James Knox blijft twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

dinsdag 19 oktober 2021 om 11:46
James Knox blijft twee jaar langer bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

James Knox en Deceuninck-Quick-Step gaan langer met elkaar door. De 25-jarige Brit heeft zijn krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis voor de komende twee seizoenen. “Het was een gemakkelijk besluit. Ik voel me steeds meer op mijn plek bij Deceuninck-Quick-Step.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Knox kreeg in 2018 de kans om prof te worden bij de ploeg van Patrick Lefevere en na vier seizoenen zijn beide partijen nog niet op elkaar uitgekeken. “Ik heb een fijn gesprek gehad met Patrick. Het liep allemaal op rolletjes en we hadden niet erg veel tijd nodig om de knoop door te hakken. Ik heb echt ontzettend veel leuke dingen meegemaakt met de ploeg. Ik ben trots op het feit dat ik deel heb mogen uitmaken van zoveel mooie overwinningen.”

Seizoen met ups en downs 
Dit jaar kende Knox naar eigen zeggen een lastig seizoen. “Het was een jaar met ups en downs. In de grote rondes liep het niet zoals gehoopt, maar ik kende daarentegen wel een uitstekend voorjaar. We zullen in de winter analyseren waarom het niet liep in de grote rondes en wat er beter moet voor komend seizoen. Aan de andere kant, het was geweldig om Fabio te zien winnen in de Vuelta. Het is fantastisch om te zien hoeveel progressie hij heeft geboekt sinds zijn val in de Ronde van Polen.”

Volgens teambaas Lefevere is Knox bij uitstek een renner voor Deceuninck-Quick-Step. “James symboliseert de spirit van ‘The Wolfpack’. Hij werkt altijd bijzonder hard voor zijn ploeggenoten. Dat deed hij dit jaar ook in de Ardense klassiekers, net als in de Giro d’Italia en Vuelta a España. We hebben in het verleden gezien dat hij zelf ook een goed klassement kan rijden. Door zijn contract te verlengen, behouden we meerdere opties.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

hartstikkebedankt 19 oktober 2021 om 11:58

Hij is me behoorlijk tegengevallen, vorig jaar al iets maar dit jaar helemaal. Was daar een aanwijsbare oorzaak voor?

0
harryjohan71 19 oktober 2021 om 12:16

Het is gewoon een goede knecht. Daar is op zich niets mis mee. Ik verwacht niet dat er veel andere opties voor hem waren, aangezien hij toch weinig vooruitgang heeft geboekt bij DQS.

0
Michelangelo 19 oktober 2021 om 12:26

Denk dat de ploeg rond evenepoel met dit soort renners moet worden opgebouwd. Figuren die beseft hebben dat de absolute top en zelf veel winnen te hoog gegrepen is, maar die wel lang mee kunnen als het bergop gaat. Daar heb je veel meer aan als knecht dan types als Almeida (of wie weet ook wel Vansevenant) die ook zelf nog vanalles willen winnen, onderzoeken of bewijzen.

0
Turtlehead 19 oktober 2021 om 12:33

@michelangelo: +1

0
lo squalo dello Stretto 19 oktober 2021 om 15:12

Inderdaad; een 2-tal Nieve-types heeft hij nodig. Renners die echt 100% willen knechten. Knox en een Poels bv. naast dan misschien nog een Serry die ook wel een tijdje meekan. Voor de rest is het huidige team sterk genoeg; Asgreen in een Kwiatkowski-rol; een Honoré/Bagioli/Vansevenant voor het middengebergte. En verder aan hardrijders sowieso geen gebrek.

0
Murcia 19 oktober 2021 om 13:38

Knox reed als een natte krant rond in de Giro en Vuelta, voor iemand die twee jaar geleden nog een aardig klassement reed in Spanje was het dit jaar niks en ook als ondersteuner voor klassementsman Almeida in de bergen tijdens de Giro was het nada. Daar staat een redelijk goede ronde van Baskenland tegenover en de semi-klassiekers in Italie in het voorjaar. Zal niet duur zijn, dus twee jaar erbij maar ik had meer van hem verwacht na 2019.

0
bilthoven 19 oktober 2021 om 14:48

James heeft zoals hij zelf ook constateert geen al te best seizoen achter de rug. Met name in de Giro en de Vuelta viel hij tegen. In Spanje was hij overigens fysiek niet in orde. Dat was ook de reden , waarom hij na de Vuelta meteen een punt achter het seizoen zette. Hij is een echte team player, valt erg goed binnen de ploeg en zal daarom ook de komende 2 seizoenen zeker van grote waarde voor de ploeg kunnen zijn.

0
Dayer Quintana 19 oktober 2021 om 15:07

Toch gestagneerd, benieuwd of hij nog een extra stap kan maken. De Knox van de voorbije Giro en Vuelta is ook niet genoeg als klimknecht.

0
lo squalo dello Stretto 19 oktober 2021 om 15:13

Inderdaad. Vervaeke komt maar is ook al jaren een schim van zichzelf. Heb hem wel enkele keren in beeld gezien dit jaar maar niet van dat niveau om er een luxeknecht van te maken voor Evenepoel. Masnada wel maar denk dat die zelf nog te veel ambities heeft (niet onterecht).

0
xistnc 19 oktober 2021 om 16:02

Knox stagneert sinds hij door Lefevere cs over de kling is gejaagd in de Vuelta-rit, waar hij een valpartij veroorzaakte waar natuurlijk Tony Martin weer de schuld van kreeg.

0
de adelaar 19 oktober 2021 om 16:57

Woutje is de perfecte klimkapitein voor de grote rondes…. Of hij dat voor REV wil doen is nummer 2

0
legrandbornand 20 oktober 2021 om 00:03

En waarom zou hij dat niet willen doen? Het is niet dat hij momenteel in een positie zit waarin je nog heel erg moeilijk moet doen. Geen contractverlenging bij BHV, ondertussen toch ook al 34, dat tikt aardig aan. De vraag is eerder, wil PatLef hem nog wel. Laat ons hopen van wel want volgens mij is hij de geknipte man om nog 2j de klimploeg rond REV te mennen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone