Jannik Steimle grijpt de macht in Ronde van Slowakije

woensdag 16 september 2020 om 19:55
Jannik Steimle grijpt de macht in Ronde van Slowakije

foto: Cor Vos

Jannik Steimle gaat morgen als leider van start op de tweede dag van de Ronde van Slowakije. In de middagetappe, een tijdrit met start en finish in Žilina, zette de getalenteerde Duitser de snelste tijd op de klok. Het leverde hem tevens de leiderstrui op.

De openingsdag van de Ronde van Slowakije bestond uit twee gedeelten. ’s Ochtends stond een rit in lijn op het programma, die in de sprint werd gewonnen door Martin Laas. In de middag reed het peloton een individuele tijdrit van 7,1 kilometer aan de oevers van de rivier de Váh.

Daarin klokte Jannik Steimle, die vorig jaar in zijn stageperiode bij Deceuninck-Quick Step al het Kampioenschap van Vlaanderen achter zijn naam zette, de snelste tijd. Voor de korte rit had de Duitser 7:55 nodig, net geen 54 per uur. Nico Denz werd tweede op zes seconden.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Stablinsky 16 september 2020 om 20:17

Van Wilder is deze ochtend serieus gevallen en bereikte op een reservefiets de streep. Hij heeft de tijdrit afgewerkt op een gewone fiets, omdat hij teveel pijn heeft aan de heup, lies en rug. Jammer, want we de verwachtingen voor deze ITT waren hoog gespannen.

0
Hollow Knight 16 september 2020 om 20:21

Dacht al dat ie gevallen was. Jammer!

Mooi om Steimle weer te zien winnen na zijn hartoperatie. Benieuwd of hij een topper kan worden à la Asgreen.

0
boenk 16 september 2020 om 20:48

Ik was gisterenavond nog aan't zien of ik geen weddenschapje zou plaatsen op Van Wilder, maar ik heb geen enkele site gevonden die deze koers had opgenomen. Ik denk dat hij heel hoog zou geëindigd zijn. Parcours zou ideaal geweest zijn voor hem om echt al eens mee te dingen voor de prijzen. Zonde van die val. Heel hard zal het niet geweest zijn, want op de foto leek hij in de graskant terechtgekomen te zijn, en hing hij helemaal onder de modder.

Ik vermoed dat hij nu voor Arensman zal werken, of voor een ritoverwinning zal gaan?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone