Jeugd-NK veldrijden, Greg LeMond, Tony Martin, Mihkel Räim

woensdag 2 december 2020 om 21:00
Jeugd-NK veldrijden, Greg LeMond, Tony Martin, Mihkel Räim

Tony Martin houdt een benefietactie - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de alternatieve locatie voor het jeugd-NK veldrijden, Greg LeMond en Tony Martin.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Alphen neemt organisatie jeugd-NK veldrijden over

Het NK veldrijden voor de jeugd wordt in het weekend van 6 en 7 februari gehouden in Alphen, Noord-Brabant. Wielervereniging Pavé76 neemt de organisatie over van WTC Woerden, dat als gevolg van de geldende coronabeperkingen en de onzekerheid van de coronaontwikkelingen het evenement vorige maand teruggaf.

De organisatie laat weten trots te zijn om het NK veldrijden voor de jeugdcategorieën 1 tot en met 7 te mogen organiseren. “In een jaar waar de competities voor jeugdrenners op de weg, baan en ook in het veld bijna overal zijn afgelast, is het vooruitzicht van een NK van cruciaal belang voor deze generatie veldrijders en veldrijdsters.”


Hoge Amerikaanse onderscheiding voor Greg LeMond

Greg LeMond krijgt naar alle waarschijnlijkheid de Congressional Gold Medal. Deze prijs, die door het Amerikaans Congres wordt uitgereikt, is samen met de Presidential Medal of Freedom de hoogste burgerlijke onderscheiding in de Verenigde Staten. LeMond zou de eerste wielrenner zijn die deze prijs in ontvangst zou mogen nemen.

Congreslid Mike Thompson droeg de drievoudig Tourwinnaar voor. Hij roemt LeMond vanwege ‘zijn baanbrekende verdiensten voor het Amerikaanse wielrennen en zijn anti-dopingboodschap’. Thompson noemt Lemond ‘a true American hero’, schrijft Velonews.

Lemond is tot op heden nog altijd de enige Amerikaan die de Tour de France officieel op zijn naam heeft geschreven. Enkel president Donald Trump zou er nog voor kunnen zorgen dat LeMond Congressional Gold Medal niet krijgt. Als hij geen veto uitspreekt, krijgt LeMond dit weekend zijn medaille.


Tony Martin houdt benefietactie

Jumbo-Vismarenner Tony Martin is een benefietactie begonnen ten behoeve van noodlijdende kinderen en hun families. Via eBay kunnen geïnteresseerden de komende weken bieden op bijvoorbeeld een truitje dat is gesigneerd door alle Tourrenners van Jumbo-Visma, de sprinttrui van het Critérium du Dauphiné met de handtekening van Wout van Aert en de gele trui van de Dauphiné, getekend door Primož Roglič.


Update – Mihkel Räim vraagt kerstman om profcontract

De laatste weken van 2020 zijn ingegaan, maar sprinter Mihkel Räim zit nog altijd zonder nieuw profcontract. De 27-jarige Estse renner, die moet vertrekken bij Israel Start-Up Nation, doet nu een beroep op de kerstman.

Dit artikel delen:

5 Reacties

doorak 2 december 2020 om 19:12

NK jeugd cross dus nu ook onder de vleugels van Servais Knaven.
Mooi gebied bij het Zand om de cross te houden. Ook wat hogere zandgrond enniet vaak modder. En aan het water wit klapzand.

Tony Martin, laat hier toch weer zijn sociale hart zien, nun schone mens.

0
Derierre de la course 2 december 2020 om 21:03

Ja en je kan door ook het bos in. Ze hebben afgelopen jaar een deel tegen de camping aan tijdelijk als MTB parcours gebruikt met korte draaien en keren. Is nu alleen weer weg.
Ook heb je daar vlak tegen de plas die enorme kuil, daar kunnen ze ook veel moois mee. En op het gras natuurlijk genoeg mogelijkheden voor brede stroken. Al met al toffe locatie.

0
doorak 2 december 2020 om 23:44

Die kuil is een bom gat. Vroeger stond naast de kuil nog een mooi jachthuis maar dat is gesloopt en zie je niets meer van. Zelfs de fundering is weg.
Heb er jaren getraind met rondjes hardlopen door het bos en ook alle paadjes gehad die er maar zij met de MTB.

0
Derierre de la course 3 december 2020 om 10:48

Leuke weetjes!

0
vanSpringel 4 december 2020 om 18:27

@Doorak(kers) ? ’n Bomgat ? Waar ligt die kuil dan ? ken het gebied redelijk maar ben benieuwd waar ik die bomkrater kan vinden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone