Jeroen Blijlevens wordt sprintcoach bij Rabobank
zaterdag 12 november 2011 om 10:23

Jeroen Blijlevens wordt sprintcoach bij Rabobank

Jeroen Blijlevens gaat volgend seizoen bij Rabobank aan de slag met de sprinters. Volgens BN/De Stem zal de Brabander naast zijn ploegleiderschap van het vrouwenteam tevens het ProTeam van advies voorzien.

“Alles wordt steeds professioneler. Het gaat steeds meer om details,” aldus Blijlevens. “Je moet het zien dat iedereen binnen de Rabo-organisatie met elkaar probeert mee te denken waar het kan. Waarom zou ik mijn kennis over het sprinten dan niet delen met de andere ploegen?”

Blijlevens denkt dat hij bij de bankiersformatie van meerwaarde kan zijn. “Sprinters hebben de behoefte om te praten met mensen die weten wat het is om een spurt te rijden. Sprinten is een gevoel dat je moet kennen. Sprinters nemen daarom vooral iets aan van iemand die het allemaal heeft meegemaakt.”

Ook Erik Zabel leek in beeld bij Rabobank, maar de Duitser lijkt nu toch voor Katusha te kiezen. Rabobank koos vervolgens voor de 39-jarige Blijlevens. Jeroen Blijlevens was beroepsrenner van 1994 tot 2004. Hij won etappes in alle drie de grote ronden. De laatste jaren was hij actief als wielercommentator en ploegleider in het vrouwenwielrennen.

RIDE Magazine