Jasper Philipsen na tweede plaats in Vuelta: “Dacht dat ik de zege binnen had”

vrijdag 23 oktober 2020 om 19:13
Jasper Philipsen na tweede plaats in Vuelta: “Dacht dat ik de zege binnen had”

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen was heel dicht bij een eerste ritzege in een grote ronde. In de sprint van de vierde etappe van de Vuelta a España speelde de kopman van UAE Emirates het op de verrassing. En die opzet slaagde bijna. “Op 50 meter van het einde dacht ik dat ik zege binnen had”, blikt Philipsen terug.

In extremis kwam topfavoriet Sam Bennett toch nog langszij. “Hij kwam nog op het einde, met een enorme snelheid. Jammer, maar ik heb geen spijt van mijn sprint”, vertelt Philipsen. “Het verliep volgens plan en helaas draaide het niet uit op een zege. Ik ben een beetje ontgoocheld, maar dit geeft me wel vertrouwen voor de andere massasprints.”

UAE Emirates zette alles in het werk om de 22-jarige Philipsen, die volgend jaar bij Alpecin-Fenix koerst, goed af te zetten voor de sprint. “Mijn ploegmaten leverden ongelooflijk werk in de finale, precies zoals we gepland hadden. De hele tijd zat ik vooraan, in een uitstekende positie om te winnen. Er komen nog kansen”, zegt hij hoopvol.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Franco Ballerini 23 oktober 2020 om 19:31

Mooie aanwinst voor Alpecin-Fenix. In 2022 een (hele goede) WT ploeg.

Massimo Bataille 23 oktober 2020 om 20:28

Ik vind de kern toch wel te beperkt om van een goeie WT-ploeg te spreken.
Ze hebben met VdPoel natuurlijk een wereldtopper en met Merlier/Philipsen 2 goede sprinters. Maar de rest van de omkadering is toch wel matig.
Een Vermeersch en De Bondt kunnen nog eindje mee, maar daar achter stopt het wel.
En dit zijn allemaal renners voor de 1-dags wedstrijden en etappes.
Eenmaal het bergop gaat is VdPoel de enige die nog wat ver kan geraken.
Hopelijk kan Meurisse terug wat mooie dingen tonen
Maar als ze echt een complete WT ploeg willen worden, zullen ze toch ook wat klimmers moeten binnen halen.

lander luypaert 23 oktober 2020 om 20:32

Massimo +1

Franco Ballerini 23 oktober 2020 om 20:46

Ook een Rickaert kan mij zeer bekoren dit jaar. En als WT ploeg hoef je toch niet voor alle klassementen mee te doen? Ik heb heel veel vertrouwen in de twee broers en voorzie dat ze binnen een jaar of twee een fraaie WT ploeg gaan optuigen.

S. Morgenstern 23 oktober 2020 om 20:49

Een fraaie moet wel lukken met Van der Poel erbij. Een hele goede lijkt me nogal onrealistisch voor 2022, of er moet ergens opeens heel veel geld vandaan komen.

Stablinsky 23 oktober 2020 om 21:31

@Massimo
“Eenmaal het bergop gaat is VdPoel de enige die nog wat ver kan geraken.”
Ik denk dat Meurisse bergop verder zal geraken in de Tour dan Mathieu. Of zelfs Vervaeke. Geen toppers, maar wel betere klimmers.

Massimo Bataille 23 oktober 2020 om 22:21

Ik heb weinig Vervaeke in beeld gezien en zijn resultaten zijn ook niet top ( al vertelt dat niet altijd het hele verhaal). Dus zou niet durven zeggen dat hij beter klimt dan VdPoel ( zeker niet na zijn goeie LBL en Lombardije).
Een goede Meurisse is zekers een meerwaarde en deftige klimmer, maar dit jaar was het ook wat minder. Maar ik durf wel stellen dat hij bij een ‘normaal’ seizoen wel terug zijn niveau zal halen.

Headlines

Materiaalzone

Populair