Jelle Wallays reed klassiekers met gebroken scaphoïd: “Toch tevreden over voorjaar”

Jelle Wallays reed klassiekers met gebroken scaphoïd: “Toch tevreden over voorjaar”

© Cor Vos

zondag 4 april 2021 om 19:23

Jelle Wallays reed in de Ronde van Vlaanderen voor de derde keer dit voorjaar in de aanval. “Mijn doel was in de finale Christophe Laporte nog bij te staan, maar ik reed lek op de Stationsberg.” De West-Vlaming gaf wel aan tevreden te zijn van zijn voorjaar, ondanks een kleine polsbreuk.

Wallays heeft het naar zijn zin bij Cofidis. “Ik had vooraf aangegeven dat ik opnieuw voor de vroege vlucht zou kiezen als dat mogelijk was. Dat is ook vandaag gelukt, voor de derde keer dit voorjaar. Dat is toch een manier waarop ik graag koers. Of ik ben beginnen dromen toen we meer dan twaalf minuten voorsprong telden? Nee, zeker niet.”

“Als je wil kans maken om vooruit te blijven in de Ronde van Vlaanderen, dan moet je over de Koppenberg geraken met drie, vier minuten voorsprong”, weet Wallays. “Nee, mijn enige doel was om me zoveel mogelijk te sparen om dan op de Taaienberg en Kruisberg Christophe Laporte bij te staan. Jammer genoeg is dat niet gelukt, omdat ik lek reed op de Stationsberg (afdaling tussen Steenbeekdries en Taaienberg, red).”

Scheldeprijs
De 31-jarige West-Vlaming gaf aan tevreden te zijn over zijn voorjaar. “Ik heb de voorbije klassiekers meermaals Laporte kunnen helpen. Daar zijn ze bij Cofidis tevreden over. Nu staat nog de Scheldeprijs op de planning, daarna neem ik een break om in mei te hervatten in de Vierdaagse van Duinkerke.”

Dat Parijs-Roubaix is uitgesteld naar het najaar, is voor Wallays overigens een meevaller. “In Le Samyn kwam ik ten val en brak daarbij mijn pols. Een breukje van de scaphoïd. Ik mocht met toestemming van de ploegdokter blijven koersen, maar ik had er toch wel wat last van. Gelukkig gaat het steeds beter, maar de rust is straks welkom.”

Na de Vierdaagse van Duinkerke volgt de Franse semi-klassieker Tro Bro Léon, daarna maakt Wallays zich op voor de Ronde van Zwitserland.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Romāns Vainšteins 4 april 2021 om 19:32

En wat rijden met een gebroken scaphoïd is, dat weten we allemaal. Zo’n scaphoïd kan wat irriteren maar op karakter lukt veel! Nee, scaphoïds, breek me de bek niet open.

0
Posterix 4 april 2021 om 19:40

Hahahaha geen idee werkelijk

0
Derierre de la course 4 april 2021 om 23:39

Ik heb daar ervaring mee. 6 weken gips en het is over. Daarna wel opnieuw aansterken.
Met pijnstillers kan je er denk ik wel mee fietsen maar ik kan me niet voorstellen dat hij lekker over de kasseien is gereden.
Pijn zit hem trouwens in het uitoefenen van druk met je duim. Dus niet zozeer in je pols.

0
FDJ 4 april 2021 om 23:51

Zijn ploegmaat Laporte toch wel een van de ontdekkingen dit voorjaar. Wisten al dat hij goed kan sprinten, korte tijdritten, maar dat hij in dit soort koersen bij de beteren over de klimmetjes kan is knap. Leek heel lang op weg naar plek 5, maar ging de sprint te vroeg aan. Eigenlijk zonde dat Roubaix voor hem in deze vorm niet verreden wordt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone