Jakub Mareczko geopereerd aan neustussenschot

dinsdag 19 november 2019 om 13:09
Jakub Mareczko geopereerd aan neustussenschot

Jakub Mareczko - foto: Cor Vos

Jakub Mareczko is gisteren met succes geopereerd aan zijn neustussenschot. Dit tekent Brescia Today op uit de mond van de sprinter van CCC.

De ingreep vond plaats in het ziekenhuis van Brescia. Met de operatie aan het neustussenschot wordt gepoogd om de ademhalingsproblemen tegen te gaan die Mareczko het hele seizoen parten hebben gespeeld. Medicijngebruik konden deze problemen vaak niet oplossen. In het oranje CCC-tenue kwam hij niet verder dan derde plaatsen in de Tour Down Under, de Ronde van Wallonië en de Grand Prix Cerami. Tijdens de Giro d’Italia was het 25-jarige sprintkanon tijdens de twaalfde etappe buiten tijd.

Op Instagram Stories plaatste Mareczko een foto waarop te zien is dat zijn neus flink is ingepakt. Mareczko zal vermoedelijk spoedig het ziekenhuis kunnen verlaten. De Italiaan laat voorts weten dat hij hoopt in februari in Frankrijk weer zijn eerste koersen te rijden.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wheely 19 november 2019 om 14:10

Scheelt ook weer een paar gram?

Nu nog wat ribben wegchoppen en de liesslagader wat wijder maken. Bam!

Samlambeej 19 november 2019 om 17:50

Jij weet niet waar je het over hebt.
Hier wordt niks verwijderd, enkel een bot rechtgezet, is een week enorm pijnlijk voor het hele hoofd en je moet stilliggen op bed.

De medicijnen kunnen geen krom bot recht maken. De medicijnen dienen (in mijn geval) voor het slijmvliesprobleem (overtollige slijmproductie). Het scheve bot zorgt ervoor dat je langs 1 kant niet kan ademen, de neus zit gewoon potdicht langs die kant en dat voel je ook in je oor en pijn in het oog van die kant. Krijg je hoofdpijn van. Kan heel erg vervelend zijn.

Kelder is de Man 19 november 2019 om 18:34

Waarschijnlijk rechtgezet, niet weggehaald. Ben dat ook aan het overwegen. Rechter neusgat komt weinig lucht door en zit vaak helemaal dicht.

Wheely 19 november 2019 om 19:11

Sorry mannen het was een flauw grapje mbt de reacties op het bericht over de ribbenkast van Bennett.

koos verrek 19 november 2019 om 14:53

met 1 testikel en 1 nier functioneer je nog zo goed, k zout overwegen

04398 19 november 2019 om 17:22

Hopelijk komt hij nu wel eindelijk een brug over.

zipp404 20 november 2019 om 12:51

Ik hoop dat hij volgend jaar een aantal mooie zeges weet te behalen voor zijn ploeg. Bij CCC zitten ze al niet te breed wat betreft kopmannen en hij is ook nog eens de sprinter van dienst.

Headlines

Materiaalzone

Populair