João Almeida leidt in Catalonië: “Tijdrit is een van mijn wapens”

dinsdag 23 maart 2021 om 19:51
João Almeida leidt in Catalonië: “Tijdrit is een van mijn wapens”

foto: Cor Vos

João Almeida heeft zichzelf enigszins verrast met zijn derde plaats in de tijdrit van de Ronde van Catalonië. Daardoor is de Portugese kopman van Deceuninck-Quick-Step na twee dagen de leider in de WorldTour-rittenkoers. “Ik had dit niet echt verwacht van tevoren”, reageert Almeida.

“Ik voelde mij goed vandaag en heb alles gegeven in deze tijdrit”, legt hij uit. “Vooraf wist ik wel dat de tijdrit een van mijn wapens is en dat ik daarin tijd kan winnen op de concurrentie. Het is geweldig om te zien dat dat gelukt is. Ik wil een goed klassement rijden, maar zal het dag per dag bekijken. We zullen nog moeten zien wat de grote bergen zullen brengen.”

foto: Cor Vos

McNulty: “Deze tijdrit is een goed teken”
Woensdag gaat de Ronde van Catalonië verder met een bergrit naar Vallter 2000 en donderdag ligt de finish op Port Ainé. Almeida heeft één seconde voorsprong op Brandon McNulty, drie seconden voorsprong op Luis Léon Sánchez en vijf seconden voorsprong op Steven Kruijswijk.

UAE Emirates-kopman McNulty begint dus in een goede uitgangspositie aan de bergetappes. “Het was een goede tijdrit en daar ben ik heel blij mee”, vertelt de Amerikaan. “Dat is dit resultaat behaal in een WorldTour-tijdrit, is een goed teken. De komende dagen wordt een echte test voor de benen, en ik kijk daar naar uit. Ik woon hier in de beurt en ken de wegen goed, dus dat is een bonus.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Victor S 23 maart 2021 om 20:17

Aardige gozer die in korte tijd toch aardig wat heeft laten zien. Dit jaar 3e in UAE en 6e in de Tirreno (eigenlijk niet beter door 1 slechte dag in de kou) en hopelijk zet hij weer een goede prestatie hier al denk ik dat hij bij bergen van de hoogste categorie wederom net tekort komt. Voor de Giro zal hij echt op hoogte moeten gaan trainen wat ook op de planning staat komende maand.

molovin 23 maart 2021 om 22:47

Inderdaad echt een ontdekking van het afgelopen jaar. Heb bij hem ook het idee dat hij in het hooggebergte ook te kort gaat komen tegen de echte klimmers, maar valt wellicht nog stuk progressie in te maken, is nog een jonge gast.

Michelangelo 23 maart 2021 om 21:58

Heeft intussen behoorlijk wat truien verzameld in de diverse rondjes. Ik ben benieuwd of hij ook het laatste stapje weet te zetten. Want top 5 rijden is knap, maar da’s niet zo moeilijk als winnen.

Hopelijk voor hem krijgt hij over enige tijd weer een goede knecht erbij… ;-)

AdZ 23 maart 2021 om 23:29

Je bedoelt REV? :-)

lander luypaert 23 maart 2021 om 22:02

Volgend jaar Mcnulty en Almeida samen in hetzelfde team.

Michelangelo 23 maart 2021 om 22:16

En dan Pogacar als superknecht….

Chasse_patate 24 maart 2021 om 07:57

Leuk weetje, rijdt al twee jaar voor DQS maar heeft nog nooit gewonnen in het DQS truitje.

Draadband 24 maart 2021 om 11:56

Inderdaad opvallend, heeft zich al zo vaak in de kijker gereden, op podiums gestaan en met een leiderstrui aan op de eerste startrij, maar in 2020 en 2021 nog geen enkele keer als eerste over de streep gekomen. Enige overwinningen bij DQS het jongerenklassement Tour de l’Ain 2020 en de ploegentijdrit van La Settimana Internazionale di Coppi e Bartali 2020. Trouwens, in die ploegentijdrit zal hij toch wel in een DQS pak hebben gereden ?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair