Jeroen Meijers grijpt de macht in Tour de Filipinas

Jeroen Meijers grijpt de macht in Tour de Filipinas

foto: Marcel Koch (archief)

vrijdag 14 juni 2019 om 08:57

Nederlands succes op de Filipijnen! Jeroen Meijers heeft namelijk op indrukwekkende wijze de openingsetappe gewonnen van Le Tour de Filipinas (2.2). De 26-jarige coureur van Taiyuan Miogee wist in en rond Tagaytay een solo af te ronden. Meijers is uiteraard ook de eerste leider.

Meijers kwam vorig seizoen nog uit voor Roompot-Nederlandse Loterij, maar de Brabander kon niet blijven bij fusieploeg Roompot-Charles. Hij kwam uiteindelijk via landgenoot Tim Ariesen in contact met de Chinese continentale ploeg Taiyuan Mioggee. Hij maakte in de Tour de Iskandar Johor zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever.

Na de Maleisische rittenkoers nam Meijers deel aan de Tour of Taiyuan. Hij wist knap als derde te finishen in de Chinese rittenkoers. Hierdoor begon hij met vertrouwen aan de tiende editie van Le Tour de Filipinas. Hij wist in de 129,5 kilometer lange openingsetappe gehakt te maken van de concurrentie.

Grote verschillen aan de streep
De Australiër Angys Lyons finishte als tweede in Tagaytay, maar wel op meer dan anderhalve minuut van Meijers. Nummer drie Daniel Habtemichael kijkt al tegen een achterstand aan van ruim twee minuten. Overigens eindigde Ariesen – de ploegmaat van Meijers – op meer dan twintig minuten. Le Tour de Filipinas duurt nog tot en met dinsdag.


Lees hier meer over het opmerkelijke verhaal van Jeroen Meijers. 

Dit artikel delen:

5 Reacties

Gilberto 14 juni 2019 om 08:58

De Nederlanders winnen echt in elk uithoekje van de wereld de laatste weken

Sunrider 14 juni 2019 om 09:16

Ze maken kipkap? van de concurentie….. Een soort Belgisch vleeswaar, zoiets als zure zult…. Wij zouden er gehakt van maken.

Tuubke 14 juni 2019 om 10:33

Wat een verschillen op 129 km lang/kort openingsritje. Was het meteen een bergetappe of zo?

billi 14 juni 2019 om 11:01

Ik zie dat wel graag, zo over de hele wereld, uitslagen met daarbij Nederlanders er tussen staan. En als dat dan ook nog goede uitslagen zijn is dat nog beter.

hartstikkebedankt 14 juni 2019 om 13:22

Had mijns inziens wel een contract verdiend bij Roompot dit jaar

Headlines

Materiaalzone

Populair