Jan-Willem van Schip: “Het voelde zo fucking goed vandaag”

zondag 25 maart 2018 om 18:58

Jan-Willem van Schip reed een ijzersterke Gent-Wevelgem. De Schalkwijker van Roompot-Nederlandse Loterij sprong na 30 kilometer mee in de vroege vlucht, en na 250 kilometer kwam hij als twaalfde over de finish, nadat hij zich niet verscholen hield in de favorietengroep. “Het voelde zo fucking goed vandaag”, reageerde hij op typerende wijze na afloop voor de camera van WielerFlits.

Van Schip stond met een goed gevoel aan de start en zegt relatief ‘relaxed’ over de Baneberg en de Kemmelberg te geraken met de voorsten. “Ik zat er wel lekker in en toen kwamen ze terug, toen was het allemaal wind mee. Ik dacht Verrek joh, eerste vijf kilometer ging ik helemaal choco, maar daarna draaide het wel goed.”

In de slotkilometers aasde Van Schip nog op een uitval. “Het kwam net niet helemaal goed uit, dus daar baal ik wel van.” In de sprint zat hij in het wiel van Arnaud Démare, die derde werd. “Daar verneukte ik het. Ik was net niet goed genoeg. […] Ik werd echt vol van mijn sokken gereden door al die gasten, maar ik ging te laat, had eerder moeten gaan”, geeft hij aan.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

61 Reacties

Jean Dumas 26 maart 2018 om 11:16

En dan spreken die mannen ook nog van ‘er had meer ingezeten’. Chapeau.

0
James Highsand 26 maart 2018 om 12:31

Heb even beter onderzoek gedaan en ghostwriter heeft gelijk. Hij had zelf nog wel een nieuwe afspraak willen maken met LJ maar heeft na de blessure niets meer gehoord. Onzin dus van mij, maar ook van Pierre92…

0
Skedel 26 maart 2018 om 17:20

@Frits des Jeux
Ik gebruik het zelf ook liever niet, maar ik zie echt geen kwaad in de woorden die hij gebruikt.
Ik heb liever mensen die zich af en toe eens stevig uitdrukken dan mensen die vanuit hun geloof (waanideeën) anderen in hun doen en laten denken te moeten beteugelen.
Dat is misschien wel een keer of 1000 zo schadelijk.

0
reusjen 26 maart 2018 om 19:06

@Skedel
Ik heb niemand hier horen zeggen dat ze oo basis van hun geloof zijn taal niet vinden kunnen. Het lijkt erop dat je iemands afkeur voor bepaald taalgebruik, gebruikt om je frustratie over mensen die geloven te kunnen uitten. Wat je onderstreept met de toevoeging dat het toch echt wel waanideeën zijn.

0
Romāns Vainšteins 26 maart 2018 om 20:54

Ik scheld en vloek best veel in het dagelijks leven maar zou dat zo op TV niet doen natuurlijk.

0
Djoop 26 maart 2018 om 21:02

natuurlijk..

0
oscarito1908 26 maart 2018 om 21:32

Juist Skedel. Grow a pair!

0
Covadonga 26 maart 2018 om 22:05

Van mij hoeft al dat gescheld idd niet zo. Ik vind het nogal dom overkomen en zie het als een gebrek aan woordenschat. Het is m.i. dan ook een verloedering van onze mooie Nederlandse taal.

Maar blijkbaar vinden veel mensen het normaal en sommigen vinden het zelfs zo stoer dat ze het hier nog eens overdoen. Die zakken wat mij betreft het diepst. Een beetje meer respect kan geen kwaad. Maar ik zal wel weer een zeikerd zijn …

Het heeft vast met leeftijd te maken, maar ik stoor me er nu eenmaal aan. Pa en ma in de eerste plaats bedankt voor de opvoeding! Met het geloof heeft het overigens niets te maken; ik ben heiden. Er zal vast een wetenschappelijke verklaring voor zijn, iets met iq of zo.

0
schipperaar 26 maart 2018 om 23:14

@cova
Eens, dan wordt het verbastering maar bij Schip is de emotie best voelbaar na zo’n dag de koers gecontroleerd te hebben, had geen ploegleider nodig, benieuwd of ie ook nog echt kan klimmen, kenners zat hier.

0
Romāns Vainšteins 26 maart 2018 om 23:21

Ongeveer net zo geweldig als Jakobsen schat ik.

0
simplex 26 maart 2018 om 23:59

Ja, je bedoelt (St)Willem 2?
Want “de parel van het zuiden” (NAC Breda voor de leken) gaat de laatste competitiedag daar nog 3 punten oprapen, pardon ik denk nu wel gaan inleveren.
Ik zie nu ook dat ik het werkwoord scheiten met een lange IJ had moeten schrijven?
Niet dat het in deze context wat uitmaakt .
Ik hou dus niet van helden en bikkels verering, maar je standvastige benadering vaak vanuit de juiste expertise zeker inzake wielerinzicht en speciaal gericht op onze nationale trots, daar heb ik ondanks je talloze critici toch wel respect voor. Bovendien ga jij wel op reacties in wat velen hier “vergeten”

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone