Jetse Bol verrassende winnaar Olympia’s Tour

zondag 24 mei 2009 om 18:23

Jetse Bol is de verrassende winnaar van Olympia’s Tour geworden. De Nederlander van Rabobank Continental heeft in het eindklassement uiteindelijk een voorsprong van twee seconden op nummer twee Joost van Leijen. Tejay van Garderen maakte het feest voor Rabobank compleet door ook nog eens de koninginnerit te winnen.

Dennis van Winden, Thomas Berkhout en Jetse Bol reden op twaalf kilometer van de streep samen met een aantal anderen weg uit het peloton. Voor de deze achtervolgende groep reed nog een kopgroep met onder anderen Van Garderen en Van Leijen. Van Winden, Berkhout en Bol sloten op anderhalve kilometer van de streep aan. De nummers één en twee van het klassement zaten niet mee, waardoor Bol nu de beste kansen had, maar Van Leijen, de nummer vier, had ook nog een kans.

Hij had door de te verdienen bonificatieseconden op de streep genoeg aan de derde plek, maar die ging aan zijn neus voorbij. Tejay van Garderen kwam solo over de streep met twee seconden daarachter Caleb Fairly en Lars Petter Nordhaug, van Leijen werd helaas voor hem vierde.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair