Jasper Philipsen: “Naar het einde werd het echt nerveus”

woensdag 20 maart 2019 om 18:10
Jasper Philipsen: “Naar het einde werd het echt nerveus”

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen eindigde in Nokere Koerse al voor de derde keer dit jaar in de top-3. Op de Nokereberg moest hij alleen winnaar Cees Bol en Pascal Ackermann voor zich dulden. Met een iets betere positionering was hij misschien nog korter geëindigd.

“Vandaag had ik wel het gevoel in de benen dat ik kon meedoen voor de overwinning, zeker op het einde had ik echt nog kracht in de benen”, reageerde de renner van UAE Emirates na afloop in het flashinterview. “In de finale zat ik iets te ver voor de laatste bocht. Dat hoort erbij, maar ik vind het wel een beetje spijtig dat ik niet korter kon eindigen.”

Het is het leergeld dat hij betaalt als jonge prof, beaamde hij. “Positionering is hier heel belangrijk omdat de finale heel kort na de laatste bocht ligt. Maar ik kan wel zeker tevreden zijn met de prestatie van vandaag.” Van de valpartij waar Mathieu van der Poel een van de grootste slachtoffers was, had hij niet veel meegekregen omdat hij daarvóór reed.

Ook onderweg werd er veel gevallen, merkte ook de jonge Belg wel op. “Zeker naar het einde werd het echt nerveus. Er waren een aantal stroken waar iets kon gebeuren, dus in aanloop daarheen was het telkens wel heel hectisch.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jean Dumas 20 maart 2019 om 19:06

Wat een bonk zeg, gaat er zeker komen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.