Jay Vine was verrast: “Ik keek achterom en zag niemand meer”

zaterdag 27 augustus 2022 om 18:17
Video

Jay Vine reed in de achtste rit van de Vuelta a España opnieuw naar de zege, nadat hij donderdag in de zesde rit ook al als eerste over de streep kwam. De Australiër van Alpecin-Deceuninck ging bovendien aan de leiding van het bergklassement.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Vine had aanvankelijk zijn twijfels of de vlucht van de dag succesvol kon zijn. “Op de eerste klim wist ik niet of we weg zouden blijven. Ze waren hard aan het achtervolgen, dus aanvankelijk richtte ik me op de bergsprints. In de vallei die volgde hadden we een goede groep met ook drie jongens van Groupama-FDJ, terwijl Quick-Step Alpha Vinyl slechts controleerde. Vanaf dat moment wist ik: als ik de bergpunten zonder al te veel moeite kan pakken, dan ga ik ervoor, maar de ritzege was altijd het hoofddoel.”

De Australiër maakte de hele rit deel uit van een kopgroep met tien en plaatste zijn beslissende aanval op de slotklim, op zes kilometer van de streep. “Alexey Lutsenko viel eerst aan en ik zat daar in het wiel, dus ik besloot te volgen. Nadat hij afdraaide, zag het er niet naar uit dat hij een tweede aanval zou doen. Het was op dat moment nog een inspanning van ongeveer 25 minuten naar de finish, vergelijkbaar met wat ik twee dagen geleden had gedaan, dus ik besloot de druk erop te houden.”

Vine ging volle bak door en reed zijn medevluchters eraf. “Na anderhalve minuut keek ik achterom en zag ik dat niemand meer in mijn wiel zat. Ik dwong mezelf vervolgens om door te trekken naar de volgende haarspeldbocht. Ik keek nog een keer achterom en zag niemand meer. Daarna ben ik blijven gaan.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 27 augustus 2022 om 19:16

Mooie bollenkoning. Zou lekker zijn als hij dit niveau 3 weken kan vast houden dam sluipt hij vanzelf de top 10 binnen.

2
Cochise 27 augustus 2022 om 18:41

Moet wel een heerlijk gevoel zijn. Handjes op het stuur leggen, beginnen brommeren tot er 400W op de wahoo verschijnt, na een minuutje niemand meer in de buurt ziennen weten dat jij dat nog 25 minuten kunt aanhouden.

1
VerstandOpNul 27 augustus 2022 om 23:17

Deze overwinning is idd misschien nog wel knapper dan de vorige..

Apart om iemand zo stoïcijns in het zadel te zien klimmen op een heel licht verzet. Mocht hij ook een beetje kunnen tijdrijden, dan denk ik dat een team als Ineos deze snaak graag zal willen inlijven.

1
Polleke 28 augustus 2022 om 00:07

Niet alleen Ineos, hij heeft zich in 3 dagen tijd verzekerd van een toekomstig lucratief contract…

0
jp.vanoosterhout 27 augustus 2022 om 18:57

weet er misschien iemand hier waarom ik niet meer kan inloggen bij bn de stem of het AD omdat ik met het vueltaspel meedoe ,en wil renners wisselen,maar dat kan nu dus niet !!!balen dit

-10

Headlines

Populair

Materiaalzone