Jan Ullrich komt met vierdelige documentaireserie

maandag 19 september 2022 om 16:35
Jan Ullrich komt met vierdelige documentaireserie

Ullrich in de Tour van 2001, met in zijn wiel Lance Armstrong - foto: Cor Vos

Jan Ullrich was ooit een gevierd wielrenner, maar kwam na zijn carrière vaak negatief in het nieuws. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met de Tourwinnaar van 1997 en de ex-prof komt volgend jaar zelfs met een vierdelige documentaireserie.

Op de Duitse openbare omroep ARD was er onlangs al een documentaire te zien over Ullrich, maar de inmiddels 48-jarige Duitser werkte daar zelf niet aan mee. Ullrich zal echter wel zijn medewerking verlenen aan een vierdelige documentaireserie, die vanaf 2023 beschikbaar zal zijn op streamingsdienst Amazon Prime Video.

“De laatste tijd is er veel over mij geschreven, zowel positief als negatief. Nu is het tijd voor mij om mijn verhaal te vertellen. Het hele verhaal van hoe ik van jager naar prooi ben gegaan.” De Duitser wil het publiek meenemen op een reis door zijn leven. Ook zijn (vroegere) drank- en drugsverslaving en andere tegenslagen komen uitgebreid aan bod.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Stabanger 19 september 2022 om 23:42

Hopelijk komt ie er een beetje goed uit en gaan de Duitsers hem weer in hun armen sluiten. Al vrees ik voor afgunst. Hij heeft dingen gedaan die niet proper zijn. Maar de Duitsers moeten ook niet heiliger dan de Paus willen zijn.
Volgens mij heeft, eerste de manie en de woelige wielerwereld het eenvoudige jongetje uit Rostock gek gemaakt en daarna, de totale verstoting in eigen land, volledig kapot gemaakt.

Hup Jan!

1
Murcia 19 september 2022 om 16:56

Die docu op de ARD was uitstekend, liet zien dat Jan eind vorig jaar weer van het padje af was. Deze serie zal ik ook willen zien omdat Ullrich mij blijft fascineren maar de Amerikaanse aanpak is mij bijna altijd net iets te gladjes. Toch gaat mijn nieuwsgierigheid het winnen.

0
Alfred Issendorf 19 september 2022 om 19:06

Ik weet het niet, Murcia. Het gaat momenteel best wel crescendo met de wielersport. Waarom dan weer oude verrotte koeien als Ullrich (of Armstrong, Virenque, Boogerd of… vul ze zelf maar in) uit de sloot halen.

0
Polleke 19 september 2022 om 19:15

Ook het feit dat die gasten nóg eens willen cashen op hun dopingverleden maakt het discutabel… Der Jan zal vast wel een toffe gast zijn maar hier gaat hij erover, uit gelnood of aandachtsgebrek ? Waarschijnlijk allebei…

-1
Wieler-Joke 20 september 2022 om 13:23

Zie Armstrong in dat wiel zitten daar hij ademde gewoon niet die tour van 2001.

0
Lay On 19 september 2022 om 19:55

Die oude verrotte koeien zijn toch ook deel van de wielersport, en maken het juist zo mooi en interessant?
Of ben jij alleen van de goed nieuws show en sluit je liever je ogen voor de schaduwkanten?

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone