Asselman: “Goede finale, alleen je mist de kers op de taart”

woensdag 6 maart 2019 om 14:17
Asselman: “Goede finale, alleen je mist de kers op de taart”

foto: Cor Vos

Enkele krachttermen kwamen eraan te pas, toen Lars Boom, Jesper Asselman en Elmar Reinders stonden uit te hijgen na afloop van de GP Le Samyn. In de Waalse eendagswedstrijd reed het drietal van Roompot-Charles een sterke finale, waarin Boom op de vierde plek eindigde. “Hiervoor word je wielrenner, om zulke finales te rijden”, vertelde Asselman (negende) aan WielerFlits.

“Je weet van tevoren dat het een lange finale wordt op dit rondje”, zei Asselman. “Op de eerste kasseistrook gingen ze gelijk volgas en daar was ik goed attent mee. De tweede ronde zat ik iets te ver en dat was wel jammer, want daardoor moest ik wel wat te lang achtervolgen. Uiteindelijk in de finale zijn we met een mooi overtal; eerst Elmar en ik al, later kon ook Lars nog aansluiten.”

In de laatste kilometers kwam de 28-jarige renner uit Huissen dan net iets tekort om zelf iets te proberen. “Daarna trokken we de kaart van Lars, want die is gewoon hartstikke rap op dit soort aankomsten. Alleen vandaag net niet rap genoeg. Maar we hebben wel echt een goede koers gereden.”

foto: Cor Vos

Asselman hield een dubbel gevoel over aan het sterke optreden van zijn ploeg. “We rijden natuurlijk wel een goede finale. Alleen, je mist de kerst op de taart en ik denk dat vooral dat nog even doorweegt. Hiervoor word je weliswaar wielrenner, om zulke finales te rijden. Maar in het vervolg moeten we het wel proberen af te maken.”

Wennen aan elkaar
In de GP Le Samyn stond Roompot-Charles met liefst drie renners in de top-10, maar in het Vlaamse openingsweekend bleef de ploeg verstoken van een korte klassering. Boy van Poppel was in zowel Omloop Het Nieuwsblad (46e op 6m17s van winnaar Zdeněk Štybar) als Kuurne-Brussel-Kuurne (23e op 12s van winnaar Bob Jungels) de best geklasseerde renner.

“Dit weekend hadden wel wel wat pech en liep het niet altijd even goed”, zegt Asselman. “We moeten ook nog wennen aan elkaar. We rijden nu voor het eerst zo met deze groep samen en het ging al wel goed. Alleen misten we de puntjes op de i. Hoe vaker we samen rijden, des te beter het gaat. En de komende wedstrijden gaan we ervoor zorgen dat het wel goed gaat, als vandaag.”

Asselman vindt het moeilijk te zeggen of Roompot-Charles beter is dan vorig jaar, toen de ploeg nog door het leven ging als Roompot-Nederlandse Loterij. “Ik denk wel dat we veel meer ervaring hebben. En mannen als Lars zorgen voor een extra boost. Je merkt wel dat we daardoor iets extra’s hebben.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

r525 6 maart 2019 om 14:31

Ja, ze hebben sterk gereden. Maar met zo’n overtal in de kop van de wedstrijd kan je dan weer niet tevreden zijn met plek 4.
Ze kunnen in ieder geval met een goed geval de volgende wedstrijden in, de vorm is er.

AnderJ 6 maart 2019 om 14:53

Aan de andere kant: twee van het overtal waren behoorlijk uitgepierd. Enig alternatief dat ze hadden was een Declerq-je te doen. Dat zou waarschijnlijk niet veel anders hebben opgeleverd, want waarschijnlijk was diegene teruggepakt en Boom was niet sterk genoeg in de sprint voor een podiumplek.

vlek 6 maart 2019 om 15:08

Mooie koers gereden, met een tactisch sterke finale.

limburgia 6 maart 2019 om 16:30

Doen er ook renners van de groep Nuyens mee ? Of zijn zer bij Roompot al achter dat samengaan een fiasco is .

Wheely 6 maart 2019 om 17:14

Leuk meegekoerst in deze wedstrijd, hiermee kunnen ze verder. Met Van Schip hebben ze zo nog een extra pion er bij. Ze rijden een knap programma dit jaar in ieder geval.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair