Jakub Mareczko bevestigt geruchten: “Ik ga naar CCC”

Jakub Mareczko bevestigt geruchten: “Ik ga naar CCC”

foto: Sirotti

zaterdag 25 augustus 2018 om 10:12

Jakub Mareczko rijdt volgend jaar voor de opvolger van BMC. Al weken gonsden er geruchten dat de toekomstige Poolse ploeg geïnteresseerd was in de Italiaanse sprinter met Poolse roots. In een interview met tuttobiciweb bevestigt Mareczko de transfer naar CCC.

Mareczko, rijdend voor Wilier Triestina-Selle Italia, is vooral bekend van het Chinese werk. In het najaar boekt de Italiaan ieder seizoen wel een aantal overwinningen. Van zijn 35 profzeges waren er 26 in het Aziatische land. En dit jaar was hij dan weer sterk in de Ronde van Marokko, met maar liefst zes ritzeges. De afgelopen drie jaar stond de 24-jarige sprinter aan de start van de Ronde van Italië. Iedere keer moest Mareczko de strijd voortijdig staken. In de tweede etappe van de Giro van dit jaar eindigde Mareczko in Tel Aviv als tweede, achter Elia Viviani.

“Vorig jaar wilde ik nog een jaar bij Wilier Triestina blijven”, vertelt Mareczko in het interview. “Maar nu verwacht ik een nieuwe start te maken bij een team van serieus niveau. Ik zal geweldige renners met ervaring in de ploeg krijgen waar ik veel van kan leren. Zo kan ik rijpen om zelf tot mooie resultaten te komen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Veloburto 25 augustus 2018 om 10:16

Schijnt dat hij de hoogste topsnelheid van het peloton kan halen. Jammer dat hij dit maar heel kort kan en nog geen viaduct overkomt.

WernerFranke 25 augustus 2018 om 10:17

Zal aan dn Greg een mooie knecht hebben.

TykkeThor 25 augustus 2018 om 10:41

Werd ook wel tijd dat ie naar een serieuze ploeg gaat. Zal in de giro wel vrij spel krijgen want weinig concurrentie bij CCC. Klimmen zal wel een dingetje blijven.

KimJungPoels 25 augustus 2018 om 11:04

De snelheid heeft ie wel. Hopelijk kan hij ook een stap maken qua inhoud door een betere begeleiding en een fatsoenlijk programma!

ONCE 25 augustus 2018 om 11:48

Altijd nog maar 24. Zit nog genoeg rek in wat dat betreft. Vaak zie je wel dat deze types inleveren op snelheid als ze aan de andere kant wat proberen bij te schaven maar ben benieuwd.

Headlines

Materiaalzone

Populair