Jasper Stuyven beste Belg op vierde plaats: “Ons valt als ploeg niets te verwijten”

zondag 26 september 2021 om 17:31
Jasper Stuyven beste Belg op vierde plaats: “Ons valt als ploeg niets te verwijten”

foto: Cor Vos

Jasper Stuyven had in de finale van het WK wielrennen uitzicht op een medaille, maar de Leuvenaar strandde in eigen stad op de vierde plaats. De sprint om de tweede plaats verloor hij van Dylan van Baarle en Michael Valgren. “Dit is heel zuur”, zegt hij emotioneel bij de NOS. “Ik ben nog enorm ontgoocheld.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Het is kei zuur”, herhaalt Stuyven. “Het was gewoon volle bak naar de meet rijden, en blijkbaar was het niet rap genoeg vandaag. Ik kan niet zeggen dat ik mezelf medaille-zeker achtte, maar het zijn twee jongens (Van Baarle en Valgren, red.) die vaker in langere wedstrijden vooraan rijden en dat bewezen hebben. Blijkbaar waren ze vandaag sterker. Dat is zuur.”

Leeg gevoel
België nam de wedstrijd in handen en maakte het een loodzwaar WK. In de finale waren Wout van Aert en Stuyven nog de enige twee Belgen in de kopgroep. “Als ploeg een mooie wedstrijd gereden. Ons valt niks te verwijten denk ik, maar Julian Alaphilippe was de sterkste vandaag”, deelt Stuyven de complimenten uit aan de Fransman, die opnieuw wereldkampioen werd.

“Dit is heel zuur, maar ik denk dat ik niet faal met vierde plaats”, vindt de coureur van Trek-Segafredo. “Uiteraard had het mooi geweest om in mijn thuisstad een medaille mee te nemen. Nu blijf ik met lege handen, een leeg gevoel en teleurstelling achter.”

‘Toen Alaphilippe wegreed, zei Wout dat hij niet zijn beste dag had’
In gesprek met Sporza baalt Stuyven nog verder. “Ik ben er niet goed van. Dit is doodjammer. We rijden allemaal een goede koers, maar toen Alaphilippe wegreed, kwam Wout zeggen dat hij niet zijn beste dag had”, legt hij uit. Daarna kon Stuyven zijn kans gaan, maar kon hij het in de sprint niet afronden. “Het was kruipen en ik trek dan aan kortste eind. Dat is jammer.”

“Misschien heb ik op de Smeysberg een cartouche verschoten. Maar Wout was het doel. Ik moest die situatie met Colbrelli en Alaphilippe daar rechtzetten. Gezien de omstandigheden was dit het hoogst haalbare, maar ik had graag een medaille gepakt”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Rufusvb 26 september 2021 om 17:58

Er valt jullie genoeg te verwijten en hebben als ploeg vooral de andere landen (Italië, Frankrijk, Nederland etc.) geholpen door al het werk te doen.

Edwin Coers 26 september 2021 om 18:38

Het was niet zo slim inderdaad. Stuijven reed sowieso voor zichzelf. Remco had veel langer moeten wachten met rijden. Het was volkomen zinloos wat hij deed. Maar goed zelfs nu zijn ploeg alles fout deed, had Wout nog gewoon Julian moeten counteren.

Maartensmits 26 september 2021 om 18:05

edit wf: niet doen

ponniebuik 26 september 2021 om 20:12

Hoezo laffe koers houding? Heb je wel gekeken?

djerkson 26 september 2021 om 21:23

Sorry, je mag me achteraf censureren, maar deze jongen post de ene trolreactie na de andere, al weken aan een stuk. Nooit een opbouwende bijdrage, maar altijd neerbuigende, zure kritiek.

notriple 26 september 2021 om 21:33

Groot gelijk Maarten

Kopinkas 26 september 2021 om 18:37

Stuyven is niet het type renner die zoals Alaphilippe meerdere keren na elkaar kan uithalen. De Smeysberg was er inderdaad teveel aan om op het eind nog voldoende fris te zitten. En dat kan hij WVA verwijten…

Titaantje 26 september 2021 om 19:05

zal toch ff pijn doen. met 4 man op pad als enige sprinter en dan 3e van de 4 worden.

NDI22 26 september 2021 om 19:23

Een verkeerde inschatting gemaakt qua parcours denk ik. Ze wilde de wedstrijd hard maken terwijl dat eigenlijk niet echt nodig is wanneer je een favoriet hebt die ook massasprints wint. Maar goed, allemaal achteraf, nog goed gereden van Stuyven op het einde.

VerstandOpNul 26 september 2021 om 20:49

Ik vond zijn rol enigszins dubieus (nadeel van de twijfel overigens, omdat ik hem bij Trek ook niet echt een teamplayer vind). Nadat Evenepoel eraf was, heeft Wout zelf een paar keer moeten counteren, terwijl Jappe een paar plaatsen daar weer áchter zat..

Maar bon, als Wout daarna aangeeft niet goed te zijn, snap ik nog dat hij zelf aangaat..

Headlines

Materiaalzone

Populair