Toch geen operatie voor Jannik Steimle na val in Nokere Koerse

vrijdag 19 maart 2021 om 19:20
Toch geen operatie voor Jannik Steimle na val in Nokere Koerse

Steimle op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Update

Jannik Steimle heeft bij een valpartij in Nokere Koerse zijn sleutelbeen gebroken. Dat meldde Het Laatste Nieuws.

Het was een naar gezicht om Jannik Steimle op de linkerstoep te zien liggen, met nog slecht vijf kilometer te rijden. In januari 2020 onderging hij namelijk nog een hartoperatie, nadat tijdens een medische test een probleem aan het licht was gekomen. Een wedstrijddokter was er snel bij om eerste hulp te verlenen, waarna Duitse renner naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Daar kwam tot ieders opluchting ‘slechts’ een sleutelbeenbreuk aan het licht, meldde Het Laatste Nieuws woensdagavond. Naar het zich laat aanzien moet de Duitser van Deceuninck-Quick-Step, die in april 25 jaar wordt, het klassieke voorjaar aan zich voorbij laten gaan. Ook zijn ploeggenoot Mark Cavendish kwam ten val, maar de Brit wist wel de finish van de koers te bereiken. (17 maart, 20.33 uur)


Update – Diverse blessures voor Jannik Steimle na val

Jannik Steimle heeft bij zijn val in Nokere Koerse verschillende blessures opgelopen. Dat bleek na uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis. Daarbij is een ontwrichting in zijn rechterschouder aan het licht gekomen, waaraan de Duitser moet worden geopereerd. Ook hield hij een gebroken rib, een kleine klaplong en een hersenschudding over aan zijn val. Een CT-scan liet geen hersenletsel zien.

Steimle blijft ter observatie een nacht in het ziekenhuis. (17 maart, 22.50 uur)


Update – Toch geen operatie voor Steimle

Deceuninck-Quick-Step heeft vrijdag een update gegeven over de situatie van Jannik Steimle na zijn val in Nokere Koerse, nu twee dagen geleden. Na zijn val is de Duitser overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals. Na verder onderzoek door het chirurgische team is besloten dat zijn schouder niet wordt geopereerd, vanwege de specifieke aard van de breuken. In plaats daarvan is gekozen voor een conservatie benadering voor zijn behandeling en revalidatie.

Hoelang zijn herstelperiode gaat duren, is nog niet vastgesteld. De ploeg bedankt de staf van het ziekenhuis in Oudenaarde voor de zorg die Steimle direct na het ongeval kreeg.

Dit artikel delen:

7 Reacties

zipp404 17 maart 2021 om 20:56

Eerlijk gezegd dacht ik ook direct aan zijn hartoperatie.. gelukkig was dit niet het geval

0
Limal 17 maart 2021 om 22:05

Mijn hart stond spreekwoordelijk ook even stil, mede door de reactie van iemand die erbij stond.

0
Etika 17 maart 2021 om 22:29

Ontwrichte schouder, ribbreuk en klaplong, volgens Sporza. Sneu voor die jongen.

0
Limal 17 maart 2021 om 22:50

Inderdaad, en dat is gebaseerd op het persbericht van het team zelf: https://www.deceuninck-quickstep.com/en/news/4796/jannik-steimle-update

De schouder moet geopereerd worden; hopen maar dat dit goed herstelt en hij snel weer volop aan zijn stuur kan trekken op training.

0
Frank V 17 maart 2021 om 23:10

Hij lag even helemaal stil..

0
André Hilgersom 18 maart 2021 om 09:08

Er wordt in het wielrennen natuurlijk veel te veel gevallen. Gisteren Nokeren – Koersen heel veel weggetjes/paden van 3 meter breed. Een rennersveld van100 is dan meer dan genoeg. Vroeger was niet alles beter, maar het peloton veel kleiner. Wat ook nog meetelt is het niveau van de renners, kunnen bijna allemaal 'finale' rijden!

0
Peter Lippens 20 maart 2021 om 09:17

en vroeger werd enkel het laatste uur uitgezonden of nog minder en dan was het kaf al van het koren

0

Headlines

Populair

Materiaalzone