Jasper Stuyven honderd procent in dienst van Wout van Aert en Remco Evenepoel

vrijdag 23 september 2022 om 11:59
Video

Jasper Stuyven wil het WK in Wollongong niet vergelijken met dat van vorig jaar in zijn thuisstad Leuven. Twaalf maanden geleden viel hij net van het podium met zijn vierde plek. Voor eigen publiek was Stuyven daarmee destijds wel de eerste Belg.

“Dit jaar is het duidelijk dat Wout van Aert en Remco Evenepoel de kopmannen van de Belgische selectie zijn”, benadrukt Stuyven in gesprek met WielerFlits vlak voordat hij naar Australië afreisde.

“Vorig jaar wist ik op de omloop in Leuven dat ik zeker de laatste man was die bij Wout moest zijn. Daardoor ging ik met een ander idee van start in de wedstrijd. Nu ga ik echt om die twee kopmannen zo goed mogelijk bij te staan. Het is niet zo dat ik in mijn achterhoofd heb dat ik het dit jaar beter kan doen dan mijn vierde plek van 2021. Nee, dat zeker niet.”

Stuyven hoopt wel een finale te rijden: “Dat is wel de bedoeling. Er is echter nog geen complete informatie over de koerswijze per individuele renner besproken. Ik denk dat ik op het WK in Imola in 2020, om een voorbeeld te noemen, ook het positioneringswerk en de vroegere arbeid in de finale goed heb gedaan.”

Of beide wedstrijden in Canada, waar Stuyven zich niet echt in de kijker reed, nog belangrijk waren om met een goed moraal in ‘Down Under’ te presteren?
“Een goede koers of een goede uitslag is altijd een opsteker. Anderzijds weet ik dat ik niet een renner ben die op tachtig procent van zijn mogelijkheden koersen kan winnen. Ik heb Québec en Montréal echt als een voorbereiding gezien. De titelstrijd is veruit het belangrijkste. Dat besef ik goed.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mooie Sjors 23 september 2022 om 12:31

Toch wel pittige uitspraken van Jappe afgelopen winter over Evenepoel. Ik denk dat ze daar eerlijk gezegd van geluk mogen spreken dat Evenepoel nog zo jong is en zich nog wat schikt naar de groep en er niet te veel van maakt.

Bij een ervaren kopman moet je als schaduwkopman/helper zo geen uithalen doen.

1
Thoin 23 september 2022 om 12:44

Dus jij denkt dat Vingegaard, Roglic en Wout niet gesproken hebben over zijn stoten in de eerste week? Tuurlijk wel! Bij dezelfde ploeg gebeurt dat natuurlijk intern en niet in de media

0
Mooie Sjors 23 september 2022 om 12:47

'Zijn stoten in de eerste week', over wie heb je het nu?

En inderdaad, als je iets te zeggen hebt doe het dan intern. Waarom Stuyven als volwassen vent meent te moeten uithalen in de pers naar een jonkie als Evenepoel maanden na een WK waar hem bitter weinig te verwijten viel, is mij niet duidelijk.

Wat ik dus zeg: dat moet je niet flikken bij een ervaren kopman. Maar Evenepoel lijkt het momenteel allemaal vrij rustig en volwassen(er) op te pakken, niettemin wreken die publieke uitspraken zich meestal vroeg of laat. Erg onvolwassen van Stuyven in mijn ogen.

0
NiM 23 september 2022 om 19:10

Bij de gemeenschappelijke interviews leek Van Aert mij toch wel de alfa van de groep. Evenepoel staat net iets lager lijkt me (in de groepsdynamiek)

0
Josboskoop 23 september 2022 om 13:11

Jasper geloof ik. Zou Remco ook een statement kunnen maken? ‘Ik rijd voor mezelf’. Is dat ook meteen duidelijk, want we blijven speculeren, maar weten dondersgoed dat Wout geen steun krijjgt.

-2

Headlines

Populair

Materiaalzone