Jarige Geraint Thomas: “Primoz Roglic was heel sterk, maar ik had controle”

donderdag 25 mei 2023 om 17:34
Jarige Geraint Thomas: “Primoz Roglic was heel sterk, maar ik had controle”

Thomas in het wiel van Roglic - foto: Cor Vos

Geraint Thomas vierde in de achttiende etappe van de Giro d’Italia zijn verjaardag. De Brit kreeg geen rustige dag voorgeschoteld, maar zal wel blij zijn na afloop. Thomas kon namelijk als enige Primoz Roglic volgen op weg naar Val di Zoldo. “Ik ben blij met vandaag.”

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Het was een goede dag. Ik heb geen tijd verloren vandaag en ik ben niet gelost door Primoz Roglic. Ik voelde me vrij goed vandaag en ik had controle”, vertelde Thomas ontspannen in het flashinterview. “Roglic houdt van tempowisselingen. Hij was heel sterk, maar ik ben ook blij met hoe ik het deed.”

Thomas staat na rit achttien aan de leiding in het algemeen klassement met 29 seconden voorsprong op Roglic. João Almeida, die een mindere dag had, volgt op 39 seconden. “Dit is goed, maar ik moet consistent blijven. Eerder had Roglic een mindere dag, nu was Almeida het. Ik bekijk het dag per dag, klim per klim.”

Ploegleider Cookson: “Huid niet verkopen voor de beer geschoten is”
Oliver Cookson, ploegleider bij INEOS Grenadiers, ging voor de camera van Eurosport verder in op de etappe van vandaag. “Dit was ons doel vandaag. We moesten rustig blijven en als ploeg blijven rijden. In de finale zag je Roglic de handschoen oppakken. We kregen zo een mooie rit, het was een goede move. Almeida reed heel intelligent, zoals altijd. We hebben wel tijd op hem gepakt en kwamen samen over de streep met Roglic, daar kunnen we zeker blij mee zijn.”

“De rit van morgen komt overeen met die van vandaag. Het zal niet makkelijk zijn om te controleren, we moeten kijken hoe we dat gaan aanpakken. Met Laurens (De Plus, red.) en Thymen (Arensman, red.) zitten we goed, maar we moeten de huid niet verkopen voor de beer geschoten is”, aldus Cookson.

Lees ook:
Giro 2023: Zana klopt Pinot vanuit vroege vlucht, Roglic en Thomas delen tik uit aan Almeida
 

Dit artikel delen:

4 Reacties

Pietspeed 25 mei 2023 om 18:05

Het uitblazen van 37 kaarsjes moet Thomas met een halve teug wel lukken. Ongelooflijk, lijkt wel of ie z’n 2e jeugd heeft gevonden. Benieuwd hoe Tom D. hier tegenaan kijkt, en waar blijft Froomy?

1
jenzrscl 25 mei 2023 om 17:44

Morgen lekker andere laten rijden

0
S.t.B 25 mei 2023 om 18:34

De ‘controle’ van Thomas zat hem vooral in de laatste beklimming die weinig meer dan een loper was. Primoz was daar ook meer bezig met tempo aanhouden om Almeida er niet meer bij te krijgen. Voor Thomas een ideale manier van koersen (beter gezegd aanklampen).
Morgen gaat het er in de laatste beklimming toch een behoorlijk stukje anders aan toe.

0
debarreman 25 mei 2023 om 18:29

De kans is na vandaag toch flink toegenomen dat Thomas een Pogi TdF 2020 kadootje krijgt aanstaande zaterdag. Misschien morgen al, er zullen al genoeg gekke Slovenen langs de kant van de weg staan.

-1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone