João Almeida: “Even dacht ik dat ik het roze zou verliezen”

zondag 18 oktober 2020 om 19:02
João Almeida: “Even dacht ik dat ik het roze zou verliezen”

foto: Cor Vos

João Almeida zag in de bergetappe naar Piancavallo Wilco Kelderman liefst 41 seconden inlopen, maar bleef desondanks de leider in de Giro d’Italia. “Ik ben erg blij dat ik het roze heb behouden. Op de laatste klim dacht ik even dat ik hem zou verliezen.”

“Over het algemeen was het een gunstige etappe voor me. Ik voelde me best goed, alleen waren er renners sterker dan ik”, zei Almeida na afloop van de etappe. “Nu we nog zes etappes te gaan hebben in deze Giro, kijk ik ernaar uit om te ontdekken hoe ver ik kan komen. Ik heb nog nooit in mijn carrière zo’n lange koers gereden. Maar eerst kijk ik uit naar de rustdag van morgen. Ik moet echt even mijn gedachten verzetten.”

De Portugese ronderenner van Deceuninck-Quick Step verdedigt in het klassement vijftien tellen voorsprong op Kelderman, die tweede staat. Diens ploeggenoot Jai Hindley is nu de nummer drie op een kleine drie minuten.

Dit artikel delen:

22 Reacties

Marveloke 18 oktober 2020 om 19:07

Ik sta er van te kijken hoe rustig deze jongen telkens blijft. Als ik in zijn schoenen had gestaan zou ik slapeloze nachten hebben gehad door de stress. Vandaag heeft Almeida laten zien dat hij karakter heeft en dat je niet zomaar van hem af bent. Ondanks dat ik meer respect voor hem heb gekregen hoop ik stiekem toch nog steeds dat hij het roze verliest aan Kelderman

Groetjesaandevoetjes 18 oktober 2020 om 20:43

Volgens de NOS commentator komt dat omdat ie aan de crack zit.

‘Almeida does crack’.

Haha.

Peter Lippens 18 oktober 2020 om 19:10

Hij verbaasd me elke dag meer en meer, hoe hij de schade kon beperken, moest lossen op ruim 7 km van de top en kon dan nog de schade beperken. Zegt veel over de inhoud van de roze trui, de zoveelste jonge renner met veel potentie in deze generatie.

Romāns Vainšteins 18 oktober 2020 om 19:24

Ik moet na deze aankomst eerlijk bekennen dat ik Almeida eerder die giro gun dan Kelderman op dit moment. Almeida draagt zijn trui met verve, anticipeert, valt aan verdedigt hartstochtelijk, breekt nooit. Had verwacht dat hij zou knakken, geweldig hoe hij volhoudt.

de winnaars 18 oktober 2020 om 19:33

Ben ik met je eens gun het almeida het ook meer …..kelderman zo vreselijk kleurloos

Plato 18 oktober 2020 om 19:36

Almeida draagt zijn trui zeker met verve. Fantastisch hoe hij zich presenteert in deze Giro, belooft veel goeds voor het vervolg van zijn carrière. Echter, als ik het iemand gun is het Kelderman wel na al die jaren van blessureleed en pech. Hier op dit forum zowat afgeschreven als klassementsrenner, maar wat hij momenteel presteert is echt ongekend goed. En overigens ook op een attractieve manier, tot nu toe heeft Kelderman voor zijn doen aanvallend gereden.
Logisch dat ze met zo’n sterke ploeg in de bergetappes een andere tactiek hanteren en de controle pakken. Het enige wat nu nog ontbreekt is de roze trui en een etappewinst. Hopelijk volgt dat snel, dit is de kans van zijn leven.

Romāns Vainšteins 18 oktober 2020 om 19:54

Ik heb Kelderman altijd een leuke gast gevonden, lekker normaal en niet met allerlei moeilijke bijgedachten. Als coureur spreekt hij me echter totaal niet aan.

Lennimator 18 oktober 2020 om 21:51

Je doet Kelderman tekort. Big time.

de_nis_ 18 oktober 2020 om 23:21

Kelderman kleurloos? Roze zal hem goed staan.
Ik ben het overigens ook niet met je eens, waarom is Kelderman kleurloos en Amaida een aanvaller?
Een grote ronde winnen is energie sparen en drie weken niks laten liggen. Wie zijn volgens jou geen kleurloze, grote ronde winnende renners?

Gilberto 18 oktober 2020 om 23:48

Kelderman heeft nou eenmaal die naam, zal toch ergens vandaan komen. Of hij vandaag nou wel of niet ken, wat verder helemaal geen schande is en alsnog een meer dan prima prestatie levert, past dit natuurlijk helemaal bij het beeld van Kelderman..

Murcia 18 oktober 2020 om 19:39

Moet wel lachen om dat gezeik op Kelderman, Ging in de aanval op de Etna en was ook op de tweede finish bergop de beste van de favorieten. Vandaag rijden hij en zijn ploeg Almeida eraf en nog steeds is hij kleurloos. LOL Almeida kan inderdaad heel mooi gepijnigd kijken en is een klasbak. Maar daarom kun je nog steeds wel respect opbrengen voor Wilco en de ploeg.

Marco Willems 18 oktober 2020 om 19:51

+ veel

fietsvriend 18 oktober 2020 om 19:56

+1 mbt Kelderman

Die bekkies van Almeida, ik dacht echt die gaat op minuten gereden worden vandaag. Knap stand gehouden – genoten van hem. Maar toch nog meer genoten van de teamprestatie van Sunweb. Die hebben echt iedereen op een hoop gereden vandaag.

nummer3 18 oktober 2020 om 20:10

Helemaal mee eens. Iedereen is fan van Almeida, maar die doet toch ook niet veel meer dan zn karretje aanhaken en voor de boni’s sprinten? Enige keren dat je die alleen ziet fietsen is als hij er weer wordt afgefietst door Kelderman en co. Oh ja, en de tijdritten natuurlijk. Nibali, Fuglsang en Pozzovivo worden op meer dan een minuut gereden maar Kelderman is saai omdat hij niet aanvalt en ze allemaal op 2 minuten rijdt blijkbaar.

SnellePelle 18 oktober 2020 om 21:22

Ik krijg de indruk dat Almeida het uit zijn tenen haalt. Dat is tot een zekere hoogte vol te houden. Titi en Loulou hebben ook heel lang bekken trekkende rond gereden in de leiderstrui maar braken uiteindelijk wel.

Victor Manuel 18 oktober 2020 om 19:53

Klasse werk jongen. Almeida heeft in deze Giro sowieso al geschiedenis geschreven ongeacht of die nou wel of niet die trui gaat behouden. Die heeft nog een mooie carriere voor de boeg als die het niet verpest (en daar lijkt het me de type niet voor).

Pascal De Kooning 18 oktober 2020 om 21:59

Hij doet me een beetje aan Voeckler denken in die Tour waarin hij zo lang in ’t geel reed. Heel lang d’r aan blijven hangen, gekke gekke trekken etc.
Ik vermoed zelf dat hij deze week er finaal doorheen zakt in een etappe en dan een kwartier of nog meer tijd verliest. Bergop komt hij op dit moment nog duidelijk te kort..

Westfalen 18 oktober 2020 om 22:33

En niet te vergeten Alaphilippe vorig jaar in de Tour. Reed lang leuk mee in de gele trui, maar zakte er ook behoorlijk door uiteindelijk.

de_nis_ 18 oktober 2020 om 23:24

En het vreemde van de mens is dat je het van de een kan hebben en van de ander verschrikkelijk vindt.

Limal 19 oktober 2020 om 07:19

Ik vond Voeckler altijd verschrikkelijk om naar kijken maar vond het gisteren bij Almeida vooral nog mooi om zien. Misschien dat dat gevoel zou veranderen als hij net zoals Titi zwaar begint te overdrijven… (naar’t schijnt begon die zelfs al belachelijke bekken te trekken onder de douche als hij ook maar het minste gevoel had dat er ergens in Frankrijk gefilmd werd)

Limal 19 oktober 2020 om 07:22

Ik vond het toch weer indrukwekkend wat Almeida gisteren deed – eraf gaan op 7 km van de aankomst, moeten vechten tegen een superknecht met een superdag, en toch finaal niet breken.

(Benieuwd wat jij hier van vond, @harryjohn – uiteindelijk gebeurde er exact wat ik voorspeld had…)

Gebomolwijk 19 oktober 2020 om 09:41

wat een onzin over Keldeman. Er waren drie aankomsten bergop. Op de eerste twee viel Kelderman aan en pakte tijd op Almeida. Gisteren viel zijn ploeg aan en pakte hij ook tijd op Almeida en nog meer op andere kanshebbers.
Almeida staat alleen nog in roze omdat hij meer dan een minuut pakte in de proloog door windvoordeel. In de 2e dubbel zo lange tijdrit pakte ie maar 15 sec. op Kelderman. Kortiom, Kelderman verdient het roze!

Headlines

Materiaalzone

Populair