Jasper Ockeloen, balkjes in Hamme, Ronde van Zwitserland, Tour La Provence

zondag 18 november 2018 om 18:19
Jasper Ockeloen, balkjes in Hamme, Ronde van Zwitserland, Tour La Provence

Ockeloen als Europees kampioen - foto: Parkhotel Valkenburg

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Jasper Ockeloen, de Ronde van Zwitserland en jonge veldrittalenten die springen over de balkjes.

Jasper Ockeloen wint strandrace in Frankrijk

Jasper Ockeloen reisde vandaag af naar Frankrijk om daar een strandrace te rijden. De Nederlander deed dat op het zand van Berck-sur-Mer, tachtig kilometer ten zuiden van Calais. Voor Ockeloen een heel nieuwe belevenis, schrijft hij op Instagram. “Yes! Ik heb mijn eerste strandrace gewonnen in Frankrijk. Mooi om hier mee te doen en dit te ervaren. 800 deelnemers en een uitdagend parcours maakten het een coole ervaring”, aldus de Europees kampioen strandracen.

“Ook de start op een heel breed strand met 100 mensen naast elkaar is iets wat we meer moeten doen in Nederland”, stelt Ockeloen voor. “Dat maakt het extra aantrekkelijk voor iedereen om mee te doen. In Wijk aan Zee en Ouddorp doen ze het al zo!”


Talenten springen wél over de balkjes bij de vrouwen

Een opvallend beeld in de Flandriencross van Hamme bij de vrouwen: drie jonge rensters die springen over de balken. In het fragment dat op Twitter staat zijn de favorieten te zien, die één-voor-één afstappen en over de balkes stappen. In de achtergrond komen drie talenten die wel over de balkjes kunnen springen: Puck Pieterse (16) en Aniek van Alphen (19) uit Nederland en ook de Belgische Tessa Zwaenepoel (17) lukte het.


Contouren parcours Ronde van Zwitserland bekend

Het parcours van de Ronde van Zwitserland 2019 is in grote lijnen bekend. De organisatie heeft de start- en finishplaatsen voor de komende editie bekendgemaakt. De WorldTour-wedstrijd begint op 15 juni in Langnau met een individuele tijdrit. De dag erna is direct een heuveletappe in dezelfde regio. De profielen zijn nog niet bekend, maar met aankomsten op de Flumserberg en de St. Gotthardpas zal er veel geklommen worden. In het slotweekend rond Goms worden de koninginnenrit en de tweede individuele tijdrit gepland. Wanneer het definitieve rittenschema geopenbaard is, is nog niet bekend.

Etappeschema Ronde van Zwitserland 2019 (15-23 juni)
15 juni, Etappe 1: Langnau – Langnau (individuele tijdrit)
16 juni, Etappe 2: Langnau – Langnau (heuvelachtige etappe)
17 juni, Etappe 3: Flamatt – Murten
18 juni, Etappe 4: Murten – Arlesheim
19 juni, Etappe 5: Münchenstein – Einsiedeln
20 juni, Etappe 6: Einsiedeln – Flumserberg
21 juni, Etappe 7: Unterterzen – St. Gotthard
22 juni, Etappe 8: Goms (koninginnenrit of tijdrit)
23 juni, Etappe 9: Goms (koninginnenrit of tijdrit)


Tour La Provence presenteert etappeschema

Het etappeschema van de Tour La Provence 2019 is wel officieel. Net als vorig jaar duurt de rittenkoers, georganiseerd door de krant La Provence, vier dagen. Er wordt begonnen met een individuele tijdrit rondom Saintes-Marie-de-la-Mer, waar de wind in de regio van Camargues vrij spel heeft. Op de tweede dag wordt de Route des Crêtes (1,2 km aan 14,1%) beklommen vlak voor de finish in La Ciotat.

De koninginnenrit van de Tour La Provence vindt plaats rond het autocircuit van Paul Ricard. De slotrit begint in Avignon nabij het Pausenpaleis, om te finishen in Aix-en-Provence. Op papier is dit de makkelijkste etappe van de vier. De komst van Deceuninck-Quick Step, Movistar en Astana is al bevestigd.

Etappeschema flag-fr Tour La Provence 2019 (14-17 februari)
14 februari, Etappe 1: Saintes-Marie-de-la-Mer (individuele tijdrit)
15 februari, Etappe 2: Istres – La Ciotat
16 februari, Etappe 3: Aubagne – Circuit Paul Ricard
17 februari, Etappe 4: Avignon – Aix-en-Provence

Dit artikel delen:

1 Reactie

aardappeljager 19 november 2018 om 07:36

Zo zie je maar weer dat die dames zich sterk ontwikkelen

Headlines

Materiaalzone

Populair