Jasper Stuyven: “Ik wist dat ik alles of niets moest spelen”

zaterdag 20 maart 2021 om 17:00
Jasper Stuyven: “Ik wist dat ik alles of niets moest spelen”

Jasper Stuyven heeft gegokt en gewonnen in Milaan-San Remo. De Belg van Trek-Segafredo demarreerde na de afdaling van de Poggio en wist op de Via Roma de sprintende groep met favorieten nog net voor te blijven. “Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière”, jubelde hij in het flashinterview.

“Deze overwinning had ik absoluut niet verwacht. Er zijn drie mannen die er bovenuit steken. Iedereen spreekt momenteel over hun”, wees Stuyven naar de drie topfavorieten Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Julian Alaphilippe.

“Met de ploeg hadden we vandaag ons eigen plan. Om daar te zitten waar we moesten zitten en mee te strijden voor de winst. Ik voelde me heel de dag al goed. Op de top van Poggio zag ik dat er nog veel snelle mannen in de voorste groep zaten. Ik wist toen dat ik alles of niets moest spelen.”

“Na de afdaling van de Poggio zag ik mijn kans en ben ik all in gegaan. Gelukkig kon ik het volhouden tot de finish. Of je nu wint met een meter voorsprong of met een centimeter maakt niet uit. Alleen de overwinning telt. Het is gewoon geweldig dat ik het vandaag heb afgemaakt.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

inspector 20 maart 2021 om 17:15

Geeft anderson en ewan een bosbloemen! Want zonder hun had jij nooit gewonnen!

Har77 20 maart 2021 om 17:50

Jij kijkt sinds vandaag koers?
Niks gestolen, de enige die iets durfde in deze flutkoers, dus zeer verdiend gewonnen.
Wout te bang om door VDP gepiepeld te worden, VDP niet zn 100% van de Strade, Sagan gaat op basis hiervan wat bijtrainen in Spanje en maakt van ‘de grote 3’ in Vlaanderen ‘de grote 4’. Flip heeft het (nog) niet dit jaar.

Murcia 20 maart 2021 om 17:48

Mooie winnaar, die inderdaad durfde te verliezen en daardoor zijn grootste zege mag bijschrijven.

SoloSlim 20 maart 2021 om 18:13

Inderdaad, er zouden er meer moeten zijn zoals hem. Durven verliezen en niet zoals een Van Avermaet altijd willen volgen en dan top 10 willen sprinten. Hulde!

Gitan 20 maart 2021 om 18:17

Je moet wel kunnen ook natuurlijk. Vlak achter Stuyven ging er nog 2 man aan (ik dacht Kwiat en nog een ander mannetje), maar ze geraakten er niet bij. Zat wat mee met SKA, maar Stuyven zelf moet toch ook sterk geweest zijn vandaag.

Grappig dat dan altijd Van Avermaet als laffe coureur wordt weggezet, terwijl die waarschijnlijk ook gewoon op zijn limiet zat.

Romāns Vainšteins 20 maart 2021 om 18:32

Wat Stuyven betreft is het vrij helder, wint 3 grote eendaagsen op 3 verschillende wijzen terwijl hij zowel niet de beste als snelste is. Voila, een top coureur. Die heeft zo’n beetje dat neusje dat bijv een Nuyens ook had. Nog wel meer eigenlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair