zondag 25 maart 2018 om 19:47

Jan Boven: “Dit zijn leermomenten voor Danny van Poppel”

LottoNL-Jumbo-ploegleider Jan Boven stond na afloop van Gent-Wevelgem met dubbele gevoelens. Dat zegt hij tegen WielerFlits. “Een beetje teleurgesteld over het resultaat, maar de manier waarop we gekoerst hebben en waarop we ons hebben getoond, was heel erg goed”, geeft Boven aan.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dylan Groenewegen was de kopman binnen de Nederlandse WorldTour-formatie, maar voor het eerst dit seizoen reed hij samen met Danny van Poppel, die ook zijn kans mocht gaan. “Dylan zat goed goed in de koers en Danny super. Uiteindelijk zit Danny in de groep mee en kan je voor de overwinning sprinten in die groep, maar die moet op achttien kilometer van de streep lossen. Helemaal leeg gereden. Dat is jammer, want daarmee hoop je als rappe man mee te kunnen doen in de sprint”, beschrijft Boven.

Van Poppel deed meerdere kopbeurten in de favorietengroep die na de Kemmelberg was gevormd. Boven zegt dat de ploegleiding aangaf dat niet te doen. “Het is altijd chaotisch, ook voor hem natuurlijk. Voor Danny is het ook de eerste keer dat hij koersen op die manier rijdt. Hij heeft hier nog nooit goed gereden. Dat zijn leermomenten”, aldus de ploegleider. Uiteindelijk eindigde Timo Roosen (38e) als beste renner van de ploeg, op ruim drie minuten van winnaar Peter Sagan.

Bekijk de volledige video, waarin Boven ingaat op de favorietenstatus van Dylan Groenewegen en hoe de sprintkopman zich kan ontwikkelen in de klassiekers.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
84 Reacties
Sorteer op:
26 maart 2018 15:10
Quote:
de torenhoge verwachtingen van Groenewegen en Van Poppel

Feit of fictie? Kun je je bronnen prijsgeven?
26 maart 2018 20:01
@vlek. Als hij zaken moet onderbouwen of bronnen moet prijsgeven duurt het meestal wel even.Of je hoort hem helemaal niet meer en duikt hij weg. Is niet de eerste keer. Hij is dan bezig met de volgende 'kritische" post zoals hij die zelf kwalificeert. Over TLJ, dat wel.
26 maart 2018 23:40
@vlek en peer
Lezen heren ! Lezen ! De WF-voorbeschouwing van GW vanuit TLJ en de reacties vol grootspraak en niet realistische hoopvolle berichten, ook van jullie. Bescheidenheid siert de mens, ook in de wereld van de ploegleiders. Dat lijken ze bij TLJ nog steeds niet te beseffen .
26 maart 2018 23:51
Wat moeten we lezen? Jij weet naar welke uitspraken je verwijst. Wanneer je dit werkelijk aan het hart gaat, en na jaren van herhaling moet dat wel het geval zijn, dan is het toch een kleine moeite om dat hier even te quoten? Beetje specifiek zijn in je kritiek zou het alleen maar sterker maken, zonder concrete uitspraken die bekritiseert worden is het echter allemaal wat nietszeggend.
27 maart 2018 13:05
@Sooike
Jij hebt 100% gelijk dit heb ik ook al meerdere geschreven.
27 maart 2018 13:22
@sooike: dat sommige volgers vooraf nogal positief waren, is zeker niet een bevestiging van jouw verhaal. Tlj eindigt waar het hoorde, en daar probeer jij kinderachtig je gelijk mee te halen. Hopen op een uitslag is iets anders dan hoog van de toren plaatsen. Ik zou niet weten wie de uitslagen van Roompot kleineert, maar kruip jij maar weer in je slachtofferrol. Het enige dat je doet is structureel een negatief beeld schetsen van TLJ en bij geen goede uitslag je gelijk komen halen. Bij winst zuig je weer wat uit je anti-TLJ duim om er wat aan af te doen. Als je überhaupt al de ballen hebt om dan je gezicht te laten zien.
27 maart 2018 13:23
Waarschijnlijk gaat Ome Jan af op de rating vd bookmakers die een flink fortuin hebben verdiend aan Dylan ipv zijn eigen renners te raadplegen, als MSR nog te vroeg komt dan was dit minstens zo zwaar door een bloedstollende finale van 60/70km waar MSR doorsnee pas op 20km ontbrandt.
@pol
Jij ook trouwens al zou ik zelf niet van iedereen gelijk willen krijgen en Sooike ook niet waarschijnlijk want dan ga je weer twijfelen, wat doe ik verkeerd?.
@tdlc
Sooike speelt niet op de man maar op beleid, jij speelt zelf liever op de man ipv een keer je vraagtekens bij het beleid te plaatsen wat wel of niet deugt, combinatie is moeilijk denkbaar.
27 maart 2018 13:27
@sooike, ik vraag me af wat jij zal doen als ploegleider. Ik geef je in deze gelijk hoor dat ze niet meegedaan hebben om de overwinning en dat Van Poppel dom gereden heft(te veel kopwerk en daarna achteraan een groep gaan zitten en eraf waaien), maar ik vraag me echt af wat jij als ploegleider vooraf zou zeggen: Ja jongens, jullie hebben eigenlijk geen schijn van kans vandaag tenzij je heel veel geluk hebt, maar prober toch maar een beetje mee te fietsen??? Ik denk dat het hebben van ambitie en verwachtingen heel erg goed is om de renners te motiveren. Iedereen weet dat TLJ normaal gesproken gewoon nog niet meedoet om de knikkers in dit soort koersen (zeker niet zonder Boom, al zie ik die ook niet zo snel winnen), maar moeten ze het daarom ook maar gewoon niet proberen?

Edit: en als je een beetje uit de sportwereld komt weet je ook dat het not done is om je Eigen ploeg (in welke sport dan ook) volledig met de grond gelijk te maken, daar creeer je alleen maar onrust binnen de ploeg en aversie tegenover jezelf als trainer mee

Edit 2: Oh ja, en ik hoop dat je dit maal wel een keer inhoudelijk op mijn reactie wilt reageren. Bij voorbaat dank
27 maart 2018 13:32
Een vraagteken bij het beleid was in deze waarom ze vooraf zulke hoge verwachtingen hadden.

Een vraagteken bij die opmerking is waar die torenhoge verwachtingen dan terug te vinden zijn.

Blijkbaar is de 'kritische clan' snel tevreden en weinig kritisch naar eigen opmerking; elkaars handje vasthouden is al genoeg.
27 maart 2018 13:39
@vlek
Je draait het weer om, beter twee handen in elkaar dan honderd in de lucht en hoe kritisch ben jij naar eigen opmerking of mis je die eigenschap toevallig?
27 maart 2018 13:43
@schip: nee. Ik wijs sooike ergens op, op basis van zijn teksten en aan- of afwezigheid van teksten. Maar prima verder, je doet niks nieuws met het hier weer voor je grote vriend op te nemen.

Dat ik geen vraagtekens zet bij het beleid is ook niet waar. Begrip tonen is ook iets anders dan geen vraagtekens zetten. Overigens vind ik dat je jezelf (in algemene zin) belachelijk maakt door over gebrek aan beleid te praten met de kanttekening "behalve groenewegen". Positieve zaken worden gewoonweg genegeerd, dan lok je de opmerkingen die gemaakt worden gewoon uit.
27 maart 2018 13:47
Quote:
@vlek
Je draait het weer om, beter twee handen in elkaar dan honderd in de lucht en hoe kritisch ben jij naar eigen opmerking of mis je die eigenschap toevallig?

Ik draai de opmerking inderdaad om, om te zien of eronder iets te vinden is wat overeen komt met de werkelijkheid of dat het een uit de duim gezogen kritische kanttekening was.

Wat die vraag betreft; heb je redenen om daaraan te twijfelen? Volgens mij zeg ik zelf zelden hele spannende dingen en ben ik vrij voorzichtig in het vormen van een mening. Mogelijk een gevolg van een overdreven kritische inslag..
27 maart 2018 13:50
@jvh93
Ik ben behalve een niet verdienstelijke wielrenner ook jarenlang coach geweest van een volleybalteam. Wij traden geregeld aan tegen ploegen waarvan we wisten dat die veel sterker waren dan wij. In de kleedkamer zei ik ook dat we niet moeten denken ook maar enige kans te maken, maar dat ik wel inzet, lef, betrokkenheid, trots, teamgeest en enthousiasme wilde zien. En vaak zag ik dat, ook na een dikke nederlaag. Met opgeheven hoofd de zaal uit na ingemaakt te zijn! De enige ambitie die ik uitsprak was : werken voor elkaar. Proberen te verrassen met b.v. aanvalsvariaties. Dus ik heb nooit mijn ploeg met de grond gelijk gemaakt, terwijl ik wel geregeld wielerploegleiders tegen me heb horen zeggen dat ik er geen moer van snapte. Nogmaals, een wielertalent ben ik nooit geweest.
Resumerend: niets met de grond gelijk maken, maar proberen wat je kunt. En ik vind dat TLJ gewoon te weinig probeert, eigenlijk al seizoenen lang. Dus houd ik meer van de Roompot-tactiek. Proberen mee te zijn, je gezicht laten zien in de koers, ook al weet je dat je kopgroep wordt ingelopen. Koersen verdomme en niet anoniem meepeddelen !


Inhoudelijk genoeg zo ?
27 maart 2018 13:51
@tdlc
Ik vroeg hoe kritisch je was richting eigen opmerkingen en wederom geen antwoord.
Als je over beleid praten direkt als belachelijk bestempeld heeft het geen enkele zin om een discussie voort te zetten en om het eens te zijn hoef je geen vrienden te zijn maar zelfs dat lijkt te hoog gegrepen voor je, nog een fijne dag met pijlen schieten, wie weet komt er een aan.
27 maart 2018 13:55
@vlek
Alle kritiek op TLJ wegwimpelen, als onzin bestempelen en zelfs belachelijk maken. Dat is inderdaad je sterke kant, zonder dat je ooit spannende dingen schrijft. Ik gun je je TLJ-enthousiasme, maar probeer ook eens open te staan voor collega's hier, die minder enthousiast zijn dan jou en onderbouwd beweren dat het vaak minder goed is dan jij en anderen ons willen doen geloven.
27 maart 2018 13:57
@schip: je gaat er misschien van uit dat ik niet nadenk voordat ik op "reactie plaatsen" klik. En dan niet lees wat daarop gereageerd wordt. Het klopt inderdaad dat ik op basis van sooike's reacties zelden denk iets aan te moeten passen. Bij jou heb ik onlangs nog aangegeven dat een opmerking overbodig was. Je lijkt helaas een selectief geheugen te hebben.
27 maart 2018 14:06
@tdlc
Achterbaks interesse tonen in een pb om er daarna sier mee te gaan maken op wf getuigt van ontbreken van enig respect en privacy, zoals ik al zei nog een fijne dag met steeds je eigen gelijk willen aantonen en alles daarbuiten aantijgen.
27 maart 2018 14:10
@sooike bedankt voor je inhoudelijke reactie, die waardeer ik serieus heel erg veel. Dat het een kwestie is van persoonlijk wel of niet houden van een bepaalde tactiek snap ik ook volledig en ook ik heb genoten van de 2 roompot mannen .Waar ik wel bang voor ben als TLJ zo zou koersen en ze zouden er per ongeluk afgereden worden dat er dan ook weer kritiek zal klinken omdat ze deze tactiek nooit hadden moeten kiezen. Je blijft altijd tussen wal en schip vallen in dat opzicht. Ik zou zeggen gegokt en verloren, net zoals roompot vaak gokt en verliest.
27 maart 2018 14:18
@schip: daar ging dit niet over en dat vind je best. Als je privacy wilt, registreer je dan niet op een forum. Als je geen tegenspraak duldt ook niet. Off topic, dus dit was 'm wel.
27 maart 2018 14:23
Quote:
Slechte kritiek op TLJ wegwimpelen, als onzin bestempelen en zelfs belachelijk maken.

Fixed.

Quote:
probeer ook eens open te staan voor collega’s hier, die minder enthousiast zijn dan jou en onderbouwd beweren dat het vaak minder goed is dan jij en anderen ons willen doen geloven.

Ik ben zelf zelden heel positief, benoem hooguit af en toe wat positieve ontwikkelingen. Ik ben ook zelden heel kritisch, benoem hooguit af en toe een tactische beslissing die ik graag anders had gezien. Ik heb dan ook geen idee waar je mijn enthousiasme op denkt te baseren. Zelfde zachte ondergrond als die torenhoge verwachtingen die je had waargenomen?
27 maart 2018 14:24
@jvh: ik zou zeggen lees de comments op de "kansloze ontsnapping" van Bataglin in MSR nog maar eens terug. Of "de hulde" aan TLJ toen Tjallingii nog in iedere vroege vlucht van welke koers dan ook zat. Of de "prachtige complimenten" toen Gesink demarreerde in de Tour 2015. Er is altijd wel iets mbt TLJ en het is zelden positief.

@vlek: precies dat. Zodra je niet meepraat ben je lid van de TLJ fanclub.
27 maart 2018 14:38
Ledigheid is des duivels oor kussen, Gesink demarreert een keer uit een niets zeggende kopgroep, het land stond op zijn kop en een onthaal op Paleis ten Dam lag in het verschiet, die immerse kinderhand toch van 's lands grootse ploeg , zo hilarisch. En positief is positief net als negatief negatief is en beiden mogen gezegd in deze democratische samenleving of vlek en td dat nou wel of niet leuk vinden en daar zullen we het mee moeten doen.
off topic(hoewel)
Zou Kramer die verwende voetbal jongens fysiek naar een hoger nivo kunnen tillen om net als de Duitsers èn klein budget Roompotje in de finale nog een rol van betekenis te kunnen spelen?
27 maart 2018 14:43
Dat mag best, anders was ik hier niet he. Ik vind het raar dat je zegt van Roompot kleurt tenminste de koers. En TLJ moet aanvallen. Terwijl (en ik geef slechts wat voorbeelden uit de losse pols) als TLJ aanvalt, dat echt niet als positieve kanttekening bij de azijn vernoemd wordt. Sommige mensen zouden dat inconsequent noemen.
27 maart 2018 15:03
@tete dat bedoelde ik inderdaad te zeggen. Als beste nederlandse ploeg kan je het nooit goed doen zonder kritiek te krijgen. Kijk maar in het voetbal naar Ajax, club met de rijkste historie, meeste geld etc. maar toch altijd kritiek (ook wel eens terecht overigens, maar lang niet altijd terechte kritiek). Nederlanders zijn een enorm kritisch volk (ikzelf ben ook teleurgesteld bij verlies etc. hoor) en het is nooit goed, totdat er kritiek naar hunzelf wordt geuit, daan slaan de de stoppen vaak door
27 maart 2018 15:15
@td
Zolang ze inhoud missen is elke aanval zinloos, op 25 jaar moeten je sprinters er klaar voor zijn, de klassiekers als msr, pr etc want zelfs op 21 kan dat, achterstand loopt alleen maar op tov het aanstormende talent die hard werken nog leuk lijken te vinden.
Hoe verklaar je dat een baanrenner 250km aankan en een routinier als Dylan niet?

Reacties zijn gesloten.