Jan-Willem van Schip neemt lange pauze

Jan-Willem van Schip neemt lange pauze

foto: Cor Vos

woensdag 1 december 2021 om 14:52

Jan-Willem van Schip komt de komende periode niet in actie. De renner van BEAT Cycling heeft een langere pauze ingelast, omdat hij een druk en lang 2021 achter de rug heeft. Dat heeft ook gevolgen voor zijn vaste baanpartner Yoeri Havik, die deze weken met andere renners op pad moet.

Aan WielerFlits laat de continentale formatie weten dat nog niet bekend is hoe lang de break van Van Schip precies gaat duren. Daarover gaat het management van BEAT nog in gesprek met de 27-jarige hardrijder uit Schalkwijk, die dit najaar met Havik nog Europees kampioen koppelkoers werd en in de zomer nog actief was op de Olympische Spelen.

“Als Jan-Willem in zijn normale doen is, zijn we een heel sterk koppel. Maar hij heeft even een break genomen en ik denk dat het weinig zin heeft om hem dan richting april al te gaan pushen”, vertelt Havik aan CyclingOnline. “Als hij deze winter zelf weer de drive krijgt om eraan te beginnen, dan rijd ik graag samen met hem. En anders moeten we iets anders verzinnen.”

Alternatief
“We hebben natuurlijk Vincent Hoppezak erbij gekregen in de ploeg en die heeft deze winter ook wel wat laten zien”, doelt hij op de bronzen medaille die Hoppezak won op het WK puntenkoers. “Dat zou een alternatief kunnen zijn, maar ik kan er nu nog weinig zinnigs van zeggen.”

Havik rijdt in de kerstperiode een aantal baanwedstrijden in Denemarken. Dat doet hij aan de zijde van Jasper De Buyst, in actie in Kopenhagen en Odense. In februari staat vervolgens pas de Zesdaagse van Berlijn op het programma. “Het wordt dus ouderwets veel trainen in de winter om straks in het wegseizoen en in de Nations Cup op de baan goed voor de dag te komen. Die beginnen in april weer”, kijkt hij vooruit.

Van Schip en Havik vieren de Europese titel – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

12 Reacties

Wheely 1 december 2021 om 16:40

Hoelang dan? Misschien weet Theo Bos het antwoord op deze vraag.

0
Michelangelo 1 december 2021 om 16:48

hij is fijn Wheely, ik moest er hard om glimlachen!

0
Michiel 1 december 2021 om 17:19

Haha, ik vind em ook glappig

0
Michelangelo 1 december 2021 om 17:29

Hopelijk knijpt ook WF een oogje toe en laten ze dit soort humor bestaan…

0
Michiel 1 december 2021 om 17:31

Een oogje toeknijpen? Michelangelo! Houd op anders natte broek

0
Davide Lappartiente 1 december 2021 om 18:59

Hou maal op andels lijst de vlaag of dit lasistisch is of niet

0
Michelangelo 1 december 2021 om 19:47

Het is op zijn minst lacisme light…. nu maal wachten tot beel inglijpt en de modelatol waalschuwt

0
Romāns Vainšteins 1 december 2021 om 19:55

Ik acht de kans net zo hoog dat Wheely zelf zijn vondst weghaalt met jullie gedoe er nu aan vastgekleefd. Haha, r = l, hankie pankie Shanghai, happy birthday haha.

0
Michiel 1 december 2021 om 20:09

Ik heb altijd begrepen dat je overal om moet kunnen lachen, als je er om moet lachen. Zeker in het huidige, chagrijnige tijdsgewricht. De lach lucht op. De lach ontlaadt. En wanneer ik ergens om moet lachen en daarna denk…ging dit niet te ver…dat zijn stiekem de beste grappen. Dat je denken je gevoel probeert te corrigeren, maar dat dat dan niet lukt.

Met vriendelijke lach,

Michiel

0
Reutemeteut 1 december 2021 om 18:45

Had hem graag eens een jaartje full-time op de weg gezien, als pelotonbeul.

Helaas pindacheese.

0
Scott Sunderland 2 december 2021 om 10:48

Van Schip heeft zijn wegcarrière opgegeven voor de Olympische baanwedstrijden. Een bewuste keuze, dus prima. Ik vind het zelf wel jammer als liefhebber van het wielrennen op de weg. Hij was een aardige hardrijder. Een grote ploeg leek een kwestie van tijd. Dat station is gepasseerd. Als hij ooit nog op de weg zal rijden zal het vermoedelijk in de marge zijn. En BEAT is ook een continentale ploeg.

0
Nero1 2 december 2021 om 11:06

En hier ligt dus een verklaring voor het matige presteren van Van Schip-Havik in de Gentse Zesdaagse.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone