Jean-Paul Van Poppel: “Het ging precies zoals afgesproken”

zaterdag 29 juni 2013 om 21:04
Jean-Paul van Poppel

foto: Sirotti

Vacansoleil-DCM boekte met Danny van Poppel op de eerste dag van de Tour een bescheiden succesje. De renners die het moesten doen in de sprint ontweken de valpartijen, wat resulteerde in een derde plaats. “Het ging precies zoals afgesproken,” reageerde ploegleider Jean-Paul van Poppel op de site van de ploeg.


“Dit was goed teamwork van onze sprinters en van Sergey Lagutin, die hen uitstekend in positie bracht. Ze hebben het super gedaan,” reageerde vader van Poppel, die zelf negen ritten wist te winnen in de Tour.

Hij is er nog steeds van overtuigd dat de ploeg zijn zoon niet te jong laat debuteren. “We wisten dat we de criticasters over ons heen zouden krijgen door een 19-jarige te selecteren, maar wij geloven dat er tegenwoordig plaats is voor jonge renners in de Tour. Bij andere ploegen zie ik ook renners die niet heel veel ouder zijn. We houden Danny heel goed in de gaten en mochten we constateren dat het hem te veel wordt, dan zullen we onze verantwoordelijkheid nemen”, geeft hij aan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.