Jannik Steimle twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

dinsdag 24 augustus 2021 om 11:10
Jannik Steimle twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Jannik Steimle zal ook in 2022 en 2023 uitkomen voor Deceuninck-Quick-Step. De 25-jarige Duitser heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe tweejarige verbintenis. Steimle is naar eigen zeggen opgelucht nu alles in kannen en kruiken is.

Steimle is bezig aan zijn tweede seizoen voor de ploeg van Patrick Lefevere. In zijn eerste jaar voor ‘The Wolfpack’ won hij de Ronde van Slowakije en mocht hij opdraven in onder meer de Vuelta a España. Dit seizoen werd gehypothekeerd door een zware valpartij in het voorjaar tijdens Nokere Koerse. Steimle hield er een gebroken rib, schouderbreuk, klaplong en hersenschudding aan over en moest twee maanden revalideren.

Terug op niveau 
Inmiddels lijkt de sterke Duitser weer terug op zijn oude niveau. In de voorbije Ronde van Denemarken spurtte hij tweemaal naar een top 10-notering en werd hij vijfde in de afsluitende tijdrit. “Ik zit bijna weer op het niveau van voor mijn valpartij”, aldus Steimle. “Ik heb nog een paar doelen voor dit seizoen, te beginnen met de Deutschland Tour (26-29 augustus), waar ik zal koersen in mijn thuisregio.”

Steimle maakte zich na zijn valpartij in Nokere Koerse wel een beetje zorgen over zijn wielertoekomst. “Ik was wel nerveus, gezien de hele situatie, maar ik heb altijd de steun van Patrick gevoeld. Hij bleef in me geloven en dat zorgde voor rust.” Lefevere over de contractverlenging van Steimle: “Jannik heeft meerdere kwaliteiten. Hij heeft een goede tijdrit in de benen, kan sprinten en kan worden gezien als een allrounder. Hij heeft zich weten terug te knokken en heeft zijn waarde alweer bewezen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Murcia 24 augustus 2021 om 11:21

Is na zijn goede entree wat blijven hangen maar je kunt nu eenmaal niet alleen sterren in je ploeg hebben. Behoorlijk sprintje in de benen (ook een goede tijdrijder in het kortere werk) en met ouder wordende wolven als Stybar en Keisse heb je in hem een waardevolle aanvulling vanuit de eigen gelederen.

0
Rawolf Rawolf 24 augustus 2021 om 12:54

Denk dat je Steimle nu wat te makkelijk wegzet, op termijn kan dat nog steeds een renner worden als Senechal

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone