Joao Almeida: “Met of zonder Evenepoel, ik zal mijn aanpak niet veranderen”

maandag 15 mei 2023 om 16:57
Joao Almeida: “Met of zonder Evenepoel, ik zal mijn aanpak niet veranderen”

foto: Cor Vos

Het ging in de eerste week van de Giro d’Italia vooral over Remco Evenepoel, Primož Roglič en de mannen van INEOS Grenadiers, maar ook João Almeida staat er nog uitstekend voor in het klassement. De Portugees is, na het wegvallen van Remco Evenepoel, de nieuwe nummer vier in de stand, op slechts 22 seconden van leider Geraint Thomas.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Almeida ligt met andere woorden op schema, zo liet hij weten tijdens een digitale persconferentie op de eerste rustdag. “Ik denk dat ik wel mag zeggen dat het goed gaat. Op papier zag de eerste week er misschien niet heel erg lastig uit, maar dat was het wel degelijk. Al bij al sta ik nu wel een beetje wat ik van tevoren had uitgestippeld. Dat is mooi.”

De Portugese kopman van UAE Emirates hoeft het in de tweede en derde week dus niet meer op te nemen tegen zijn ex-ploeggenoot Remco Evenepoel, die positief heeft getest op het coronavirus en daarom de koers moet verlaten. “Het feit dat Evenepoel de koers heeft verlaten, zal wel wat veranderen. Soudal Quick-Step was hier met een sterke ploeg en ze hadden de koers onder controle, maar dat valt dus weg. Aan mijn aanpak zal alleen niets veranderen, met of zonder Remco.”

Lees ook:
Giro 2023: Voorbeschouwing etappe 10 naar Viareggio – Sprinters of vluchters?

Plan-A
Almeida staat er dus erg goed voor na negen dagen koers, maar zijn ploeg UAE Emirates kan ook nog rekenen op Jay Vine. De Australiër staat weliswaar al op bijna drie minuten van het roze, maar is wel een zeer sterke klimmer. “Het is goed om Jay erbij te hebben. Hij is erg sterk en heeft ook klassementsambities, maar ik ben geloof ik wel plan-A. Het is goed om met meerdere kaarten richting de slotweek te trekken. Daar ligt toch het zwaartepunt van deze Giro.”

Ook Almeida kreeg nog enkele coronagerelateerde vragen. Het virus is de laatste maanden weer bezig aan een flinke opmars in het peloton en ook de Giro d’Italia heeft er last van. “Ik denk dat we gewoon voorzichtig moeten zijn, net zoals bij andere ziektes. Ook een griepje kan voor problemen zorgen. Daarom is het goed om op de symptomen te letten.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

djerkson 15 mei 2023 om 17:08

Hier heb je een bondgenoot voor Roglic tegen dat sterke Ineosblok.

0
Romāns Vainšteins 15 mei 2023 om 17:57

Een scenario waarin alle toppers om de beurt hun slechte dag hebben terwijl Almeida gemoedelijk op zijn eigen tempo net achter de eersten finisht en vervolgens in de klimtijdrit de ronde naar zich toe trekt? Zeker niet uit te sluiten.

Het blijft UAE he, klimtijdrit. Ik denk dat ze hun ronde er op gericht hebben.

0
Albeijing Feeniks 15 mei 2023 om 17:16

Almeida moet vooral volgen en hopen. Echt aanvallen zie ik hem niet doen want dan eet Roglic hem op.

-1
sus 15 mei 2023 om 17:04

hopelijk wint almeida deze giro

-3
sus 15 mei 2023 om 20:30

En waarom die minnetjes, is een steengoede ronderenner en zou het zeker verdienen

0
Reusjen 15 mei 2023 om 17:08

Mijn schoonmoeder wil ook graag een bericht met haar mening over het uitvallen van Evenepoel, kunnen jullie contact met haar opnemen @redactie.

-5

Headlines

Populair

Materiaalzone