Jakub Mareczko, Davide Rebellin, Ryan Gibbons

woensdag 3 maart 2021 om 20:00
Jakub Mareczko, Davide Rebellin, Ryan Gibbons

Rebellin heeft zijn debuut voor Work Service-Marchiol achter de rug - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Trofej Umag en Davide Rebellin.

Jakub Mareczko volgt Kooij op in Trofej Umag

Jakub Mareczko heeft de Kroatische eendagskoers Trofej Umag achter zijn naam gezet. In Umag was de Italiaan van Vini Zabù de snelste in de massasprint. Filippo Fortin van Vorarlberg kwam als tweede over de streep, vóór Alan Banaszek (Mazowsze Serce Polski). Voor Mareczko is het zijn eerste zege van het seizoen. Op de erelijst volgt hij Jumbo-Vismarenner Olav Kooij op, die vorig jaar de koers won. (3 maart, 14.57 uur)


Update – Rebellin 50e bij debuut voor nieuwe ploeg

Davide Rebellin heeft zijn eerste wegwedstrijd voor het continentale Work Service-Marchiol achter de rug. In de Trofeo Laigueglia kwam de 49-jarige renner als vijftigste over de streep, op net geen zes minuten achterstand van de winnaar, Bauke Mollema. “Mooie emoties ervaren vandaag in de Trofeo Laigueglia”, schreef de Italiaan op zijn social media. “Na een veeleisende wedstrijd werd ik vijftigste, een uitstekende test! De volgende afspraak is zondag, in de GP Industria.”


Update – Gibbons is Afrikaans kampioen tijdrijden

Ryan Gibbons heeft zich in Egypte tot de nieuwe Afrikaanse kampioen tijdrijden gekroond. In de proef over 42 kilometer zette de Zuid-Afrikaan van UAE Emirates de klok stil na 56:11 minuten. Zijn landgenoot Kent Main legde beslag op de tweede plaats, vóór Moise Mugisha uit Rwanda. Tsgabu Grmay van BikeExchange werd vijfde. Ook bij de vrouwen waren de bovenste plaatsen voor Zuid-Afrika; Carla Oberholzer was ruim een minuut sneller dan Frances Janse van Rensburg.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 3 maart 2021 om 15:15

Dit zijn dan ook de ideale wedstrijden voor Jacub. Niet veel meer dan 150 km en op 1.2 niveau. Gaat er zo wel meer winnen.

0
Groningen 3 maart 2021 om 15:54

Klopt. Op dat niveau één van de betere, niveautje hoger komt hij er meestal niet meer aan te pas.

0
Verweggistan 3 maart 2021 om 15:57

Dit is toch een beetje alsof er E-tje mee mag doen met de F-jes.

0
harryjohan71 3 maart 2021 om 16:22

Dat gebeurt toch bij veel wedstrijden. Gisteren was het toch ook World Tour tegen Development

0
Yeez 3 maart 2021 om 16:26

Dat is meer alsof de f met de e mee mag doen

0
pirazzi 3 maart 2021 om 17:24

Van dat filmpje word je niet veel wijzer.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone