Japan scherpt maatregelen aan: geen publiek bij Olympische Spelen

donderdag 8 juli 2021 om 15:45
Japan scherpt maatregelen aan: geen publiek bij Olympische Spelen

foto: Cor Vos

De Olympische Spelen worden deze zomer gehouden voor lege tribunes. Dit is besloten vanwege de opnieuw uitgeroepen noodtoestand in Tokio. “We hadden geen andere keuze”, laat Seiko Hashimoto, de voorzitster van het organisatiecomité van Tokio, vandaag weten.

Eerder werd al besloten dat er geen buitenlandse toeschouwers welkom waren, maar donderdag was er een nieuw overleg tussen de plaatselijke autoriteiten en het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Nu een nieuwe noodtoestand van kracht is, heeft het organisatiecomité besloten om de COVID-maatregelen nog wat aan te scherpen.

Aanvankelijk zouden de stadions voor vijftig procent gevuld mogen worden, goed voor een maximum capaciteit van 10.000 bezoekers. Premier Yoshihide Suga kondigde eerder al strenge maatregelen aan in Japan, in de hoop zo de besmettelijke deltavariant de kop in te drukken. Het is de vierde keer dat de noodtoestand gaat gelden in de regio van Tokio sinds de uitbraak van het coronavirus.

De Olympische Spelen, zonder publiek, beginnen op 23 juli en eindigen op 8 augustus.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Dikke vrouw 8 juli 2021 om 15:53

En gelijk hebben ze veelst te gevaarlijk

A.M.M. Jonkers 8 juli 2021 om 16:09

Ze hadden deze reeds verzette Spelen allang moeten annuleren!

nickdt 8 juli 2021 om 17:57

Dat was nooit het plan, want kost teveel geld om te annuleren.

Noordbiker 8 juli 2021 om 16:25

edit wf: ontopic svp

Merlinappa 8 juli 2021 om 17:31

Dat is allemaal onzin. Door vaccins hoeven we niet allemaal corona te krijgen om immuniteit te creeren. Daardoor duurt het ook niet nog een paar jaar, en zullen we ook niet gedoseerd in lockdowns leven. Je ziet het nu al; de besmettingen lopen op maar de ziekenhuisbezetting blijft zakken. Uitermate goed teken.

Romāns Vainšteins 8 juli 2021 om 17:38

Crap idd, vaccins werken prima. Waar men vanaf moet is de onwil een prikkie te nemen, zoals daar in Japan.

Franco Ballerini 8 juli 2021 om 18:03

@Romāns Vainšteins: Japanners zijn niet achterlijk (maar ze worden klaarblijkelijk nog steeds onderschat door de zogenaamde superieure westerlingen). In de jaren negentig hebben ze een vaccinatie programma gehad waardoor vele vrouwen onvruchtbaar zijn geworden. Ik ben geen wappie, maar ik begrijp de scepsis volledig.

Turtlehead 9 juli 2021 om 01:18

Zucht. @redactie: dit draadje graag verwijderen wegens flauwekul.

Bram Zwaluw 8 juli 2021 om 17:38

edit wf: ontopic svp

Merlinappa 8 juli 2021 om 18:26

Nogmaals: de IFR is niet het probleem van dit virus. De hoge besmettelijkheid wel, waardoor je zonder maatregelen simpelweg overvolle ziekenhuizen krijgt en IC’s waar geen bed meer vrij is. Dát is het probleem van dit virus, snappie?

Edwin Jansen 8 juli 2021 om 17:48

edit wf: ontopic svp

Merlinappa 8 juli 2021 om 18:27

Wat een onzin. Het kabinet geeft op dit moment duidelijk aan dat niet het aantal positieve tests leidend zijn maar de ziekenhuisopnames. Vandaar dat er ook nu niet wordt ingegrepen.

Cyclinglife 8 juli 2021 om 17:53

Nogal kleine stadions als 10.000 de halve capaciteit is.

Koers 8 juli 2021 om 18:08

Wie verdient er aan de toegangsbewijzen, Japan of het IOC? In het geval van Japan kon het wel eens een heel duur geintje worden, aangezien men normaal al moeilijk uit de kosten lijkt te komen, en in dit geval mist Japan natuurlijk ook inkomen uit de hotels/horeca/vervoer en alles waarvoor men maar geld wil uitgeven. Ik zou zeggen laat de gevaccineerde/herstelde Japanners lekker aanwezig zijn, anders is het wel een heel somber gebeuren voor Japan.

the student 8 juli 2021 om 19:34

Dit draait uit op een Corona wappie topic. Anyway. Spelen zullen op het laatste moment compleet afgeblazen worden wanneer sommige delegaties sporters positieve testen gaan vertonen. Kan bijna niet anders. Jappanners kunnen daar niet mee omgaan. Perfectie zal heersen.

Headlines

Materiaalzone

Populair