Jeffrey Hoogland past voor sprinttoernooi op WK baanwielrennen

zaterdag 15 oktober 2022 om 12:26
Jeffrey Hoogland past voor sprinttoernooi op WK baanwielrennen

foto: Cor Vos

Jeffrey Hoogland zal niet meer in actie komen op het WK baanwielrennen. De Nederlander won al drie medailles op het WK, maar zal niet meer aan de start staan van het onderdeel sprint. Hoogland heeft nog last van zijn crash na de keirin, maar heeft ook darmklachten.

In een gesprek met De Telegraaf vertelt kersvers wereldkampioen kilometer tijdrit Hoogland dat hij vrijdag last had van zijn darmen. “Ik heb de hele dag overleefd op vijf witte broodjes. Ik was niet fit richting die kilometer. als eenmaal het startschot klinkt, moet je echter gewoon knallen en voel je de pijn niet meer.”

Na afloop van de kilometer tijdrit gaf Hoogland aan dat hij ook nog last had van zijn valpartij na de keirin. “Ik stond duizelig op en voelde me niet goed. De dokter deed dan wat testjes en die waren in orde.” In combinatie met zijn darmklachten heeft Hoogland echter besloten om niet aan de start te staan van het sprinttoernooi op het WK.

“Ik zou die titel graag hebben, maar hopelijk is dat voor een andere keer. Ik heb het besluit uiteindelijk genomen, omdat ik ook vannacht heel slecht heb kunnen slapen. Het is wat het is”, aldus Hoogland. Nederland heeft met Harrie Lavreysen, Sam Ligtlee en Tijmen van Loon nog drie renners die deelnemen aan het sprinttoernooi. Van Loon, een WK-debutant, is de vervanger van Hoogland.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Kaj 15 oktober 2022 om 12:35

Een dag na de kilometer aan het sprinttoernooi beginnen iemand die het baanwielrennen volgt kan het terugtrekken voor de sprint van kilometers aan zien komen. Ook zonder val en maag/darm klachten was dit een zware missie geworden. Verstandig of voor op gezet? Gelukkig was Tijmen van Loon nog in de buurt

0
Oblomov 15 oktober 2022 om 14:36

Hoogland is 29. Kan me niet voorstellen dat die zonder noodzaak één van de hem resterende kansen aan zich voorbij zou laten gaan om toch nog die wereldtitel op de sprint te pakken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone