Jelle Vanendert: “Ik voel me nog geen kopman”

zaterdag 14 januari 2012 om 15:46
Jelle Vanendert

foto: Sirotti

De leegte die het vertrek van Philippe Gilbert heeft achtergelaten bij de Lotto-ploeg zal niet worden opgevuld door Jelle Vanendert. De 26-jarige winnaar van de Touretappe naar Plateau de Beille vertelde tegen Sport.be dat hij niet staat te springen om het kopmanschap over te nemen.

“Dat de mensen meer van mij gaan verwachten, lijkt me normaal. Maar zelf zou ik al meer dan tevreden zijn met hetzelfde als vorig jaar. Dat wijst niet op gebrek aan ambitie, wel op een realistische manier van denken,” vertelde Vanendert.

De klimmer denkt wel dat een dergelijke rol in de toekomst voor hem is weggelegd. “Zelf wil ik nog twee jaar investeren in het kopmanschap. Ik heb immers ervaren dat het ook een job is die moet aangeleerd worden. In de klassiekers behoor ik tot het groepje van tien à vijftien renners die mogen zeggen dat ze een klassieker kunnen winnen als de wedstrijdsituatie in hun voordeel speelt. Idem voor ritwinst en een goed klassement in de Tour. Maar een echte kopman, neen dat ben ik nog niet.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone