Joao Almeida krijgt weer tikje op Tre Cime di Lavaredo: “Ben blij dat het voorbij is”

vrijdag 26 mei 2023 om 19:14
Joao Almeida krijgt weer tikje op Tre Cime di Lavaredo: “Ben blij dat het voorbij is”

foto: Cor Vos

João Almeida moest in de negentiende etappe van de Giro d’Italia opnieuw wat tijd prijsgeven tegenover Primoz Roglic en Geraint Thomas. De Portugees kon de Sloveen en Brit niet volgen in de slotkilometer van de klim naar Tre Cime di Lavaredo. “Het was behoorlijk zwaar, het was behoorlijk steil”, zei hij na afloop tegen tegen Eurosport.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Uiteindelijk is het altijd afzien tot de streep, maar ik ben blij dat het voorbij is”, vervolgde Almeida, die zaterdag met een achterstand van 59 seconden op Geraint Thomas begint aan de allesbeslissende tijdrit. Die tijdrit begint vlak, maar na ongeveer elf kilometer begint de loeisteile Monte Lussari.

De renners zullen onderweg dus van fiets moeten wisselen: van tijdritfiets naar wegfiets. Heeft Almeida daarop geoefend samen met de mechanieker van dienst? “Zeker. Het zou soepel moeten gaan. Ik denk dat je daar een paar seconden mee kunt winnen en elke seconde telt. Als je het goed doet, is dat ook goed voor in het hoofd.”

Vermogensmeter
Almeida gaat met vertrouwen beginnen aan de klimtijdrit, vertelt hij. “Ik ga gewoon mijn wedstrijd rijden en mijn best doen. Op de streep zullen we zien hoe het gegaan is. Maar ik moet tevreden zijn met alles wat er gebeurt.” Zijn vermogens zal hij tijdens de chronoproef niet veel in de gaten houden. “Ik doe het gewoon op gevoel. Het is de derde week, de laatste dag. Het belangrijkste is je gevoel. Je moet luisteren naar je lichaam.”

Lees ook:
Giro 2023: Voorbeschouwing etappe 20 naar Monte Lussari – Smijten met minuten in klimtijdrit
Dit artikel delen:

7 Reacties

Alfred Issendorf 26 mei 2023 om 19:23

Ik ben ook blij dat het bijna voorbij is. Gelukkig zien we binnenkort Pogacar en van der Poel weer in actie, dan valt er weer het nodige te beleven.

9
vevie 26 mei 2023 om 19:46

Helaas met je eens. Dit was een erbarmelijke grote ronde. Ik denk toch wel on par met de verschrikkelijke Tour van 2012. Heel, maar dan ook heel snel vergeten deze ronde. Met de wiedeweerga!

9
Romāns Vainšteins 26 mei 2023 om 21:02

Te zware conclusies en al helemaal niet het bordje van Almeida op te schuiven van Almeida die net iets minder dan de anderen blijkt maar wel als enige met een rit in lijn naar huis gaat. Ik hoop dat hij de chrono van zijn leven rijdt en deze giro nog wint.

2
Jacco van Stierop 26 mei 2023 om 21:21

Hoeft zichzelf niets te verwijten, heeft in ieder geval ook vandaag een poging ondernomen, al leverde het niets op. Formolo niet gezien vandaag en Vine had niet zijn beste dag, maar met 3 ritzeges, podium, en de witte trui is het voor UAE een geslaagde Giro. Weet niet of er nog veel rek op zit bij Almeida, is niet de meest aanvalslustige, maar is verre van een vervelende renner. Zijn taaiheid dwingt altijd wel respect af.

2
Romāns Vainšteins 27 mei 2023 om 07:39

Ik blijf het zeggen: deze man kan absoluut een giro en/of vuelta winnen.

0
Silverlake 26 mei 2023 om 23:13

Almeida : 24 jaar
Roglic : 33 jaar
Thomas : 37 jaar

Joao wordt elk jaar beter !!!

0
hjjanssen1973 27 mei 2023 om 09:14

Ja maar als Roglic en Thomas wegzijn, dan zal hij weer concurrenten van zijn eigen leeftijd hebben.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone