere-niet-noodzakelijk-dat-joao-almeida-traject-van-remco-evenepoel-volgt/

Ik zou zeggen: laat het rusten, die vergelijkingen Almeida – Evenepoel. De snelle ontwikkeling van Almeida kon niemand in februari 2020 voorzien, de knik in de groeicurve bij Evenepoel vanwege/na De Val ook niet. Het is al genoeg dat die eindeloze Mathieu-Wout discussies gevoerd worden om toch maar 1 van de 2 als minderwaardig te kunnen bestempelen, laat staan de {vul naam in van willekeurige renner} vs. Pogacar discussies. Hopelijk verschijnen Almeida en Evenepoel gewoon allebei in topvorm aan de start van de Vuelta en kunnen ze mooie prestaties (/duels) leveren voor ons om naar te kijken – dat is toch het enige waar het echt om draait, niet?

0
Cochise 25 maart 2022 om 07:47

@panache: Uitzoeken? Als fanboys van resp. Evenepoel en Lefevere kennen we hun uitslagen en citaten toch gewoon uit het hoofd?

Verder was het mij zeker niet te doen over wie de beste is of de beste zal worden. Dat soort vergelijkingen waag ik mij niet aan. Zoals de kaarten nu liggen lijken ze mij trouwens eerder concurrenten te worden voor de plekken 5-10 in een grote ronde dan voor eindwinst.
Ik wilde maar aangeven dat – hoewel dat waarschijnlijk wel even het plan was – Almeida uiteindelijk amper gebruikt is als knecht voor Remco.

0
Erica-de-moeder-van-Niki 24 maart 2022 om 19:28

Himmelhoch jauchzend, zum tode betrübt,

0
Borsje 24 maart 2022 om 19:48

Op mijn netvlies staat nog steeds de blik van Evenepoel – jaar of twee terug, Algarve?- toen de hoger geplaatste Almeida bergop bijna de aansluiting met Evenepoel had gemaakt. Evenepoel demarreerde toen. Sinds dat moment was ik Evenepoel-fan af.

0
adelaarvanantwerpen 24 maart 2022 om 20:10

Foute informatie en dan haal jij nog eens twee koersen door elkaar. Almeida stond in de Algarve na een rit op meer dan een minuut van Remco. De dag nadien won Remco en pakte hij de leiderstrui die hij niet verloor. Dus Almeida stond nooit hoger.

De wedstrijd die jij eigenlijk bedoeld is de Ronde van Burgos. Evenepoel versnelde inderdaad richting Lagunas op het moment dat Almeida dichter kwam maar Evenepoel was eerst en vooral de kopman en stond ook nog eens leider. Ik weet niet van waar jij het haalt dat Almeida hoger stond.

0
AdZ 24 maart 2022 om 23:12

Nee t was etappe 5 in Burgos en ja, die hele foute actie herinner ik mij inderdaad nog…

Na een eerdere demarrage van Der Remco reed hij op kop met Sosa en Landa, keek om en zag ploegmaat Almeida bijna bijkomen, demarreerde zelf direct weer en reed Almeida eraf, maar niet Sosa en Landa. Hij verloor vervolgens de etappe en werd 3e… Almeida 4e…

Heb nooit die laatste demarrage van hem, direct na het omkijken begrepen. Niemand eigenlijk denk ik…

0
11 na 11 25 maart 2022 om 06:41

Beste Borsje. Je bedoelt vast je NEPvlies? Want de waanbeelden die je had (of hebt) zijn nooit gebeurd. Je hebt het natuurlijk over Lagunas de Neila in de Ronde van Burgos. Noch in Algarve, noch in Burgos stond Almeida hoger geklasseerd. Evenepoel had de vorige bergrit gewonnen op Picon Blanco, en reed dus in de leiderstrui.

Over die demarrage zei Evenepoel zelf achteraf dat het niet de slimste beslissing was.

@AdZ, ik vermoed dat Evenepoel daar even in de veronderstelling was dat wanneer Almeida kwam aansluiten, dat Landa en Sosa niet zouden reageren met een ploegmaat van Evenepoel in het wiel. Helaas deden ze dat wel en kon Almeida het wiel niet houden. In theorie valt er iets voor te zeggen, alleen had hij Almeida eerst op adem moeten laten komen, alvorens het numeriek overwicht te willen uitspelen.

0
Quincy Adams 24 maart 2022 om 20:13

‘Afgedankte’ bennett (g) doet het beter dan zijn voormalig kopman…

0
Turtlehead 24 maart 2022 om 20:15

… en nog steeds hetzelfde als altijd @chasse patat/waargooijegeldlieveraanweg

0
Limal 24 maart 2022 om 20:24

In 2020 reed Bennett eens een dikke halve week op topniveau…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone